Άλλο ημερολογιακό, άλλο αστρονομικό και άλλο πραγματικό φθινόπωρο!


Ο Σεπτέμβριος, ημερολογιακά, είναι ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου και την 22α ή την 23η του μήνα παρατηρείται η φθινοπωρινή ισημερία, η οποία από αστρονομικής πλευράς θεωρείται η πρώτη ημέρα της συγκεκριμένης εποχής. Με βάση τα κλιματολογικά στοιχεία του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου παρατηρούνται αξιοσημείωτες καιρικές μεταβολές. Σε αυτές συγκαταλέγονται οι βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν και ως πρωτοβρόχια, τα πρώτα χιόνια στις κορυφές των βουνών της κεντρικής και κυρίως της βόρειας Ελλάδας, η εξασθένηση των μελτεμιών κ.ά. Εννοείται ότι στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα ο Σεπτέμβριος έχει καλοκαιρινά χαρακτηριστικά και, όπως είχα παλαιότερα γράψει, ο συγκεκριμένος μήνας μοιάζει να είναι ένας γερασμένος Αύγουστος.


Ακόμα και αν η κλιματική αλλαγή δεν έχει ανατρέψει τα στατιστικά στοιχεία του Σεπτεμβρίου του περασμένου αιώνα, οι βροχές, οι καταιγίδες και τα πρώτα χιόνια στις κορυφές των βουνών δεν είναι δεδομένα. Αυτό, γιατί κλίμα είναι αυτό που αναμένεις να πάρεις και καιρός είναι αυτό που τελικά παίρνεις.

Αναφορικά με τον καιρό της νέας εβδομάδας, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που διαμορφώνεται στη μέση τροπόσφαιρα οδηγεί διαδοχικές μικρής ακτίνας και κατακερματισμένες σκάφες χαμηλών υψών από τη Δ-ΒΔ Ευρώπη προς την κεντρική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Οι διαταραχές αυτές, που είναι ανίσχυρες να διαταράξουν σοβαρά το σύστημα των ετησίων ανέμων κυρίως λόγω του ισχυρού ακόμη θερμικού χαμηλού της Κύπρου, θα προκαλούν κατά περιόδους τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις δυτικές και βόρειες περιοχές της χώρας.
Καλό μήνα, φίλοι μου

Υ.Γ. Αναλυτική πρόγνωση θα αναρτηθεί την Τρίτη (3/9).

29 σχόλια:

  1. Τ' αυγουστιάτικο φεγγάρι δεν το βρήκαμε
    πιο νωρίς ήρθ' ο Σεπτέμβρης και χαθήκαμε
    πώς χωρίσαμε με τόση ευκολία
    φθινόπωρο θα πει μελαγχολία.
    Δημήτρης Μητροπάνος

    Καλό Φθινόπωρο να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό φθινόπωρο Δημήτρη και (στην πορεία) καλό και βαρβάτο χειμώνα!
      Χτες, με τα γνωστά θέματα, δεν πρόσεξα το σχόλιό σου. Θα ήθελα φιλικά να παρατηρήσω, όπως κάνω πάντοτε σε ανάλογες περιπτώσεις, ότι είναι άδικο να μνημονεύουμε μόνο τον ερμηνευτή ενός τραγουδιού, όσο σπουδαίος και να είναι. Γίνεται κατά κόρον αυτό και στα μίντια.
      Η μουσική λοιπόν είναι του Μάριου Τόκα και οι στίχοι του Φίλιππου Γράψα.

      Διαγραφή
  2. Καλό μήνα εύχομαι σε όλους.
    , ήδη άλλαξε ο καιρός εδώ Κυπαρισσία.
    Ξαφνική υγρασία.
    Κ μυρωδιά βροχής.
    Συνοδεία κ τσακάλιων που τη νύχτα φωνάζουν.
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εννοείται ότι είναι καλοκαιρινός ο Σεπτέμβριος. Εδώ πάει να γίνει και ο Νοέμβριος. Ουσιαστικά έχουμε ένα πιο δροσερό καλοκαίρι το τρίμηνο Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, τουλάχιστον στην Αττική και τα παραθαλάσσια και παρεμπιπτόντως είναι και η καλύτερη περίοδος για μπάνια στη θάλασσα. Αλλά και μετά δεν είναι είναι άσχημα. Ουσιαστικά έχουμε ένα ατέλειωτο καλοκαίρι με χειμωνιάτικα διαλείμματα γενικότερα.

    The never endind summer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι τυχαίο που βγήκε το τραγούδι "δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα,κρύο δεν έκανε ποτε"

      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
    2. Έπρεπε να ήσουν τον Γενάρη του 2017 στη Θεσσαλονίκη, να σου δείξω εγώ κρύο. Πάγωσε και ο Θερμαϊκός στις ακτές της Πιερίας!

      Διαγραφή
    3. Και στο Θερμαϊκό και στην πόλη της Καρδίτσας να δεις κρύο στην Αριάδνη,έτσι δεν είναι φίλε ΚΑΡΔΙΤΣΑ;
      Γιώργος Νομή Τρικάλων

      Διαγραφή
  4. καλό φθινόπωρο σε όλους τους φίλους.
    Δημήτρη, σήμερα φαίνεται να ανοίγετε λογαριασμό, να δούμε το ποσό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O τυφώνας Dorian αναβαθμίστηκε σε κατηγορίας 5 (η υψηλότερη στη σχετική κλίμακα Sarrif - Simpson) και έπληξε ευτυχώς χωρίς θύματα τις Μπαχάμες με ανέμους ταχύτητας 300 χιλιομέτρων την ώρα, τους ισχυρότερους που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Καραϊβική, όπως γράφει η Le Monde. O τυφώνας που γεννήθηκε στον κεντρικό Ατλαντικό και πέρασε πρώτα από τη Μαρτινίκα και τις Παρθένες Νήσους, ενισχύεται με τους ανέμους να αυξάνουν καθημερινά την ταχύτητά τους κατά 50 χιλιόμετρα την ώρα. Κι αυτό διότι οι συνθήκες είναι ιδανικές: Υπάρχει υγρασία στον αέρα, ατμοσφαιρική αστάθεια, ομοιογενείς άνεμοι και η θερμοκρασία της θάλασσας είναι 2 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο της εποχής.

    Αυτό που ανησυχεί, όμως, περισσότερο τους μετεωρολόγους είναι ότι το φαινόμενο εξελίσσεται αργά, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή. Το πιο επικίνδυνο για τους ανθρώπους δεν είναι οι άνεμοι, αλλά οι βροχές και τα κύματα που προκαλεί ο τυφώνας στη θάλασσα και μπορεί να φτάσουν και τα δέκα μέτρα, όπως εξηγεί επιστήμονας από το Meteo France. Πόλεις όπως η Freeeport στις Μπαχάμες απειλούνται, καθώς βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο και μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει στα παραθαλάσσια. Τα πρώτα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο είναι ενδεικτικά, ενώ μετά τις Μπαχάμες ο τυφώνας θα κινηθεί προς τη Φλόριντα, αλλά είναι δύσκολο να εκτιμηθεί με ποια ένταση θα την πλήξει. Στη συνέχεια θα επηρεάσει και τη Βόρεια και Νότια Καρολίνα και την Τζόρτζια.

    Εξαιτίας του ο Trump ακύρωσε το ταξίδι του στην Πολωνία για τα 80 χρόνια από την έναρξη του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, καθώς ο Dorian είναι ο δεύτερος πιο ισχυρός τυφώνας που θα πλήξει τις ΗΠΑ, μετά τον Andrew το 1992. Πάντως, η αβεβαιότητα για την πορεία του παραμένει, καθώς αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι θα διασχίσει τη Φλόριντα, αλλά μάλλον θα περάσει 30 μίλια από τις ακτές της. Σε κάθε περίπτωση 600 πτήσεις ακυρώθηκαν και 800 χιλιάδες άνθρωποι διατάχθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή, όπως και τη Νότια Καρολίνα.

    Αντιπαράθεση έχει προκαλέσει, εξάλλου, η είδηση ότι οι αμερικάνικες ακτές σχεδίαζαν να μειώσουν κατά 271 εκ. δολ. τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας για την αντιμετώπιση των τυφώνων, προκειμένου να αυξήσουν τις κλίνες στα κέντρα κράτησης μεταναστών στα σύνορα με το Μεξικό.
    Τέλος, αν και δεν μπορεί να αποδοθεί απόλυτα στην κλιματική αλλαγή, οι κυκλώνες είναι πιο ισχυροί τα τελευταία χρόνια, όπως και οι βροχοπτώσεις κατά 20% σε σχέση με τον μέσο όρο τους. Το ποσοστό των τροπικών φαινομένων τριπλασιάστηκε επίσης τις τρεις τελευταίες δεκαετίες στον Ατλαντικό. Αυτές οι καταιγίδες είναι μάλιστα πιο δύσκολο να προβλεφθούν και πιο εύκολο να γίνουν μεγάλοι τυφώνες.
    https://www.lemonde.fr/climat/article/2019/09/02/d-une-intensite-exceptionnelle-l-ouragan-dorian-balaie-les-bahamas_5505368_1652612.html

    Οι τέσσερις εποχές: Καλοκαίρι - Πιο δροσερό καλοκαίρι - Κρύο καλοκαίρι - Λιγότερο ζεστό καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!
      Αν, πάλι, δεν είστε σίγουρος, η Υποσαχάρια Αφρική θα ήταν ο παράδεισός σας.
      Έλεος πια! Μου θυμίζετε τους δηλώνοντες άθεους, οι οποίοι όπου σταθούν και όπου βρεθούν, χωρίς να τους το ζητήσει κανένας, προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει Θεός και όσοι πιστεύουν το αντίθετο είναι ηλίθιοι!

      Διαγραφή
    2. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Η πραγματικότητα άλλους τους επιβεβαιώνει και άλλους τους διαψεύδει. Φθινόπωρο και άνοιξη ουσιαστικά δεν υπάρχουν πλέον και ο χειμώνας όλο και συρρικνώνεται. Κατά τα άλλα, στο όνομα διάφορων "θεών" έχουν διαπραχθεί τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Και είναι και η πιο επικερδής επιχείρηση παγκοσμίως αυτή. Δήθεν μεταλαμπαδεύει το φως, αλλά στην πραγματικότητα κρατάει τον κόσμο στο σκοτάδι.

      Φιλικά, μην τσαντίζεστε κ. Ζιακόπουλε.

      Διαγραφή
    3. Πάντως, ο Πάπας Φραγκίσκος που έμεινε στο ασανσέρ δεν κάλεσε κανέναν θεό για να τον βγάλει, αλλά την πυροσβεστική που τον απεγκλώβισε μετά από 25 λεπτά, όπως γράφει ο Guardian. Ο ποντίφικας απολογήθηκε και στους πιστούς που τον περίμεναν την Κυριακή 1/9 για την καθιερωμένη λειτουργία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, επειδή άργησε εφτά λεπτά να εμφανιστεί, εξαιτίας της περιπέτειάς του. Ο ίδιος την απέδωσε σε μία πτώση της τάσης του ρεύματος και είπε ότι τον έσωσαν οι πυροσβέστες, ζητώντας από τον κόσμο να τους χειροκροτήσει.

      Στην ομιλία του προκάλεσε τις κυβερνήσεις να πάρουν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης και να μειώσουν τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Εν όψει της Συνόδου του ΟΗΕ για την Κλιματική Δράση που θα γίνει αυτόν τον μήνα στη Νέα Υόρκη και την οποία χαρακτήρισε υψίστης σημασίας, ο Πάπας είπε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να δείξουν πολιτική βούληση και να πάρουν δραστικά μέτρα, έτσι ώστε να φτάσουμε το συντομότερο δυνατό σε μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και να περιορίσουμε την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τον 1,5 βαθμό Κελσίου.

      Ο Πάπας ανακοίνωσε επίσης ότι θα αναβαθμίσει 13 ρωμαιοκαθολικούς αρχιερείς σε καρδινάλιους τον επόμενο μήνα, συμπεριλαμβανομένων και δέκα καρδινάλιων εκλεκτόρων κάτω των 80 ετών, οι οποίοι θα είναι επιλέξιμοι για να ψηφίσουν τον διάδοχό του. Αυτοί θα προέρχονται από χώρες όπως η Ινδονησία, η Κούβα, το Λουξεμβούργο, το Μαρόκο και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
      https://www.theguardian.com/world/2019/sep/01/pope-francis-gets-stuck-lift-for-25-minutes-vatican

      Πιπέρι σε όποιον υμνεί το καλοκαίρι

      Διαγραφή
    4. Κύριε Ζιακόπουλε, αφήστε τον βεδουίνο του μπλογκ να λέει τα δικά του και δώστε ένα χεράκι να απαντηθούν κάποιες απορίες που υπάρχουν στα χτεσινά σχόλια.

      Διαγραφή
    5. Και κυρίως το πότε θα βρέξει! Θα αρχίσω να χορεύω τον χορό της βροχής σε λίγο...

      Διαγραφή
    6. Δηλαδή να ζηλέψω τί ακριβώς;

      Τον αντιδραστικό που "είδε φως και μπήκε" σε ένα καιρικό σάιτ μόνο και μόνο για να το διαλύσει και τρέφεται από τις κόντρες του με τους καιρόφιλους;

      Τον προβοκάτορα που, αν και επανέρχεται κάθε τόσο στα ίδια καμώματα, εμπαίζοντας πρώτα και κύρια τον ανεκτικό διαχειριστή του μπλογκ , που δεν έχει τον ανδρισμό να σηκωθεί και να φύγει ("δε με θέλετε μία, δε σας θέλω δέκα!") κάθε φορά που ο κ.Ζιακόπουλος του κόβει τα σχόλια;

      Τον θρασύδειλο σχολιαστή, που σε άλλο μπλογκ, δηλαδή πίσω από την πλάτη μας, γράφει για "χαζοχαρούμενους, κρυόκωλους χιονόφιλους" και δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει μια συγγνώμη όταν τον "ξεσκεπάσαμε";

      "Κι επειδή η υποκρισία περισσεύει, οι κρυόκωλοι χιονόφιλοι, που πανηγύριζαν με τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για καλοκαίρι με ακραία φαινόμενα στην Ελλάδα και κάθε φορά που επίκειται μία καταιγίδα κάνουν σαν χαζοχαρούμενοι, εκφράζουν τώρα τη λύπη τους για τα θύματα και τις βαρυσήμαντες απόψεις τους για το ότι πρέπει να υπάρχει καλύτερη πρόληψη-ενημέρωση."

      https://pitsirikos.net/2019/07/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9/


      Διαγραφή
    7. Μιλάω γενικά κ αόριστα.
      Φθινόπωρο θα κάνει κανονικά κ στην ώρα του φέτος,ας μη χαίρονται κάποιοι,περάσαμε ένα ζεστό κ άνομβρο καλοκαίρι κ παρ'ότι πολλοί καιροφιλοι στο μπλογκ,οι πιο πολλοί,μέσα σε αυτούς κ εγώ δεν κάναμε κανένα παράπονο γι'αυτό.
      Ότι κ να πούμε ο καιρός θα κάνει αυτό που πρέπει κ κανένας δε μπορεί να αλλάξει τη γνώμη του άλλου.
      Ας προετοιμαστούμε τώρα σιγά σιγά για τα πρωτοβρόχια που έρχονται αρχικά στα δυτικά κ βόρεια κ όλα τα άλλα είναι λόγια λόγια λόγια.
      Καλό μήνα κ καλό Φθινόπωρο.

      Διαγραφή
    8. Μιας και ο λόγος για τον Πάπα, παπάδες έκανε η εθνική στην πρεμιέρα της στο μουντομπάσκετ και το 85-60 είναι μάλλον κολακευτικό για το Μαυροβούνιο. Πραγματικά δεν περίμενα τόσο καλή την ελληνική ομάδα που έβγαλε φοβερή ενέργεια και φρεσκάδα, ήταν απροσπέλαστη στην άμυνα και άπιαστη στον αιφνιδιασμό και νίκησε για πλάκα έναν αντίπαλο που, μπορεί να μην είχε καλά γκαρντ (περιφερειακούς παίκτες), αλλά δεν είναι και Σενεγάλη (έχασε με 47-101 από τη Λιθουανία) ούτε και Φιλιππίνες (έχασαν με 62-108 από την Ιταλία).

      Μάλιστα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε μόλις 16 λεπτά - στα 2/5 του αγώνα δηλαδή - αφού η εθνική είχε καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο (42-16) και στην επανάληψη έκανε συντήρηση δυνάμεων. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έχει βάλει τη σφραγίδα του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που όπως όλες οι ομάδες τις οποίες έχει κοουτσάρει στο παρελθόν, βγάζει ενθουσιασμό στο παρκέ και είναι φανερό ότι πάνω από όλα χαίρεται το παιχνίδι. Θυμάμαι τον Σκουρτόπουλο, που είναι και εξαιρετικός άνθρωπος, πριν δέκα χρόνια στο Αιγάλεω να έχει φτιάξει μία ομάδα που έβγαζε υγεία, η οποία είχε περάσει και στην εξέδρα και δεν έγινε το παραμικρό εκείνη τη χρονιά - μόνο τραγούδια και συνθήματα ακούγονταν.

      Η υγεία είναι και το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της εθνικής Ελλάδας.
      Πάντως, οι μεγάλες διαφορές στα περισσότερα παιχνίδια, δείχνουν ότι δεν υπάρχει το επίπεδο στο παγκόσμιο μπάσκετ για να γίνει μία διοργάνωση με 32 ομάδες. Είναι πάρα πολλές και μοιραία πάνω από τις μισές θα αποτελέσουν τον σάκο του μποξ. Γενικότερα, μόλις πέντε είναι οι καλές ομάδες στη διοργάνωση - ΗΠΑ, Σερβία, Ισπανία, Γαλλία, Λιθουανία - αφού η Ρωσία, η Αυστραλία, η Τουρκία, η Αργεντινή και η Βραζιλία δεν είναι για μεγάλα πράγματα.

      Τέλος, η εθνική μας δεν είναι αντιπροσωπευτική του ελληνικού μπάσκετ, που παραπαίει με ομάδες να διαλύονται, 40ρηδες να στελεχώνουν τα ρόστερ, τον κόσμο να αδιαφορεί και όλους να δίνουν την εντύπωση ότι κάνουν αγγαρεία.
      Με την ευκαιρία του μουντομπάσκετ, να στείλω τα χαιρετίσματά μου και τις ευχές μου στον Γιάννη Καλαμπόκη, που είναι στο τεχνικό τιμ της εθνικής. Είχε έρθει με μεταγραφή στο Π. Φάληρο το καλοκαίρι του 1999, πιτσιρικάς τότε από τους Νέους Παλατιανής (μία ομάδα στο Περιστέρι). Έφτασε μέχρι την εθνική ομάδα, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωμπάσκετ του 2009.

      Τον είχε ρωτήσει τότε ένας δημοσιογράφος αν έγινε ένα όνειρο πραγματικότητα με τη συμμετοχή του στην εθνική και ο Καλαμπόκης του είχε απαντήσει, "κάποτε δεν ήταν καν όνειρο". Τη μεταγραφή του στο Π. Φάληρο είχε εισηγηθεί ο τότε βοηθός προπονητή στην ομάδα της Α2 Νίκος Καραγιάννης που για την πλάκα του έπαιζε και μπάσκετ με τον Θησέα στη Β' ΕΣΚΑ και είχε τύχει να αντιμετωπίσει τον Γιάννη Καλαμπόκη σε ένα παιχνίδι.

      Εκτός από θαλασσόλυκος, είμαι και μπασκετικός

      Διαγραφή
  6. Το φθινόπωρο πάντως μπήκε δυνατά στη βρόχομάνα Ήπειρο κ στο νομό Ιωαννίνων όπου εδώ κ λίγη ώρα σημειώνονται δυνατές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα του διαμερίσματος.
    Εδώ πιο κάτω μέχρι στιγμής μόνο συνεφιά την ίδια ώρα που ανοιχτά του Ιονίου γίνετε "πάρτυ" από κεραυνούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ειναι Φώτη έριξε καλη βροχή το μεσημέρι στα Γιάννενα με αρκετές βροντές σε αντίθεση με χτες οπου η βροχή ηταν "ήσυχη".

      Διαγραφή
  7. καλό φθινόπωρο
    ΚΑΡΔΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε φίλε έλεος, μας έχεις ζαλισει, κάθε μέρα δεν μπορούμε να διαβάσουμε τα σχόλια με όλα τα άσχετα που γράφεις. Νυσαφι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η εποχή που φθίνουν οι οπώρες, λέμε τώρα, έρχεται.
    Μονό που το φετινό «καλοκαίρι» ήταν το πιο καταστροφικό των τελευταίων 10 ετών που παρακολουθώ τα δέντρα του κήπου μου.
    Ολικό σάπισμα των ροδάκινων, στο 80% οι απώλειες των σταφυλιών, τα ρόδια πριν μεγαλώσουν ωρίμασαν, έσκασαν και έπεσαν όλα. Για τα σύκα τι να πω, «κλαίνε» όλοι οι παραγωγοί της Εύβοιας Τα εσπεριδοειδή στη αυλή μου, έριξαν όλους του δεμένους καρπούς, ολική πτώση μανταρινιών και πορτοκαλιών. Τώρα μένουν οι ελιές που έχουν αρχίσει να «στρίβουν» και να μαυρίζουν. Θερμοκρασίες και υγρασίες καταστροφικές. Τα δε μυρμήγκια (διάβαζε Χριστόδουλε) δυο μέρες εξαφανισμένα με τέτοια ζέστη! Μοναδική παρηγοριά οι «ζουρλοί» που, διαβάζοντας τα μερομήνια, βλέπουν χειμώνα από Νοέμβριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το να είναι κάποιος εγωιστής,να εκμεταλλεύεται καταστάσεις κ να μην παραδέχεται ότι πολλές φορές ξεπερνάει τα όρια, σημαίνει ότι δεν τον ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, κάνει το κομμάτι του που λέμε.Ολοι είμαστε φιλοξενούμενοι του κ ζιακοπουλου . Το μπλογκ είναι καιρικου ενδιαφέροντος κ όχι κοινωνικό η πολιτικό.Επιτελους σεβασμός στον κ ζιακοπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Live report από κεντρική Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα από Μάλτα στην οποία βρίσκομαι για λίγες ημέρες (είπα να γνωρίσω την έτερη ιπποτική -μετά τη γενέτεριά μου- νήσο της Μεσογείου). Χθες μάλιστα με περίμενε μια έκπλξη: Πρωτοβρόχια! Εβρεξε λιγάκι και εδώ στη Βαλέττα και μάλιστα σποραδικές βροχούλες αναμένονται και σήμερα. Υγρασία βέβαια και θερμοκρασία αρκετά ψηλά. Ομορφος τόπος η Μάλτα με μεγάλη ιστορία, αξίζει κάποιος να την επισκεφθεί
    Θάνος Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε Λευτέρη προχθές έγραψα για τις πολλές ζημιές που έχουν γίνει στην περιοχή μου και όχι μόνο,τόσο στα αμπέλια που ο συνεχόμενος βοριάς έχει αρχίζει και σαπίζει και τα υγιή σταφύλια,αλλά και πολλές άλλες παραγωγές σε φυτά και δέντρα .
    Δυστυχώς έρχομαι να επιβεβαιώθω σε αυτό που είχα γράψει από τις αρχές του χρόνου ότι η χρονιά θα είναι ζημιαρικη.
    Φυσικά έχουμε πολλές ζημιές,πέρα από το χαλάζι,στους ελαιώνες και φαίνεται να είναι και εκεί οι ζημιές πολύ μεγάλες.
    Εάν φίλε υπάρχει η δυνατότητα και μπορείς,καταβρεξε τις ελιές σου, αργά το βράδυ από πάνω και πιστεύω ότι κάτι θα σωσεις.
    Οι μελισσοκόμοι βρίσκονται και αυτοί σε τραγική κατάσταση και οι περισσότεροι δεν θα πάρουν τίποτα παρόλο που ταισαν πολλές φορές.
    Στην περιοχή μου,τα κοπάδια απο αγριογούρουνα,αποτελειώνουν ότι έχει απομείνει.
    Τι να κάνουμε όμως,υπάρχουν και χειρότερα,άρα υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όσο για μετεωρολογους μου, όντως έχουν παράξενη συμπεριφορά φέτος και άλλοτε εξαφανίζονται και άλλοτε αλλάζουν συνεχώς τις εξόδους τους,αλλά πάντα δείχνουν τον ίδιο πράγμα,πως δύσκολα θα έχουμε αυτά που εμείς ποθούμε.
    Το ίδιο ισχύει και για τα μερομηνια, που δεν συμφωνούν με τους"ζουρλους" που εσυ αναφέρεις.
    Λόγω πίεσης δεν μπορώ να γράψω αυτά που θέλω,σύντομα όμως θα γράψω αναλυτικά,καθώς όπως έχω ξαναγράψει,προέχει να σώσουμε οτιδήποτε μπορούμε από τα εναπομείναντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα Θάνο, ευκαιρία να γεμίσεις μπαταρίες, πολύ ωραία η Μάλτα,περισυ πήγε ένας φίλος μου κ μου είπε τα καλύτερα.Κ εδώ Ελλάδα φθινοπωριαζει σιγά σιγά. Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι θυμηθηκατε; Μιλάμε για τόσο χιόνι που είχε καλύψει τις παραλίες της Λέσβου και όχι μόνο.Τουλαχιστον για Λέσβο τόσο χιόνι είχε να πέσει 20 χρόνια.Τι συζητάμε τώρα.... καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή