Μαγιάτικη απογευματινή αστάθεια με υφέσεις - εξάρσεις και... ορεινές προτιμήσεις!

 

Όλα πράσινα! Στη φωτογραφία του Επαμεινώνδα Ζιακόπουλου και μεταφορικά! 

Η χώρα επηρεάζεται από τον συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΔ ανέμων με μέγιστη ένταση 6 μποφόρ στην Α-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), η απογευματινή αστάθεια, που οδηγεί στην εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων, θα περιοριστεί στη Β-ΒΔ Ελλάδα και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 29 βαθμούς. 


Το διήμερο της Τετάρτης και της Πέμπτης (29-30/5), αναμένεται μικρή έξαρση της απογευματινής αστάθειας η οποία θα επεκταθεί σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα, με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνουν οι ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν παντού και η θερμοκρασία θα ανέβει κατά 1 με 2 βαθμούς.

Την Παρασκευή (31/5), μόνο το απόγευμα στις Β-ΒΑ περιοχές της χώρας είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα.

26 σχόλια:

  1. " Έλα να πρασινίσουμε
    και πράσινα να σμίξουμε ,
    κι από την πρασινάδα μας
    να φάει κι η γελάδα μας " .
    Τα πευματικά δικαιώματα στον αξέχαστο Χάρρυ Κλύνν.
    Υ.γ. Αν και της ερυθράς ......ημισελήνου ,εχάρην ιδιαιτέρως για το πρόσφατο πρασίνισμα !. -----======΄Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα! Στο Βερολίνο θα είναι ωραία με το κύπελλο παρέα! Συγχαρητήρια στην ομάδαρα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εμείς οι ασπρόμαυροι πήραμε κούπα, αλλά δεν κάναμε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aλλη η εγχώρια.. Και άλλη η Ευρωπαϊκή κούπα κύριοι!

      Διαγραφή
    2. Σε λίγο θα φτάσετε να μας λέτε ότι πήρατε κούπα και στο χόκεϋ επί χόρτου!

      Διαγραφή
    3. Ρε φίλε Ολυμπιακός είμαι εγω αλλά τι συγκρίνεις

      Διαγραφή
    4. Πράγματι, Ολυμπιακός είμαι και εγώ, αλλά τι συγκρίνεις; Μπράβο στον Βάζελο.

      Διαγραφή
  4. Για τους "Μεγάλους Τέσσερις ":
    Αφού καταδυναστευσατε τον αθλητισμό,αφου καταφέρατε μόνιμα να είστε πρωταγωνιστές από απαρχης του κόσμου,αφου συσσωρευσατε επί δεκαετίες τα οικονομικά οφέλη, αφου συστησατε μία κλειστή ομάδα-κλίκα ώστε να λυμαινεστε για πάντα όλους τους χώρους των αθλημάτων,αφού εξαφανισατε όλους τους υπόλοιπους που μέσα στις αδικίες που υπέστησαν ήταν παρ'ολα αυτά ένα αντίβαρο (ΗΡΑΚΛΗΣ,ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ,ΕΘΝΙΚΟΣ,
    ΟΦΗ,ΑΡΗΣ που τον έχετε στην απ'εξω),αφου γεμίσατε τα πρωταθλήματα με κομπαρσους που κάνουν τα θεληματα του αφέντη ,αφού μέσα από τις παραπάνω διαδικασίες προσυλητισατε όλο το φίλαθλο κοινό και ειδικότερα τις μικρές ηλικίες για να εξασφαλίσετε την επιπλέον μακροημερευση σας..
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΠΑΙΑ ΣΑΣ.
    Μπορείτε να ζείτε και να υπάρχετε στον όμορφο κόσμο σας.
    Εύχομαι περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά. Δεν περιγράφω άλλο. Μην λες αλήθειες φίλε. Πονάνε.

      Διαγραφή
  5. Σαν αντιπρόεδρος β. Ελλάδας ορίζω ότι από τούδε και στο εξής θα επιτρέπεται μόνο ένας στίχος γραφής για αθλητικά ή/και πολιτικά ανά έκαστο αναγνώστη κάθε μήνα. Επίσης θα απαγορεύονται αυστηρώς οι δευτερολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι δουλειά έχουν τα αθλητικά/οπαδικά σχόλια σε ένα καιρικό blog,ας μου εξηγήσει κάποιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη το βλέπεις στενά.
      Δεν αφορά σίγουρα την θεματολογία του ιστού.
      Ούτε όμως ανάγνωση του πρέπει να γίνει με στενά οπαδικα κριτήρια.
      Έχει
      κοινωνιολογικες προεκτάσεις.

      Διαγραφή
  7. Αρκετά ενδιαφέρουσα ημέρα σήμερα...στο Ανω Βόιο...με ομβους από νωρίς(11.00) και τώρα συμπαγής καιρός με ασθενή κατά βάση ποτισιτική βροχή.Η θερμοκρασία από 6,5 το πρωί πρόλαβε και ανέβηκε στους 17,5 αλλά τώρα..έπεσε στους 13, 8mm για την ώρα.Καλολιφέρ..γιατί βαριέμαι να κόψω ξύλα.
    Αλεπού πήρε παπούτσι γείτονα για να εκπαιδεύσει τα αλεπουδάκια....στο άρπαγμα κότας..ο γείτονας παρόλο που είναι επίτροπος εκκλησίας εχει "μνημονεύσει"...όλα τα κομματικά επιτελεία...για την εγκατάλειψη του, και το χαμένο του παπούτσι.
    Κατά τα λοιπά γεωλόγος(!) μίλησε σε συνέδριο γιατρών(!) για την κλιματική αλλαγή...Τον Στάλιν κύριε Ζιακόπουλε...μαζί με τον Σιβηρικό.."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα σε όλους.
    Αρχικά να πω πολλά συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού στο μπάσκετ αλλά και στον Ολυμπιακό για την 3η θέση στο final four.
    Επίσης συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για το πιο μάγκικο πρωτάθλημα που κατέκτησε, όπως και καλή επιτυχία με όλη μου την καρδιά στον Ολυμπιακό μας αύριο Τετάρτη στον ευρωπαϊκό τελικό ποδοσφαίρου.
    Ένας υγιής φίλαθλος πρέπει να σκέφτεται πάντα αντικειμενικά και να βλέπει τα πράγματα χωρίς χρωματιστά γυαλιά...

    Στα καιρικά τώρα,αρχίζει και με ανησυχεί η τάση από όλα τα μεσοπρόθεσμα μοντέλα για άλλον έναν θερμό νέο μήνα.
    Όλα δείχνουν ότι το πρώτο 10ήμερο του Ιούνη θα κυλήσει με πολύ υψηλές θερμοκρασίες ειδικά στα κεντρονότια όπου οι πρώτες ενδείξεις μας φέρνουν αρκετά 37αρια ίσως τοπικά και λίγο παραπάνω με τις μέσες μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά να βρίσκονται όλες τις ημέρες άνω των 32 βαθμών!
    Από αξιόλογες αστάθειες ούτε λόγος!
    Η φετινή Παρωδία όπως έχω γράψει ουκ ολίγες φορές συνεχίζετε δίχως έλεος και θέλω να δω πότε επιτέλους θα βγει ένας μήνας πανελλαδικά,κάτω των μέσων όρων θερμοκρασιακά.
    Αυτά τα ολίγα από μένα, καλό καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υγειης φίλαθλος σε νοσηρο περιβάλλον..
      Δύσκολο. -

      Διαγραφή
    2. Ο Φώτης μίλησε πολύ σωστά για τα αθλητικά και όχι μόνο.

      Διαγραφή
  9. Εν μιά νυκτί το μπλογκ μετεστάφη επ ολίγον εις αθλητικόν. Ίσως κάποιος θα έλεγε : " Και τί νόημα θα είχε η ζωή χωρίς μικρές νοθείες ; ". ----=====Π.Α.
    Υ.γ. Φίλτατε Χρήστο είσαι ό ν τ ω ς αντιπρόεδρος........... .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με έχρισε ο Δάσκαλος, κ. καθηγητά, το 2015.

      Διαγραφή
    2. Aκριβώς !. Γι αυτό θα προτιμούσα το "ως" , αντί του "σαν" . Να είσαι καλά . ------======Π.Α.

      Διαγραφή
  10. Μετά τα αθλητικά τα καιρικά. Αξιόλογη και όχι πολύ αναμενόμενη βροχουλα στην Ξάνθη στις 16:00 καθώς φτάσαμε τα 12mm υετου. Προσφορά του Μαΐου που τέτοια δωράκια τα κάνει ενίοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έκτακτο!
    Γράφουν και ενημερώνουν τον κόσμο για το φαινόμενο Ridge που θα φέρει "καύσωνα"στην χώρα μας.

    Ακούτε συντοπίτες - συγχωριανοί- συμπατριώτες; Έρχονται Ridge και καύσωνες.
    Μετά θα μας πουν για τις ράχες και την ραχοκοκαλιά

    Καλησπέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με μεγάλη χαρά βλέπω ότι όλο και πυκνώνουν οι μέρες που οι μέγιστες τιμές δίνονται από τους αυτόματους σε όλη την χώρα και έτσι μειώνονται οι πλασματικές διάφορες εδώ και πολλά χρόνια που βλέπαμε από Φιλαδέλφεια Σέρρες Πυργελα Λαμία κτλ.
    30.9 Λάρισα λοιπόν 1 + βαθμό πάνω από όλους τους Ντέιβις και μέγιστη Ελλαδας. Αφού δεν αξίζουμε σαν χώρα να έχουμε σωστές μετρήσεις με μηχανικά αεριζομενους τουλαχιστον να έχουμε πλασματικές από όλους τους σταθμούς σιγά σιγά και όχι επιλεκτικά από τους παραπάνω σταθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε πανάκογλου καλή σας εσπέρα διάβασα στο blog που έχετε την εκτίμησή σας για το επόμενο 40ήμερο από ό,τι συμπέρανα δεν διαφαίνεται κάποιο ισχυροκύμα καύσωνα μέχρι αρχές ιουλίου απλώς θα έχουμε θερμοκρασίες λίγο πάνω από το κανονικό συνέχεια που σημαίνει ένα παρατεταμένο 35άρι χονδρικά για τις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας... στο θέμα του μελτεμιού μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα από τώρα για το αν θα έχουμε φέτος μελτέμια ή θα έχουμε νηνεμία είναι πολύ σημαντικό για τους κατοίκους της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας μίας και λειτουργεί σαν φυσικά κλιματιστικό ευχαριστώ εκ των προτέρων

      Διαγραφή
    2. Καλημερα σας. Όχι δυστηχως τέτοιες λεπτομέρειες δεν μπορούμε να τις ξέρουμε από τώρα.

      Διαγραφή