Στις Α-ΒΑ περιοχές οδεύουν τα σημαντικότερα καιρικά φαινόμενα

Σχετική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη διάρκεια του νέου εικοσιτετράωρου (Τετάρτη) σε αρκετές περιοχές της χώρας εκτός από την Α. Μακεδονία, τη Θράκη και το Α. Αιγαίο, όπου θα σημειωθούν αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά. Την Πρωτομαγιά αρχικά ο καιρός θα είναι καλός, αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στη Θεσσαλία και τη Στερεά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι Ν-ΝΔ άνεμοι μόνο στα νότια θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Παρασκευή (2/5) οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στις Α-ΒΑ περιοχές της χώρας και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Σε ότι αφορά την προοπτική του καιρού, ένας νέος κύκλος βροχών και τοπικών καταιγίδων θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο (3-4/5) στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας τα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα.


Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤHΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-4-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους νωρίς το πρωί. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 21 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το απόγευμα στα βόρεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους νωρίς το πρωί και πιθανώς το απόγευμα στα ανατολικά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου