Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου

Βαρομετρικό χαμηλό κινείται προς το Β. Αιγαίο και από εκεί προς τη Μαύρη Θάλασσα. Ένα άλλο χαμηλό αρχίζει να οργανώνεται στη δυτική Μεσόγειο. Πέρα από αυτά, πάνω από τη χώρα λιμνάζουν ψυχρές αέριες μάζες οι οποίες αποσταθεροποιούν τη δομή της ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Την εικόνα του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) συμπληρώνουν οι Δ-ΒΔ άνεμοι οι οποίοι στα Ν-ΝΔ θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η μικρή πτώση των μέγιστων τιμών της θερμοκρασίας. Το Σάββατο (26/4) οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών βροχών και καταιγίδων στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Περισσότερες και εντονότερες θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες την Κυριακή (27/4), οπότε θα πέσει λίγο και η θερμοκρασία. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (28-29/4) οι βροχές θα περιοριστούν στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη βόρεια χώρα και το Α. Αιγαίο.

      Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-4-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια Δ-ΒΔ έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο ανατολικό και βόρειο Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ και στα νότια Δ-ΒΔ έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Πιθανές καταιγίδες Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου