Με δύο μέτρα και δύο σταθμά ο καιρός της Πρωτομαγιάς

Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και κυρίως τις απογευματινές ώρες στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και τις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της φετινής Πρωτομαγιάς. Ευνοημένες οι υπόλοιπες περιοχές που θα γλυτώσουν τις βροχές. Οι Δ-ΝΔ άνεμοι θα έχουν ένταση 4 με 6 μποφόρ και οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές θα κυμανθούν μεταξύ 22 και 24 βαθμών. Την Παρασκευή (2/5) οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Α-ΒΑ Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Το Σάββατο (3/5) θα είναι ζεστό σε όλη τη χώρα με νοτιάδες 4 με 6 μποφόρ. Τοπικές βροχές αναμένονται τις βραδινές-νυχτερινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Την Κυριακή και τη Δευτέρα (4-5/5) ο καιρός θα γίνει είναι άστατος σχεδόν σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι  άνεμοι στα ανατολικά και νότια πελάγη θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.


Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤHΝ ΠΕΜΠΤΗ 1-5-2014


Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δ. Στερεά. Στα βορειοδυτικά οι βροχές είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν πριν από το μεσημέρι. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα: Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στη Θεσσαλία και τη Στερεά. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα στα Β. Αιγαίο θα πυκνώσουν και τις βραδινές-νυχτερινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου