Με τοπικές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Την Κυριακή (27/4) οι βροχές και οι καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, θα επεκταθούν σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προ τις μέγιστες τιμές της και τα θαλασσινά ταξίδια θα γίνουν χωρίς προβλήματα ανέμων. Το τριήμερο Δευτέρα-Τετάρτη (28-30/4) τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τέλος, την Πρωτομαγιά η απογευματινή αστάθεια που οδηγεί στην εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων στα ηπειρωτικά είναι σχεδόν σίγουρη. Αυτό που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρισθεί είναι το ενδεχόμενο βροχής τις πρωινές ώρες στις ανατολικές περιοχές.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους

         Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26-4-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στη Θεσσαλία και τη Στερεά. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους στα ανατολικά και βόρεια αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών στα νησιά του Α-ΒΑ Αιγαίου. Άνεμοι στα βόρεια Α-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ και στα νότια Δ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου