Προς την άσχημη γυναίκα του εξακολουθεί να είναι γυρισμένος ο Μάρτης

Εκτεταμένο πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων καλύπτει τη ΝΑ Ευρώπη. Για τη χώρα μας ενδιαφέρον παρουσιάζουν ένα χαμηλό στα Δωδεκάνησα που κινείται ανατολικά και ένα χαμηλό στην Αδριατική που θα κινηθεί νοτιοανατολικά. Με αυτές τις συνθήκες, ο καιρός το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα είναι άστατος με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά την Παρασκευή (13/3) στην κεντρική και κυρίως στη νότια Ελλάδα και το Αιγαίο τα καιρικά φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι την Παρασκευή στα νότια πελάγη στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Το Σάββατο (14/3) αξιόλογες βροχές θα σημειωθούν μόνο τις πρωινές ώρες στη ΝΑ νησιωτική Ελλάδα, όπου και οι άνεμοι θα είναι πρόσκαιρα ενισχυμένοι. Αρκετά καλός θα είναι ο καιρός της Κυριακής(15/3), καθώς οι πιθανότητες βροχής είναι περιορισμένες και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Οι άνεμοι μόνο στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Όσο για τον τίτλο της σημερινής πρόγνωσης, ο μύθος λέει ότι ο Μάρτης είχε δύο γυναίκες: μια όμορφη και μια άσχημη. Το βράδυ κοιμόταν ανάμεσά τους και όταν γύριζε προς την πλευρά της άσχημης, έκανε τις μέρες χειμωνιάτικες, ενώ, όταν γύριζε προς την πλευρά της όμορφης γυναίκας, έκανε τις μέρες του ανοιξιάτικες.

 

                               Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015                          


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12-3-2015 

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά-ημιορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 12 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) κυρίως από το απόγευμα. Τη νύχτα στα ΝΔ καταιγίδες. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 1 έως 15 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι στα βόρεια Β 3 με 5 μποφόρ και στα νότια Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς.


1 σχόλιο:

  1. Ποια αλτίμετρα θεωρείτε πιο αξιόπιστα αυτά που λειτουργούν με τη βοήθεια δορυφόρου ή αυτ'α που λειτουργούν με τις μεταβολές της ατμοσφαιρικής πίεσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή