Κακοκαιρία αρχικά φθινοπωρινού και στη συνέχεια χειμερινού τύπου

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα επηρεάσει σταδιακά τον καιρό της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας, αρχής γενομένης από τη ΒΔ Ελλάδα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της σημαντικής αυτής μεταβολής του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, που τοπικά στα Δ-ΒΔ θα είναι ισχυρές, τα χιόνια στα ορεινά και οι νοτιάδες που θα φθάσουν τα 8 μποφόρ (Β. Ιόνιο). Την Παρασκευή (6/3) τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα με εξαίρεση τις νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές. Οι νοτιάδες θα εξασθενήσουν λίγο στο Ιόνιο και θα ενισχυθούν στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα πέσει στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο (7-8/3) προβλέπονται τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

 

Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015 

  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5-3-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές στη Μακεδονία και το βράδυ στη Θράκη. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 και το βράδυ 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες που θα αρχίσουν από τα ΒΔ. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Ν 6 με 7 και στο Β. Ιόνιο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές στη Θεσσαλία και τη ΒΑ Στερεά και από το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές . Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 και αργότερα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 και από το απόγευμα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:

Βροχές κατά περιόδους. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς.

3 σχόλια: