Αξιόλογες βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας

Το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), ο ισχυρός συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο θα εξασθενήσει, με αποτέλεσμα τη βαθμιαία πτώση της εντάσεως των Β-ΒΑ ανέμων σε όλη τη χώρα. Με αυτό το δεδομένο και το γεγονός ότι στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα πάνω από την περιοχή μας λιμνάζουν ψυχρές αέριες μάζες, αναμένεται η δομή της ατμόσφαιρας να γίνει πιο ασταθής, με συνέπεια την εκδήλωση αξιόλογων βροχών και τοπικών καταιγίδων κυρίως στη Δ. Ελλάδα, τις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας και το Β. Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα από τα κανονικά αυτής της εποχής. 


Την Παρασκευή (10/9), τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, με εξαίρεση το Β. Αιγαίο και την Α-ΒΑ Εύβοια, όπου ως το μεσημέρι θα εκδηλώνονται αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.  

Το Σάββατο (11/9), γενικά, δεν προβλέπονται βροχές στη χώρα. Οι Δ-ΒΔ άνεμοι μόνο στα Δωδεκάνησα θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Τέλος, την Κυριακή (12/9), μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα μας έρθει από τα δυτικά θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και νότιες περιοχέςτης χώρας. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. 

39 σχόλια:

  1. Βροχές σήμερα στην Ελλάδα. Κρήτη, Πλατανιάς Χανίων 44,6 mm.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίος δάσκαλε!
    Τελικά η εξασθένηση τού μελτεμιού αύριο μαζί με τις λιμνάζουσες ψυχρές μάζες πάνω από την ηπειρωτική Ελλάδα θα κάνουν καλή δουλειά κ έτσι εκτός από τα ανατολικά,έξαρση αστάθειας θα ξανά έχουμε κ πάλι σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά κ κεντρικά κ δυτικά κ βόρεια!
    Τέτοιες εκπληξούλες θέλουμε από δω κ πέρα ας είναι κ της τελευταίας στιγμής τα δεδομένα(ο φίλος Σιμούλης εκ Θεσσαλονίκης έχει δίκιο).
    Όσο για την βόρεια Εύβοια τελικά κ τις πυρόπληκτες περιοχές της θέλει λίγο προσοχή καθώς κατά μέσο όρο πάντα,θα πέσουν πάνω από 50 με 60mm(στα ορεινά ίσως κ παραπάνω)από σήμερα το βράδυ έως την Παρασκευή το πρωί,χωρίς όμως αυτά τα νούμερα να αποτελούν σοβαρή απειλή κ τρόμο.
    Καλό μεσημέρι από την συννεφιασμένη,μουντή κ αρκετά δροσερή Αιτωλοακαρνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ν Πήλιο βροχή μέτριας έντασης
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ πολύ νερό εδώ στη νοτιοδυτική Μαγνησία Όθρυς επιτέλους βρέχει ασταμάτητα από το μεσημέρι μέτριας έντασης βροχή συν τα 30mm που πέσανε τις δύο προηγούμενες μερες και επείτε και συνέχεια απόψε όλο το βράδυ ως φενεται .Ο καιρός σήμερα εδώ θυμίζει προχωρημένο φθινώπορο από τα παλιά . Ο καιρός ευμετάβλητος αυτή την εποχή και μη προβλέψιμος σε αυτή την περίπτωση ευνοηθηκαμε με περισσοτερο υετό από τα προβλεπόμενα και με ένα κανονικό φθινώπορο από τα παλιά θα έλεγα να έχουμε φετος έτσι φενεται θα το δούμε στην εξέλιξη του.Χρηστος από την άκρως φθινωπορινη κρύα Όθρυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρκετά ψυχρός και βροχερός μέχρι στιγμής ο Σεπτέμβριος, λογικό μετά από έναν πολύ θερμό Αύγουστο. Στην Καλλιθέα ψιχάλισε πριν από λίγο, αλλά δεν καταγράφηκε ο υετός, μηδενικός είναι και στο Π. Φάληρο, ενώ στην Αθήνα που έλεγαν οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωοάκη, ότι "όλο και δυναμώνει η βροχή", οι σταθμοί του meteo δίνουν 1 χιλιοστό και 1,8 στα Πατήσια. Τη μερίδα του λέοντoς με 5,4 και 6,2 χιλιοστά μέχρι στιγμής έχουν πάρει στην Αττική το Περιστέρι και η Πετρούπολη αντίστοιχα. Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά σε Νίκαια, Κορυδαλλό, άλλα δύο μηδενικά. Δηλαδή, τα φαινόμενα είναι πολύ τοπικά.

    Στο Θυμάρι, ο βοριάς ήταν αρκετά ισχυρός και σήμερα Τετάρτη 8/9, είχε περισσότερη συννεφιά και ερημιά στην ακροθαλασσιά. Τουλάχιστον, φωτογράφισα βασιλικό κάβουρα, σκορπιουδάκι και σουπιά. Θυμήθηκα έτσι και τα παλιά, όταν κάποτε στο Φάληρο αγόραζα όσα σκορπιουδάκια πουλούσε μία κυρία στην πλατεία και ζούσαν ακόμα (τα πετρόψαρα αντέχουν αρκετή ώρα έξω από το νερό) και τα έριχνα ξανά στη θάλασσα. Μια μέρα ένας τραπεζικός είχε κατέβει κουστουμαρισμένος στην παραλία και είχε ρίξει με τη σειρά του στη θάλασσα μία μικρή κωλοχτύπα (συγγενικό είδος του αστακού) και τη βλέπαμε καθώς χανόταν στο σκούρο μπλε του βυθού.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αξιόλογες βροχές,σιγανές και ποτιστικές,δέχεται ολόκληρη η Φθιώτιδα.Οι βροχές που ξεκίνησαν την Κυριακή το βράδυ και συνεχίζονται κατά διαστήματα εως και τώρα,αποτελούν(τουλάχιστον για την δυτική Φθιώτιδα) τις σημαντικότερες που έπεσαν απο τον Απρίλιο.Να είστε όλοι καλά.
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βορειοανατολική Πελοπόννησο τίποτα μέχρι στιγμής.
    Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα.
    Πέτρο δεν ξέρω αν έβρεξε ή βρέχει στα Δυτικά του νομού.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουδέν νεότερον απο το Δυτικο μέτωπο.------Π,Α.

      Διαγραφή
  8. Καλησπερα σας,αξιολογες βροχες και στην Θεσσαλια (Λαρισα) αρχισε εχθες το βραδυ,ενω απο σημερα νωρις το μεσημερι εως αυτην την ωρα δεν σταματησε καθολου,η πολη μετραει 19 χιλιοστα (ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΑΑ ) με θερμοκρασια αυτην την ωρα 16 βαθμους....Οπως φαινεται ο στροβυλισμος και ΝΔ ρευμα,εκαναν καλα την δουλεια τους σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακόμα και στους 15 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία λίγο πριν το ξημέρωμα στα βόρεια προάστια (Παπάγου), ενώ στα νότια υποχώρησε οριακά κάτω από τους 20. Θερμοκρασία κάτω από τους 10 βαθμούς δεν σημειώθηκε, πάντως, πουθενά στην Αττική και η χαμηλότερη πρέπει να ήταν στην Πάρνηθα οι 10,6 β. σε υψόμετρο 1.230 μέτρων. Καλημέρα.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από την Κυριακή το βράδυ 20-30 περάσματα ή κυματα(λέμε τώρα) που "σαρωναν" την περιοχή μου,δεν κατάφεραν όχι μόνο να καταγράψουν έστω και το ελάχιστο δυνατό χιλιοστών στον σταθμό μου,αλλά ούτε και να βρεξουν καλά καλά τον δρόμο αφού οι σφοδροι άνεμοι δεν επέτρεπαν κάτι τέτοιο.
    Παρόλο που από το βράδυ της Τρίτης ο καιρός "βαρυνε" Και κρύωσε αρκετά,βροχή στον ορίζοντα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων δεν φαινοταν.
    Με το κοπασαν όμως οι άνεμοι από το μεσημέρι της Τετάρτης ξεκίνησε να βρέχει ποτιστικά σε όλους σχεδόν τον νομό Βοιωτίας η οποία με αυξομειώσεις κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αφήνοντας 6-15 χιλιοστά στα πεδινά και 12-38 χιλιοστά στα ημιορεινά ορεινά του νομού με την πόλη της Λιβαδειάς να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη.
    Μετά από μια μικρή παύση,ο καιρός δείχνει να "φορτώνει"ξανα και αυτή την ώρα βρέχει ποτιστικά.
    Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση κυμαίνεται σταθερά κάτω από τους 15 βαθμούς στα ημιορεινά ορεινά και γύρω 16-18 στα πεδινά.
    Η όλη ατμόσφαιρα παραπέμπει σε τέλος Νοεμβρίου.
    Το φεγγάρι έκανε ένα πολύ όμορφο "γύρισμα" και πιστεύω ότι επιφυλάσσει εκπλήξεις,τουλάχιστον για την περιοχή μου και όχι μόνο.
    Καλημέρα απο την άκρως φθινοπωρινή περιοχή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σημαντικά εμφανής οι ηλιακές κηλίδες στο μητρικό μας άστρο τις τελευταίες ημέρες. https://sohowww.nascom.nasa.gov/data/realtime/hmi_igr/1024/latest.html Σήμερα θα στήσω το τηλεσκόπιο την ώρα που δεν θα αναμένεται βροχή 🔭 να τις δούμε με τους φίλους. Καλημέρα σε όλους και στον δάσκαλο μας. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα καλημέρα,
    Με το που πατήθηκε το κουμπί και κόπασαν τα μελτέμια άρχισε η ποτιστική βροχή σε πολλές περιοχές της χώρας και μάλιστα σε κάποιες που δεν είχε βρέξει για μήνες. Το νερό χρειάζεται για να φουσκώσουν οι ελιές και για όλα τα δέντρα και φυτά κλπ. Το πρώτο 10ήμερο του φετινού Σεπτέμβρη τελειώνει αύριο και είναι σαφώς δροσερότερο από το άκρως καλοκαιρινό περσινό δεκαήμερο. Το ερώτημα μου είναι τι θα συμβεί στα επόμενα δύο, άλλωστε η τουριστική περίοδος συνεχίζεται και πηγαίνει πολύ καλά και μακάρι να επιμηκυνθεί ως τον Οκτώβριο φέτος (κορονοϊού και καιρού επιτρέποντος). Βέβαια οι τουρίστες του αποκαλόκαιρου δεν θέλουν 30αρια, αρκούνται και σε 25 άρια με ήλιο…θα επιστρέψει λοιπόν η καλοκαιρία ή υπάρχουν στοιχεία ότι θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός; Περιμένω ενημέρωση από τους φίλους/ες του μπλογκ. Έστω για το δεύτερο δεκαήμερο διότι είμαστε σε μεταβατική περίοδο.
    Κωνσταντίνος Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα επιστρέψει η καλοκαιρία, Κωνσταντίνε από το ΣΚ και κυρίως την άλλη εβδομάδα με σερί λιακάδες. Αν και στην Αττική ουσιαστικά δεν είχαμε ούτε μία μέρα κακοκαιρία, απλά έπεσε λίγο η θερμοκρασία με τους βοριάδες. Σήμερα Πέμπτη 9/9 γύρισε σε δυτικό στον Σαρωνικό, αλλά επειδή ήταν γύρω στα 5 beaufort (είχε και κυματάκι η θάλασσα και όχι τη διαύγεια των προηγούμενων ημερών με τον βοριά) δεν άφησε τα σύννεφα να πυκνώσουν και μάλλον για αυτό δεν έβρεξε πάλι. Έσπαγε, δηλαδή, συνεχώς η συννεφιά και έβγαινε και ήλιος για μεγάλα διαστήματα.

      Νομίζω, τα σύννεφα ήταν στρωματοσωρείτες, δηλαδή σωρείτες που δεν αναπτύσσονται καθ' ύψος για να γίνουν σωρειτομελανίες, αλλά οριζόντια σαν τα νέφη stratus (στρώματα). Και σε αντίθεση με τους cumulonimbus (σωρειτομελανίες), που προκαλούν καταιγίδες, τα stratocumulus (στρωματοσωρείτες) δίνουν ασθενείς ως επί το πλείστον βροχές. Με επιφύλαξη όλα αυτά για τα σύννεφα, που σε μερικές περιπτώσεις έχουν τόσο όμορφα σχήματα, λες και είναι στολίδια του ουρανού.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  13. Συνεχίστηκε όλη την νύχτα η ποτιστικη βροχή στο ν Πήλιο
    Κ συνεχίζει ποτιστηκα 18β
    Κώστας Αθήνα
    Καλημέρα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποτιστική βροχή και με διαστήματα έντονης καταιγίδας την νύχτα πέρασε η χθεσινή βραδιά η γη χόρτασε νερό και κάποια ποτάμια κύλησε και το πρώτο νερό μετά την παρατεταμένη ξηρασία των προηγούμενων μηνών . Χρήστος από την άκρως φθινωπορινη Όθρυ.Ενας Σεπτεμβρίος που είχαμε χρόνια να δούμε μέχρι στιγμής αν και αυτό που βλέπω είναι ότι μετά από μια πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας μετά τις 15 βλέπω βροχές και ψυχρά πάλι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βορειοανατολική Πελοπόννησο συνεχίζει να είναι εκτός καιρικου παιχνιδιού μέχρι τώρα.
    Καλό μεσημέρι.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το ίδιο και στα Δυτικά.Είπαμε Δημήτρη ,σχεδόν όλοι......πλην Κορινθίων.Με ψυχρές λίμνες,κατακόρυφες αναπτύξεις και τα τοιαύτα,εμείς παραμένουμε στο "φάτε μάτια ψάρια...".Πραγματικά τους απήλαυσα τους γύρωθέν μου κατακορύφως ανεπτυγμένους κραταιούς σωρειτομελανίες ....(άλλο θέμα η.....τηγανίτα).Εν πάση περιπτώσει πέσανε κάμποσες χοντρές σταγόνες,ώστε να πάρουμε λίγη μυρωδιά απο βρεγμένο χώμα ,"άξιον εστί το χώμα που ανεβάζει μιαν οσμή κεραυνού,σαν από θειάφι...".Ταυτοχρόνως μου ήρθε στον νου ο πρώτος στίχος από τον "Μεγάλο Ερωτικό" του Μάνου Χατζιδάκι ,"Με την πρώτη σταγόνα της βροχής σκοτώθηκε το καλοκαίρι".Να είστε όλοι καλά ----------------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα! αναζητειται το πρώτο επιφανειακό χαμηλό που θα επηρεάσει τα πολύ δυτικα.... Πάλι ανάποδα άρχισαμε και φέτος, Ευβοια, Λιβαδειά, Λαμία και λοιπές δυνάμεις. Συγνώμη αλλά αρχίζουν και με πιάνουν τα νεύρα μου, ούτε σήμερα εκδηλώθηκε αστάθεια εδώ όπως προβλεπόταν. Και της Κυριακής το χαμηλο πολύ νότια κινείται και βλέπω πολύ νερό χαμένο στη θάλασσα παλι. Οι Ηπειρωτες έπρεπε τέτοια εποχή να είμαστε φαβορί και καταντήσαμε αουτσαϊντερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τίθεται θέμα για την ήπειρο.Είναι μια περιοχή που πανεύκολα αντιμετωπίζει την λειψυδρία μαζεύοντας σε μια φθινοπωρινή κακοκαιρία πάμπολλες ποσότητες βροχής.

      Διαγραφή
  18. Ποτιστικού τύπου μπόρες έχουμε τις τελευταίες ώρες με τη μορφή αστάθειας κ στην περιοχή μού αλλά κ την ευρύτερη Αιτωλοακαρνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εδώ στην περιοχή μου Βοριάς-βροχη σημειωσατε ένα.
    Ούτε καν η σκόνη.Πρεπει να βραχεί όλη η Ελλάδα, και μετά εμείς.
    Δίκιο έχεις Πέτρο που λες:"πλην Κορινθίων".
    ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σού Δημήτρη.
      Όντως η Κορινθία παραμένει προβληματική στον υετό παρόλες τις αστάθειες που είχαμε κ σήμερα στην Πελοπόννησο.
      Ενημερωτικά να σού πω μόνο, ότι το ίδιο μαθαίνω ότι συμβαίνει κ στην πεδινή Αχαΐα, καθώς κ εκεί παρότι δυτική Ελλάδα δε λέει να βρέξει με τίποτα,σε αντίθεση με την Αιτωλοακαρνία που μέχρι στιγμής τα έχει πάει πολύ καλά.
      Υπομονή γιατί δε μπορεί... Στο τέλος θα γυρίσει κ εκεί ο τροχός.

      Διαγραφή
  20. Καλημερα σε ολους απο το αβρεχο για εξι μηνες ΡΙΟΝ Ειναι μια απο τις πιο δυσκολες περιοχες της χωρας για προβλεψη η προγνωση μετεωρολογικων φαινομενων και το λεω με πληρη επιγνωση γιατι ειμαι 65 ετων εχω παθος με τον καιρο και μελετω περιπου 55 χρονια τον καιρο Εχουν συντριβει παμπολες φορες οι προγνωσεις ολων των μοντελων και των περισοτερων μετεωρολογων Μονο οι προγνωσεις του αξιαγαπητου δασκαλου εχουν την μεγαλυτερη εγκυροτητα και πλησιαζουν την πραγματικη και ειδικη φυση της περιοχης μου Επισης και ο φιλος μου και εξαιρετικος εμπειρικος μετεωρολογος ΦΩΤΗΣ ΜΑΤΡΑΛΗΣ που διαβαζει και μελετα πολλες ωρες εχει διαγνωσει το προβλημα που υπαρχει για την προγνωση της περιοχης ΟΤΑΝ αναφερωνται λοιπον στον καιρο της δυτικης ΕΛΛΑΔΟΣ θα πρεπει να τονιζουν την ιδιαιτεροτητα της περιοχης οπου υπαρχει η τρομερη γεφυρα και ακτοπλοικη συγκοινωνια και κινουνται χιλιαδες ατομα την ημερα Τελος η φοβερη εδω ξηρασια συνεχιζεται επι Εξι μηνες με συνολικα 33mm βροχης απο τα μεσα μαρτιου εως και σημερα χωρις να υπαρξει ολο αυτο το διαστημα εστω και μια σοβαρη ασταθεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είναι και άλλα μέρη φίλε Φώτη, για να λέμε την αλήθεια, που δύσκολα βρέχει.
    Μου κάνει όμως εντύπωση, πως μέρη της Δ. Ελλάδας, δύσκολα βρέχονται.Οπως και η ΒΔ Πελοπόννησο που λέει ο κ γεροπαναχαικος.Επισης έχω ακούσει για την ΝΔ Πελοπόννησο, και την Αν.Κρητη.
    Αν δεν έρθει πάντως Νότιας, καλό Φθινόπωρο πανελλαδικό μην περιμένουμε.
    Καλό μεσημέρι σε όλους.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα είναι κ άλλες περιοχές πού έχουν μεγάλο θέμα με τον υετό Δημήτρη.
      Στην νότια Αττική για παράδειγμα που ζει δικός μού κόσμος τα πράγματα είναι απογοητευτικά φέτος.
      Επίσης κ στη ΝΔυτικη Μαγνησία που μας λέει ο Χρήστος υπάρχει μεγάλο θέμα κ σίγουρα κ σε άλλες ανατολικές περιοχές κυρίως(π. χ. Βοιωτία) όπως έχω ξανά γράψει τα ύψη υετού από τους επίσημους σταθμούς είναι πάρα πολύ χαμηλότερα από τα φυσιολογικά.
      Σε Αχαΐα κ Μεσσηνία μία από τα ίδια, όπως κ σε πολλά τμήματα αν όχι σε όλα τού ΝΑνατολικού Αιγαίου το πρόβλημα είναι μεγάλο.
      Υπομονή γιατί εάν όλα πάνε καλά,σιγά σιγά μετά τις 20 τού μηνός πιθανόν να έχουμε πιό γενικευμένα φαινόμενα.
      Τέλος για την αλλαγή της Κυριακής από τα δυτικά ακόμη κ μέχρι σήμερα το απόγευμα τα μοντέλα μεταξύ τούς είχαν τεραστιες αποκλίσεις(μάλλον γι'αυτό κ ο δάσκαλος δεν ανέβασε ανανεωμένη πρόβλεψη σήμερα).
      Οπότε αναμένουμε αύριο.

      Διαγραφή
  22. Κάποτε λεγόταν "σαν πας στην Πάτρα ή θα βρέχει ή θα γίνεται έρανος για τον Άγιο Ανδρέα"!.Ο Αγιος Ανδρέας αποπερατώθηκε.Οι βροχές όντως μειώθηκαν.Δεν φθάνουν όμως στο κακό το δικό μας (δες τα σχετικά ύψη βροχής στο meteo.gr).------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αύριο έχουμε βάψιμο σε εξωτερικό χώρο στα δυτικά προάστια της Αθήνας. Λέτε να ακυρώσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όλα δειχνουν τελικά γιά δεύτερη συνεχή φορά αδυναμία της ύφεσης να μπει στα ενδότερα ηπειρωτικά.
    Έτσι λοιπόν τα Επτάνησα αυτή τη φορά φαίνεται να δέχονται κάποιες αξιόλογες μπόρες η καταιγίδες, ενώ στα δυτικά ηπειρωτικά οι βροχές θα είναι λιγότερες κ ποτιστικού τύπου.
    Η Ήπειρος σε αντίθεση από αυτά πού ακούω από επίσημους φορείς ότι δε θα επηρεαστεί αρκετά κ δίνουν την Πελοπόννησο στο μέγιστο τού υετού, εγώ πιστεύω ότι άνετα θα πάρει αύριο τη μερίδα τού λέοντος(κ πάλι όμως μη περιμένουμε κάτι τρελό).
    Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα αν κ θα υπάρχει κάποια συννεφιά πιό πυκνή κατά περιόδους, ότι φαινόμενο εκδηλωθεί θα είναι τοπικό κ μικρής διάρκειας.
    Μακάρι να έχουμε κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής όπως έχει γίνει κ άλλες φορές τέτοια εποχή με τέτοιου τύπου συστήματα αλλά το βλέπω λίγο δύσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά κ Ιθάκη είχε ισχυρές βροχές τα ξημερώματα

      Διαγραφή
    2. Ναι Θάνο τα είδα.
      Εκεί επιτέλους ήταν αξιόλογες οι βροχές κ οι καταιγίδες.
      Γενικά καμία έκπληξη δε συνέβη κ όλα πήγαν με τις τελευταίες ανανεώσεις.
      Τα δυτικά ηπειρωτικά πήραν λίγα φαινόμενα, κ η υπόλοιπη χώρα μόνο συννεφιά κ καμία ψιχάλα.
      Ο αντικυκλώνας των Βαλκανίων ακόμη καλά κρατεί κ πιέζει οποιοδήποτε σύστημα πάει να έρθει προς τη χώρα μας δυτικότερα κ νοτιότερα.
      Πάμε γιά αλλά τώρα όπως έχουμε ξανά πει για μετά τις 20 τού μήνα πού τα στοιχεία επιμένουν.
      Στη διάρκεια της νέας εβδομάδας ας ετοιμαστούμε για επαναφορά καλοκαιριού σε όλη τη χώρα με αποκορύφωμα την Παρασκευή κ το Σάββατο όπου στα ανατολικά ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα πρέπει να εκτοξευτεί κ στούς 33 με 34β!

      Διαγραφή
    3. Ούτε σταγόνα στην Ήπειρο Φώτη. Η ανομβρια συνεχίζεται.Η μόνη αξιόλογη βροχή ήταν αυτή στα τέλη Αυγούστου.

      Διαγραφή
    4. Γιάννη όχι κ σταγόνα,4,8mm πήρε η Παραμυθιά Θεσπρωτίας ενώ κ στην υπόλοιπη Ηπειρο κάτι έριξε.
      Εμεις εδώ μείναμε με 0,4mm στην περιοχή κ κάτι ψιχάλες το απόγευμα όπως κ τα υπόλοιπα δυτικά σχεδόν τίποτα.
      Μόνο τα Επτάνησα είχαν αξιόλογα φαινόμενα όπως αναμένονταν.
      Υπομονή κ κάτι καλό μαγειρεύει το τελευταίο 10ημερο.

      Διαγραφή
  25. Σήμερα όλη η ημέρα κύλισε με μέτρια έως πυκνή συννεφιά.Αυτό δεν μας εμπόδισε μερικούς να απολαύσουμε ένα ωραίο μελτεμάτο μπάνιο.Και εκεί που όλα έδειχναν ότι αυτό ήταν όλο και το βαρομετρικό βρισκόταν σε αποδρομή,ξαφνικά το κοντόβραδο πυκνώνουν τα σύννεφα και αρχίζει μια μέτρια ήσυχη βροχούλα,η οποία έως τις 9μμ άφησε 3 ολόκληρα χιλιοστά!.Φαίνεται Φώτη ότι κάπου βρήκε μπόσικο τον Βαλκανικό Αντικυκλώνα,τον παρέκαμψε πρόσκαιρα με ένα τζαρτζάρισμα,και μας δρόσισε.Κατά τα άλλα από αύριο πάμε για συνθήκες "παρηκμασμένου Αυγούστου".--------Π.Α.

    Υ.γ.Φίλε Φώτη ,μετά την ισημερία,πάμε για....τούμπα (όχι του ΠΑΟΚ,βέβαια)!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Πέτρο όπως ακριβώς τα λες είναι κ χαίρομαι πολύ για τα 3mm που επιτέλους πήρατε.
      Άλλωστε είχαμε πει ότι τοπικά δεν αποκλείονταν να βρέξει για λίγο κ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα αλλά άστο να πάει στην ευχή γιατί κ αυτό το σύστημα ταλαιπώρησε πολύ τούς προγνώστες.
      Όσο για τα μελλούμενα όπως τα λες,το φθινόπωρο δεν θα κάνει εκπτώσεις με το πού έρθει κ επίσημα.

      Διαγραφή
  26. Καλημέρα σας. Ερώτηση: Τι περιμένει η χιονούρα που είδα στον Όλυμπο χθες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη μεσοπρόθεσμη πρόγνωση του καιρού!

      Διαγραφή
    2. Αυτά είναι, αρχίζουμε και τη φετεινή σαιζόν με τις υπονοούμενα ελπιδοφόρες μεσοπρόθεσμες.

      Διαγραφή