Ζέστες!

Η χώρα μας, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), θα βρίσκεται υπό την επίδραση υψηλών πιέσεων, με αποτέλεσμα την ηλιοφάνεια και την επικράτηση ασθενών ανέμων σχεδόν σε όλες τις περιοχές της. Αναφορικά με τη θερμοκρασία, η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Β. Αφρική προς την περιοχή μας θα προκαλέσει αισθητή άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα. 


Το Σάββατο (18/9), οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών βροχών και καταιγίδων κυρίως το απόγευμα στη Β-ΒΑ Ελλάδα και τις λοιπές ορεινές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο (μέγιστες τιμές περί τους 37 βαθμούς). 

Την Κυριακή (19/9), τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στη Β. Ελλάδα θα σημειώσει μικρή πτώση. 

Τη Δευτέρα και την Τρίτη (20-21/9), προβλέπεται και πάλι ζεστός καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. 

Την Τετάρτη (22/9), είναι πιθανό να εκδηλωθούν απογευματινοί όμβροι ή και μεμονωμένες καταιγίδες στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και στη ΒΑ Ελλάδα θα πέσουν λίγο οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας.    

45 σχόλια:

  1. Πολύ υπομονή τελικά θα πρέπει να κάνουνε για κάποια αξιόλογη αλλαγή τού καιρού το επόμενο διάστημα.
    Όλα αυτά που φαινόταν πριν μέρες για τη χώρα μας μάλλον μετακομίζουν λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα πιό βόρεια από εμάς.
    Οι πολύ ψυχρές αέρινες μάζες θα φτάσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα έως τα δυτικά κ βόρεια Βαλκάνια κ την βόρεια Ιταλία, ενώ πιό νότια κ στη χώρα μας οι σχετικά θερμές μάζες όσο κινούμαστε νοτιότερα θα είναι γεγονός.
    Έτσι λοιπόν η "τομή" των έντονων βρόχων κ καταιγίδων κ της κίνησης των βαρομετρικών χαμηλών θα είναι ακριβώς στη σύγκρουση αυτών των δύο διαφορετικών μαζών.
    Με αυτά κ με αυτά λοιπόν αυτό που εγώ βγάζω ως συμπέρασμα είναι ότι οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές(όχι βέβαια όσο το ΣΚ)κ όλη σχεδόν την επόμενη εβδομάδα κ κυρίως στην ανατολική κ τη νότια Ελλάδα όπου το δυτικό γενικά εξασθενημένο ρεύμα θα κάνει τη δουλειά τού ανεβάζοντας τον υδράργυρο άνετα στούς 30+ βαθμούς.
    Στα ΔΒΔυτικα οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες λόγω τού δυτικού ανέμου.
    Τέλος οι βροχές δείχνουν να είναι ελάχιστες έως καθόλου μέχρι κ τα τέλη τού μήνα για το μεγαλύτερο κομμάτι της ανατολικής κ νότιας χώρας,κ μόνο στα ΔΒΔυτική κ ΒΑνατολική χώρα κατά περιόδους πιθανόν να έχουμε κάποια περάσματα από τις βροχές κ καταιγίδες των Βαλκανίων κ της Ιταλίας.
    Δυσοίωνα τελικά τα νέα για τούς καιρόφιλους κ ειδικά αυτούς της ανατολικής χώρας.
    Δυστυχώς η κατάσταση με τις χαμηλές πιέσεις στη ΒΔυτική Ευρώπη όλο "σπάει" κ πότε στο τέλος δεν "σπάει".
    Ο Χριστόδουλος είχε δίκιο που έλεγε ότι το φθινόπωρο αργεί ακόμη.
    Υπομονή παιδιά,δε μπορεί κάποια στιγμή μέσα στο φθινόπωρο να μη σπάσει η γκίνια κ μάλιστα εντυπωσιακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά Φώτη μου την πατήσαμε όλοι εμείς που τις προηγούμενες μέρες μιλούσαμε για αλλαγή του σκηνικού μετά τις 20 του μήνα. Πάντως μεταξύ μας μετά από τέτοιο ζόρικο καλοκαιρι δεν περιμέναμε ότι θα πάει και ο Σεπτέμβρης ζεστός, αλλά βλέπεις ο καιρός δεν εχει λογική και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η υπερθέρμανση και η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και είναι αμείλικτες.

      Διαγραφή
    2. Ναι Γιάννη,όντως,πραγματικά αυτό είναι κατάντια πιά.
      Τέτοια εμμονική συμπεριφορά από τις διατάξεις στον καιρό νομίζω ότι δεν έχω ξανά δει όσα χρόνια ασχολούμαι με τον καιρό.
      Δεν έχει τέλος η συνεχή ροή ισχυρών ατλαντικών χαμηλών στη ΒΔυτική Ευρώπη εδώ κ ένα χρόνο τώρα.
      Έλεος!

      Διαγραφή


    3. η συνεχής ροή (της συνεχούς ροής, τη συνεχή ροή κλπ)


      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ ανώνυμε σωστό είναι αυτό που παρατηρείς ως προς το τριγενές και δικατάληκτο τριτόκλιτο σιγμόληκτο επίθετο ο,η συνεχής,το συνεχές.ΟΜΩΣ,εάν παρακολουθείς τακτικά το παρόν μπλόγκ,η συμμετοχή , συμβολή , σοβαρότητα και τα ελληνικά του φίλου Φώτη βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο.Του ξέφυγε και ένα σίγμα.........!------ Π.Α.

      Διαγραφή
    5. Σωστά!
      Όταν όμως γράφεις κάθε μέρα μεγάλα σχόλια σαν τα δικά μού κ με την πίεση τού χρόνου είναι λογικό να γίνει κ κάποιο λάθος...

      Διαγραφή

    6. Διαβάζω με ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας, αλλά θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω.
      Φώτη, αφού το να γράφεις "κάθε μέρα μεγάλα σχόλια" σου είναι πιεστικό και σε οδηγεί σε λάθη, μπορείς να μειώσεις την ποσότητα προς όφελος της ποιότητας.
      Μπορείς, μεταξύ άλλων, να αρχίσεις να γράφεις τη λέξη "και" ολόκληρη και όχι "κ". Αφού ο οικοδεσπότης του blog βρίσκει τον χρόνο να γράφει την λέξη "και" ολόκληρη στα υποδειγματικά κείμενά του, τότε νομίζω ότι θα μπορέσεις και εσύ.


      Διαγραφή
    7. Πολύ σωστά τα λέτε φίλτατε κ.καθηγητά Πέτρο.
      Ευχαριστώ για το σχόλιο προς το πρόσωπό μού.

      Διαγραφή
  2. Μιας και ο λόγος για ζέστες - που έχουν, πάντως, και τα τυχερά τους, καθώς μία λίτσα 1 μέτρο προσέγγισε χθες την ακτή, κυνηγώντας μάλλον μικρόψαρα που έρχονταν κι αυτά από τα ανοιχτά με τα ρεύματα του νοτιά - διπλασιάστηκαν από 14 την περίοδο 1980 - 2019 σε 26 τη δεκαετία 2010-2019 οι μέρες με θερμοκρασίες άνω των 50 βαθμών. Και σημειώνονται, μάλιστα, σε όλο και περισσότερα μέρη στον κόσμο, όπως μεταδίδει το BBC. Στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά περίπου δύο εβδομάδες οι μέρες με θερμοκρασίες άνω των 45 βαθμών. Σύμφωνα με τον καθηγητή Friederike Otto η αύξηση μπορεί να αποδοθεί κατά 100% στην καύση ορυκτών καυσίμων και καθώς ο κόσμος υπερθερμαίνεται τέτοιες τιμές θα είναι όλο και πιο συχνές.

    Τα 50άρια σημειώνονται κυρίως στη Μέση Ανατολή και τις χώρες του Κόλπου, ενώ μετά τους 48,8 βαθμούς που καταγράφηκαν φέτος στην Ιταλία και τους 49,6 στον Καναδά, οι επιστήμονες περιμένουν ότι θα αρχίσουν να σημειώνονται και σε άλλα μέρη του κόσμου, εκτός κι αν μειώσουμε τις εκπομπές ορυκτών καυσίμων. Ήδη τη δεκαετία 2010-2019 η μέση θερμοκρασία αυξήθηκε κατά μισό βαθμό σε σχέση με την περίοδο 1980-2009. Η αύξηση δεν ήταν ομοιόμορφη, καθώς η απόκλιση ήταν +1 βαθμός στην ανατολική Ευρώπη, τη νότια Αφρική και τη Βραζιλία και +2 βαθμοί στην Αρκτική και τη Μέση Ανατολή.

    Αυτό που δεν γράφει, ωστόσο, το BBC είναι ότι με αποκλίσεις +1 και +2 βαθμούς για να αυξήθηκε η μέση θερμοκρασία κατά 0,5 βαθμούς, θα πρέπει να υπήρξε και μείωση της σε άλλες περιοχές της γης. Άλλωστε, πριν μερικά χρόνια καταγράφηκαν θερμοκρασίες κάτω και από -40 βαθμούς για πάνω από μία βδομάδα μέσα σε πόλεις των ΗΠΑ.

    Οι επιστήμονες, πάντως, προειδοποιούν ότι ακόμα και σε λογικά επίπεδα υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την υγρασία μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα υγείας και στρες σε 1,2 δισ. ανθρώπους, οι οποίοι μέχρι το 2100 θα έχουν να αντιμετωπίσουν κινδύνους από την ξηρασία, τις φωτιές και την ερημοποίηση μεγάλων περιοχών, φέρνοντας ως παράδειγμα μία εύφορη κοιλάδα στο Ιράκ, που μετατράπηκε σε έρημο.
    https://www.bbc.com/news/science-environment-58494641
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε όχι και "Σύμφωνα με τον καθηγητή Friederike Otto"...
      μάλλον θες να πεις "Σύμφωνα με την καθηγήτρια Friederike Otto", ναι;

      Διαγραφή
    2. Mε έπιασες αδιάβαστο. Πραγματικά δεν γνώριζα ότι επρόκειτο για κυρία. Και στα αγγλικά πολλές φορές δεν γίνεται να καταλάβεις το φύλο από το όνομα, αν και θα έπρεπε να πάει το μυαλό μου ότι το Friederike είναι το Φρειδερίκη. Ή να κάνω αναζήτηση στο Google.

      Κατά τα άλλα, σήμερα ήπια την πρώτη πορτοκαλάδα, για πρώτη φορά Σεπτέμβριο. Άλλες φορές η πορτοκαλιά μας δεν έδενε καρπό ούτε τον χειμώνα και φέτος ωρίμασαν κάποια πορτοκαλάκια από το καλοκαίρι (21/9 είναι η φθινοπωρινή ισημερία) κιόλας. Άραγε να έπαιξε ρόλο η ζέστη του φετινού καλοκαιριού;
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  3. Και καλό μας καλοκαίρι δάσκαλε!
    Πάντως όσοι κάνουν διακοπές περνούν μια χαρά, κάνουν τα μπανάκια τους και δροσίζονται. Άλλωστε στα παραθαλάσσια υπάρχει ιδανική θερμοκρασία. Οι υπόλοιποι στις πόλεις ξανανάψαμε κλιματιστικά. Το ΣΚ όμως θα πάμε κι εμείς για μπάνια
    Καλό ΠΣΚ!

    Κωνσταντίνος Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλαμάρης: "Μπομπ Σφουγγαράκης, είναι ό μόνος που μπορεί να διασκεδάζει με μία τσούχτρα για δώδεκα ώρες".
      Σιμούλης: "Θεσσαλονικείς, είναι οι μόνοι που μπορούν να κολυμπάνε εν μέσω εκατοντάδων τσουχτρών για δώδεκα εβδομάδες".

      Διαγραφή
  4. Καλά μπάνια σε όλους! Καλησπέρα σας! Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαύσωνας στα τέλη του Σεπτέμβρη ρε παιδιά;Που θα πάει η κατάσταση; όπως έχει πει επανειλημμένα και ο δάσκαλος θα έρθουν Χριστούγεννα που τα συστήματα θέρμανσης θα είναι για πέταμα αλλά τα κλιματιστικά το καλοκαίρι απαραίτητα σαν τις βρύσες του νερού.
    Σταύρος Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζέστες λέει ο δάσκαλος αλλά εγώ πιστεύω αυτήν την εποχή μετρημένες είναι οι μέρες , πολύ ευμετάβλητος ο καιρός αυτήν την εποχή το είπα και σε προηγούμενη ανάρτηση .Με αυτά τα δεδομένα πιστεύω ότι κάθε προγνωσιμοτητα πέραν των 5 ημερών δεν είναι αξιόπιστη αυτή την εποχή.Θεωρω ότι θα υπάρξουν αλλαγές προς το τέλος της επόμενης εβδομάδος . Χρήστος από την καλοκαιρινή Όθρυ με μόνη παραφωνία τη σχετική ψυχρά της νύχτας εξαιτίας της μεγάλης διάρκειας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οσο στην Μ βρετανια και την ιβηρικη θα εχει αυλωνες, την χωρα μας θα επισκεπτονται ridje. Ο αζορικος ειναι στον ατλαντικο. Ελευθερο το πεδιο για χαμηλα στην δυτικη ευρωπη. Σε συνδυαδμο με τον αντικυκλωνα που θα βρισκεται αναμεσα σε σκανδιναβια και ρωσια, θα εγκλωβιζει χαμηλα σε δυτικες οι κεντροβορειες περιοχες της ευρωπης. Κλασικη περιπτωση διαταξης γαιδουροκαλοκαιρου στην ελλαδα. Οσο καποια χαμηλα θα προσπαθουν να ερθουν πιο ανατολικα, ισως δινουν καποιες κλασικες βροχες στην δυτικη χωρα και πιο πολυ στην ηπειρο. Τιποτα οργανωμενο που να μπορει να περασει την πινδο. Υπομονη σε ολους τους καιροφιλους. Θα αργησει να σπασει αυτη η διαταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξανδρε εμένα μου έχει σπάσει τα νεύρα. Δεν κοιτάω χάρτες πλέον και διατάξεις την συγκεκριμένη στιγμή για να μην πάω κολυμπώντας στην Αλγερία από τον θυμό μου. Κάνω τα στραβά μάτια. Καλησπέρα σε όλους και στον δάσκαλο μας. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
    2. Φραγκισκο ολοι μας αυτη την χρονικη περιοδο ειμαστε στην τσιτα περιμενοντας καποιο καλα οργανωμενο χαμηλο. Η αληθεια ειναι οτι βιαζομαστε... Στην ελλαδα ειμαστε. Ο μηνας που εχει ουσιαστικες αλλαγες στον καιρο μας ειναι ο οκτωβριος. Αυτη ειναι η πικρη αληθεια φραγκισκο.

      Διαγραφή
    3. Αγανάκτησα Αλέξανδρε. Μετά από τις πυρκαγιές στην χώρα μας και τους καύσωνες φέτος, Αγανάκτησα!! Καλημέρα σε όλους! Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
  8. Απ' ότι βλέπουμε ο καιρός όλα τα μπορεί κάτω από τα επίπεδα εποχής αρχές Σεπτεμβρίου,η οποία λογικά έπρεπε τέλος, οπότε όλα είναι πιθανά έως καί χειμώνας κανονικός απο Οκτώβριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα γίνουμε όπως η κοιλαδα του Ευφράτη στο Ιράκ.καποτε ήταν εύφορη με πολλά νερά κτλ.και τώρα είναι έρημος με 50 βαθμούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πριν δέκα περίπου μέρες,τα δύο χαμηλά πέρασαν νότια από την Ελλάδα.Τωρα περνούν βόρεια.Εμεις στη μέση ανομβρίας συνέχεια.Τι γίνεται εδώ πέρα ρε παιδιά.Τι αμαρτίες πληρώνουμε.
    Τώρα βρίσκει να μη βρέχει,στης ακρίβειας τον καιρό; Όλοι οι καρποί (σιτάρι, κριθάρι, βρώμη κλπ), έχει ανέβει η τιμή πολύ ψηλά.Σε συνέχεια της καχεκτικης προηγούμενης περιόδου, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι.Συν τις μεγάλες απώλειες και από άλλες καλλιέργειες λόγω ανομβρίας τόσο καιρό.
    Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια αγαπητοί φίλοι.Μακαρι να υπερβάλλω.Ενα όμως θα πω με σιγουριά:Αν η Γη για οποιοδήποτε λόγο δε δώσει παραγωγή,τότε ας ετοιμαστούμε για πείνα.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φραγκίσκο τώρα διάβασα το σχολειό σου.Μην έχεις τόσο θυμό γιατί κολυμπώντας πάς σε λάθος κατεύθυνση.
    Τώρα τούτη στιγμή,τα βαρομετρικά περνούν Βόρεια της χώρας μας.
    Θα έρθω στο Π.Φαληρο,να σε πάρω και να πάμε προς το Βορρά και όπου συναντήσουμε αστάθεια θα σταματήσουμε να την απολαύσουμε.Εδω που βρισκόμαστε προκοπή δεν βλέπω.
    Καληνύχτα σε όλη την παρέα, και στον κύριο Ζιακοπουλο φυσικά.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναφέρω την αγανάκτηση που έχω Δημήτρη μου πιο πάνω στο σχόλιο και στον αγαπητό Αλέξανδρο Μήτση. Είχα πάει Σικελία (Μεγάλη Ελλάδα)> μου έλεγε η γιαγιά μου< πριν μια δεκαετία σχεδόν, για φθινοπωρινές διακοπές. Θυμάμαι τις σφοδρές καταιγίδες οι οποίες ήταν και απανωτές η μία μετά την άλλη και σε καθημερινή βάση. Απο την Τυνησία ερχόντουσαν συστημένες. Εύχομαι να φορτώσει φέτος η Λιβύη- κόλπος της σύρτης- το φθινόπωρο και να μας στέλνει βαρομετρικά χαμηλά, τα οποία θα μας αγκαλιάσουν για τα καλά! Καλημέρα σε όλους και στον δάσκαλο μας. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
  12. Απ' ότι διαβάζω, και φέτος,όπως κάθε χρόνο, πέφτει αισθητα η θερμοκρασία γύρω στις 20-9. Αλλά μέχρι τα μέσα Οκτώβρη θα αισθανθούμε και πάλι λίγη ή περισσότερη ζέστη, ας μην βιαζόμαστε για κρύα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καραβατακης Αντώνιος18 Σεπτεμβρίου 2021 στις 1:18 π.μ.

    Καλησπέρα σε όλους, προσωπικά το είχα πάρει απόφαση κ το είχα αναφέρει σε σχόλιο μου, όσο αφορά σε μας, βόρειο Ανατολικό Αιγαίο, ότι τα τελευταία χρόνια όλος ο Σεπτέμβρης κυλάει με καλοκαιρινο καιρό. Τι να λέμε τώρα..... Ελπίζω από μέσα Οκτωβρίου να αρχίσουμε να μιλάμε για πραγματικό φθινοπωρινό καιρό. Καλό είναι πάντως να κρατάμε κ μικρό καλάθι κ για τον Οκτώβρη. Καλό ξημέρωμα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με συγχωρείτε αλλά αυτός είναι ο καιρός αυτά τα πράγματα κάνει και σε όποιον αρέσει και ικανοποιεί.Δεν θα κάτσουμε να σκάσουμε ή να επιδωθούμε σε ένα συνεχές ρεσιτάλ γκρίνιας νευριάσματος και ματαιότητας επειδή δεν μας κάνει τον καιρό του κεφιού και του καπρίτσιου μας ούτε επιπλέον εξαρτώνται από εμάς οι καιρικές εξελίξεις.Εξαιρούνται όσοι έχουν αγροτική παραγωγή επειδή υπάρχει άμεση σύνδεση με το εξωτερικό περιβάλλον.Τους υπόλοιπους όμως που δεν τους πέφτει ούτε καν λόγος στο ελάχιστο δεν έχουν λόγο να συμπεριφέρονται με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο που θυμίζει σε στυλ το παραπονεμένο παιδάκι που πείσμωσε και νευρίασε επειδή η μαμάκα του δεν του ικανοποίησε το χατίρι του.
    Το γράφω γιατί αυτή η κατάσταση έχει ξαναγίνει και επαναλαμβάνεται πάλι ξανά και φέτος για μια ακόμα φορά σαν να είναι σήριαλ της τηλεόρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις άδικο φίλε ανώνυμε. Από την άλλη η γκρίνια που φέρνει η καιρικη μονοτονία και απραξία,ειδικά σε εποχή που περιμένουμε αλλά καιρικά φαινόμενα,θεωρώ πως είναι δικαιολογημένη. Θα διαφωνήσω πως ο καιρός ενδιαφέρει μόνο τους αγρότες. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν κάθε φορά είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί όλους.Η τροφή και το νερό που θα έχουμε όλοι μας καθοριζονται από αυτές.Καλημερα.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    2. Γνωρίζετε πόσα πράγματα στη ζωή δεν μας αρέσουν και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ουσιαστικά για αυτά;Τι σημαίνει όμως αυτό;Ότι δεν χρειάζεται να μιλάμε για αυτά;Δεν χρειάζεται να εκδηλώνουμε τι αισθανόμαστε επειδή έτσι και αλλιώς δεν τα επηρεάζουμε;Συγνώμη αλλά το σχόλιο σας μου φαίνεται άστοχο. Ζουμε κάποια πράγματα πρωτόγνωρα ίσως, που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας και μας συμβουλεύεται να μην γκρινιάζουμε εκτός αν είμαστε αγρότες;
      Τι να πει κανείς;Βέβαια μπορεί να είμαι εγώ ο υπερβολικός που μου κακοφανηκε το σχόλιο σας.
      Παναγιώτης από Αγρίνιο

      Διαγραφή
    3. Παναγιώτη φιλέ και συντοπίτη καλησπέρα!
      Το σχόλιο τού ανώνυμου(για άλλη μια φορά)είναι άστοχο κ προσωπικά από το ένα αφτί μπήκε από το άλλο βγήκε.
      Το προσπερνάμε κ συνεχίζουμε.
      Εκτός από τούς αγρότες που θέλουν όπως δήποτε νερά,είμαστε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι γνώστες κ μη,που γουστάρουμε τον καιρό κ τα φαινόμενα.
      Επίσης γράφουμε σε καιρική σελίδα.
      Καλό ΣΚ κ από αύριο τα νεότερα.
      Όποιου δεν τού αρέσουν ας προσπεράσει παρακαλώ.

      Διαγραφή

    4. Για αρχή γράφε πάντα το "και" με τρία γράμματα, είναι στοιχειώδες δείγμα σεβασμού προς τους ανθρώπους που θα τύχει να διαβάσουν (ήδη στο παραπάνω σου σχόλιο το καταφέραμε μία φορά!)

      Διαγραφή
    5. Με όλο τον σεβασμό, αλλά τα λάθη που καταλογίζεις στον Φώτη είναι πταίσματα. Κι εγώ προσπαθώ να είμαι σωστός στην ορθογραφία και το συντακτικό και κάποτε είχα διορθώσει άλλα παιδιά στο blog, αλλά κάνοντας την αυτοκριτική μου αργότερα, διαπίστωσα ότι απλά δεν συμφωνούσα με αυτά που έγραφαν. Δεν ήταν η ορθογραφία, δηλαδή, ο λόγος που πήγα να παραστήσω τον δάσκαλο. Παρεμπιπτόντως, το "και" το γράφει "κ" η νέα γενιά, χάριν συντομίας. Το ίδιο και το "τίποτα" που σε μηνύματα νέων μπορεί να το δεις γραμμένο σαν "τπτ".

      Δεν θέλω να κάνω τον συνήγορο του Φώτη, άλλωστε, δεν το χρειάζεται, απλά νομίζω ότι αν βγάζει νόημα ένα κείμενο, δεν χάλασε και ο κόσμος και για κάποια από τα λαθάκια, πολλά από τα οποία γίνονται επειδή αρκετοί γράφουν σε κινητό, το οποίο προτρέχει και σχηματίζει λέξεις, πριν τις ολοκληρώσουν. Για παράδειγμα και το "οπωσδήποτε" το μετέτρεψε σε δύο λέξεις το smart phone, που όσο έξυπνη συσκευή κι αν είναι δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ανθρώπινη σκέψη. Καλημέρα και καλή Κυριακή.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    6. Δεν θα το συνεχίσω "ανώνυμε" το παιχνίδι σού.
      Μάλλον δε βρίσκεις κάποιο ουσιαστικό λάθος στα γραφόμενά μού και προσπαθείς με λεπτομέρειες να πεις-γράψεις κάτι κ εσύ.
      Δεν ξέρω εάν είσαι ο ίδιος "ανώνυμος" πού έγραψε κ το υπερβολικό σχόλιο παραπάνω σε ένα καιρικό μπλογκ,εάν όμως είσαι ηρέμησε λιγάκι και άσε τις λεπτομέρειες γιατί πίστεψέ με στην ορθογραφία είχα άριστα.
      Στα τού καιρού αυτοί πού χαίρεστε με τις ζέστες,την ανομβρία και την καλοκαιρία να ετοιμάζεστε σε λίγο καιρό διότι θα γυρίσει ο τροχός όπως λέει και η παροιμία για να μην τη συνεχίσω.
      Καλό λοιπόν είναι να επικεντρωθούμε στα τού καιρού κ τού κλίματος κ όχι σε λάθη τα οποία στην ουσία δεν είναι λάθη.

      Διαγραφή
    7. Το δικαίωμα στην καιρική γκρίνια είναι κατοχυρωμένο στο μπλογκ.

      Διαγραφή

    8. ...και στη γλωσσική γκρίνια επίσης...δάσκαλε, επειδή εμένα δεν με ακούνε, βάλε σε παρακαλώ μια τάξη...κάθε χώρος έχει τη δική του γλωσσική "ετικέτα", δεν γίνεται να γράφουμε εδώ όπως όταν ποστάρουμε στο TikTok.
      (ανώνυμος ο μπ@μπινιώτης)

      Διαγραφή
  15. Ακριβώς ,επειδή τα συναισθήματα ,όπως και ό καιρός,δεν διατάσσονται και δεν εκβιάζονται (πλην Β.Κορέας!),εκδηλώνονται όπως αυτά εκπορεύονται από το θυμοειδές εκάστου εξ ημών.-----Π.Α.

    Υ.γ.Φραγκίσκο η Αλγερία δεν εγράφη εξ συμπτώσεως.Με αναγραμματισμό προκύπτει....αλεργία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Δυστυχώς δεν προκύπτει αυτό που λες
      γιατί εΚ συμπτώσεως η αλλεργία θέλει δύο λάμδα.

      Διαγραφή
    2. Το μεν αλ(λ)εργία εκ προθέσεως για προφανείς λόγους,το δε εξ(εκ) lapsus linguae,ελπίζω συγγνωστόν.------------Π.Α.

      Διαγραφή
  16. Φραγκίσκο σε καταλαβαίνω, ασχέτως αν αστειεύομαι μαζί σου παραπάνω.Με τα λεγόμενα σου φαίνεται ότι σου αρέσουν οι αστάθειες.Το ίδιο είμαι και εγώ.
    Είναι να μην γκρινιάζεις αφού έχουμε να δούμε αυτού του είδους τον καιρό κοντά ένα χρόνο εδώ στην περιοχή μας τουλάχιστον;
    Ο καιρός φίλοι μου μας ενδιαφέρει όλους μας.Ανεξαρτητα από το αν είσαι αγρότης ή όχι.Ειναι θέμα σωματικής και ψυχικής υγείας.
    Ο καλύτερος καιρός είναι, όπως έχει πει και πιο παλιά ο κύριος Ζιακοπουλος,ο ευμετάβλητος.
    Καλό μεσημέρι σε όλη την παρέα.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι παιδί της ζωνικής κυκλοφορίας Δημήτρη μου ⚡⚡⚡ Χρειαζόμαστε άμεσα την μυρωδιά της βροχής και της καθαρής ατμόσφαιρας. Καλησπέρα σε όλους. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
  17. Σαν σήμερα πέρυσι, η κακοκαιρία "Ιανός"-σύμφωνα με την τακτική των ονοματοδοσιών-,
    χτυπούσε ανελέητα τον νομό Καρδίτσας(αλλά και άλλες περιοχές), με τις συνέπειες που όλοι νομίζω είδαμε-ξέρουμε, και που πολλές δεν αντιμετωπίστηκαν πλήρως ακόμα...
    Υπήρξε όμως και τουλάχιστον ένα θετικό: Οι ταμιευτήρες του νομού γέμισαν νερό(τεχνητές
    λίμνες Πλαστήρα και Σμοκόβου), και έτσι φέτος, η αγροτική παραγωγή περισώθηκε από πλευράς αρδεύσεων, διαφορετικά,τα πράγματα θα ήταν χειρότερα , για τον δοκιμαζόμενο αυτό νομό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αφόρητη η ζεστή ακόμη και αυτή την ώρα όπως ενημερώθηκα από φίλους των ανατολικών ηπειρωτικών τμημάτων και έχει και συνέχεια αύριο κ μεθαύριο τουλάχιστον.
    Υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πέντε το απόγευμα που είχα τα ζώα στη βοσκή,αυτά όχι μόνο δεν έβοσκαν, αλλά πήγαιναν όπου είχε σκιά.Τα περισσότερα μάλιστα λαχανιαζαν.Λες και ήτανε Ιούλιος.Εν τω μεταξύ όλο το απόγευμα φυσούσε δυνατός Δυτικός άνεμος πολύ ζεστός εδώ στο χωριό μου.
    Εκείνο το freemeteo βλέπω ρε παιδιά, όλο το αλλάζει.Μηπως μαγειρεύει τίποτα η καιρική κουζίνα;
    Καλό Σαββατόβραδο σε όλους, και ακόμη μία καλή Κυριακή.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πέρσι, η θερμοκρασία είχε ξεπεράσει και τους 40 βαθμούς τον Σεπτέμβριο, αλλά την 1η του μήνα και παραλίγο να συμβεί το ίδιο και την 1η Οκτώβρη, όταν τελικά "συγκρατήθηκε" στους 38-39. Ο φετινός Σεπτέμβρης μου θυμίζει, πάντως, εκείνον του 2017. Και τότε οι θερμοκρασίες είχαν ανέβει στα μέσα του μήνα και το θυμάμαι, επειδή λόγω της πετρελαιοκηλίδας, είχαμε πάει για μπάνιο στον νότιο Ευβοϊκό.

    Ο νότιος Σαρωνικός δεν επηρεάστηκε, βέβαια, ποτέ από τις μάζες πετρελαίου που κατέληξαν στις βόρειες ακτές του, οι οποίες καθάρισαν προοδευτικά ως τον Νοέμβρη εκείνης της χρονιάς, η οποία θυμίζει πολύ τη φετινή. Και τότε είχαμε 40άρια από τον Μάιο, δύο ισχυρούς καύσωνες μέσα στο καλοκαίρι με 45άρια τοπικά - οι φετινοί, πάντως, είχαν μεγαλύτερη διάρκεια - ενώ η θερμοκρασία δεν έπεσε σε χαμηλά επίπεδα και στη συνέχεια, ακόμα και τον χειμώνα.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή