Μαΐστρο, Βαρδάρη ή Σκίρωνα, όπως και να τον πείτε, είναι ο άνεμος που μας φέρνει ήλιο και ατμοσφαιρική διαύγεια

Βαρομετρικό χαμηλό στα Β. Βαλκάνια, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως τη Ν. Ελλάδα, κινείται γρήγορα ανατολικά. Με αυτό το δεδομένο, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη): οι βροχές και οι καταιγίδες με τις οποίες θα αρχίσει η μέρα στις ανατολικότερες περιοχές της χώρας βαθμιαία θα σταματήσουν, οι άνεμοι θα γίνουν παντού ΒΔ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη πτώση. Το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο (3-4/3) αναμένεται ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο. Την Κυριακή (5/3) ο καιρός θα είναι ζεστός με αραιή συννεφιά, τοπικές ομίχλες το πρωί και νοτιάδες, οι οποίοι στο Β. Ιόνιο θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τη Δευτέρα και την Τρίτη (6-7/3) αναμένεται μεταβολή του καιρού με ενισχυμένους νοτιάδες, βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν από τη Δ-ΒΔ Ελλάδα και στη συνέχεια θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές.      

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2-3-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) το πρωί στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι Β-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι ΒΔ 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 4 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Α. Αιγαίο. Βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι Δ-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου