Ζυγώνει η ώρα της πραγματικής άνοιξης

Βαρομετρικό χαμηλό στη Δ. Μαύρη Θάλασσα, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως τη ΒΑ Ελλάδα, κινείται Α-ΝΑ. Την εικόνα του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) θα συμπληρώνουν οι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και η ψύχρα κυρίως στην ανατολική και τη βόρεια χώρα. Το Σάββατο (18/3) δεν προβλέπονται βροχές. Οι βόρειοι άνεμοι μόνο στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Την Κυριακή (9/3) θα υπάρχουν κατά τόπους νεφώσεις και δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά στη ΒΑ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 3 με 5 και στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Τη Δευτέρα (20/3) προβλέπεται καλοκαιρία με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Την Τρίτη (21/3) ο καιρός θα είναι ζεστός με αραιές νεφώσεις και το πρωί ομίχλες. Οι άνεμοι θα γίνουν νότιοι σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Υ.Γ. Η πρόγνωση θα ανανεωθεί τη Δευτέρα 20/3.

Καλό τριήμερο, φίλοι μου.

     
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-3-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών ή χιονοπτώσεων (ορεινά) στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 17 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών στο ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς.



5 σχόλια:

  1. Ας κλείνουμε τα κιτάπια μας λοιπόν οι απανταχού χιονόφιλοι για φέτος. Το μόνο που μας απομένει είναι καμιά κλεφτή ματιά σε άλλες περιοχές του πλανήτη πιο προνομιούχες π.χ. Ν. Υόρκη και να συμφιλιωθούμε πλήρως με την προοδευτική απόλυτη κυριαρχία της άνοιξης. Στην πραγματικότητα βέβαια η άνοιξη είναι εδώ από τις αρχές Φεβρουαρίου, απλώς δε θέλαμε να το πιστέψουμε. Θεωρήσαμε όλοι ότι ήταν απλώς ένα ανοιξιάτικο διάλειμμα του βαρύ ως τότε χειμώνα. Αμ δε. Ο βαρύς χειμώνας είχα παραδώσει τα σκήπτρα στην άνοιξη από τις αρχές του Φεβρουαρίου (μέγας ριψάσπις) και απλώς δεν το είχαμε καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο φόβος μου είναι, κρίνοντας από τη διαδοχή των πρόσφατων χειμώνων, οτι του χρόνου μπορεί να αναπολούμε με νοσταλγία την Αριάδνη, ακόμα και εμείς οι Αθηναίοι, που δε μας τίμησε όσο θα θέλαμε.

      Διαγραφή
    2. Καθε χρονο, Γιώργο, όλοι οι ομοιοπαθείς τον ίδιο ενδόμυχο φόβο έχουμε, παράλληλα με την κρυφή ελπίδα μιας μεγάλης χειμωνιάτικης δικαίωσης. Η πρόσφατη ιστορία δείχνει ότι κάπου στη μέση κάθεται η μπίλια. Όμως, αλήθεια είναι ότι η ευκολία κ η συχνότητα που εμφανίζονται ήπιοι χειμώνες στα μέρη μας πλέον είναι ανησυχητική. Βέβαια, τα ίδια δε σκεφτόμασταν τα πέτρινα χρόνια του 90; Μεχρι που ήρθε η χρυσή δεκαετία του 2000 κ πιστέψαμε ξαφνικά ότι γίναμε η ν υόρκη της Ευρώπης. Ίδωμεν λοιπον. Προβληματισμός σίγουρα κ ανησυχία επίσης. Αλλα ο καιρός εκπλήσσει ενίοτε (ακόμη κ θετικα που έχουμε καιρό να το δούμε).

      Διαγραφή
  2. Δε μου αρέσει καθόλου η άνοιξη,ουσιαστικά τη συχαίνομαι.Εύχομαι οι μέρες αυτές να περνούν γρήγορα και χωρίς σκόνες,νοτιάδες,αποπνικτική ατμόσφαιρα στα αστικά κέντρα και άλλους τέτοιους μπελάδες!
    Ο πατέρας συναδέλφου μου πάσχει από Χ.Α.Π και κάθε φορά που ζυγώνει η άνοιξη χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη.Προσωπικά δε μπορώ να καταλάβω το φόβο του κόσμου για το κρύο και τον καθαρό αέρα!Μάλλον είναι αυτό που λένε ότι έχουμε εξοικειωθεί πλέον πλήρως με τα σ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρία σχόλια όλα κι όλα και είναι και Σαββατοκύριακο. Ενδεικτικό της καιρικής "ιδιοσυγκρασίας" των φίλων σχολιαστών αφού και εδώ, όπως και σε όλα τα καιρικά μπλογκς, κυριαρχούν συντριπτικά οι χιονόφιλοι και χειμωνολάτρες. Και αν οι αρκούδες πέφτουν σε χειμέρια νάρκη, εμείς, αντίθετα, την ...πέφτουμε για ύπνο μόλις "ζυγώνει η ώρα της πραγματικής άνοιξης". Ε ρε διαστροφές που υπάρχουνε στον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή