Βαρομετρικό χαμηλό φθινοπωρινο-χειμωνιάτικων προδιαγραφών με την άνοιξη σε ρόλο αποσταθεροποιητή

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινείται ΝΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα επηρεάσει σταδιακά τον καιρό της χώρας με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά. Παράλληλα, θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Την Τετάρτη (8/3), με το χαμηλό να έχει φθάσει πλέον στο Ν. Ιόνιο, θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες, αλλά θα υπάρχουν και ανοίγματα του καιρού στη δυτική και τη νότια Ελλάδα. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι στα βόρεια θα στραφούν σε Α-ΒΑ και τα χιόνια θα κατεβούν χαμηλότερα (κρίσιμα υψόμετρα τα 800 με 900 μέτρα). Την Πέμπτη (9/3) θα συνεχιστεί οι ίδιες καιρικές συνθήκες, αλλά στα νότια και κυρίως στα δυτικά θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Οι άνεμοι θα γίνουν Α-ΒΑ, με εξαίρεση τη ΝΑ Ελλάδα, όπου οι νοτιάδες θα συνεχιστούν. Άστατος καιρός θα επικρατήσει και την Παρασκευή (10/3) κυρίως στα ανατολικά. 

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου
     
Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7-3-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια στα βουνά. Άνεμοι ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα βουνά. Άνεμοι Ν 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές - βραδινές ώρες. Χιόνια στα βουνά. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν 5 με 6 και αργότερα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές τις απογευματινές - βραδινές ώρες. Πιθανή καταιγίδα. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές τις απογευματινές - βραδινές ώρες. Πιθανή καταιγίδα. Άνεμοι ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου