Στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα οι σημαντικότερες βροχές

Βαρομετρικό χαμηλό, που κινείται από την κεντρική Μεσόγειο προς την περιοχή των Δωδεκανήσων, θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Ν-ΝΑ Ελλάδα. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν και πάλι στη δυτική και τη βόρεια χώρα και οι ΒΑ άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Την Παρασκευή (31/3) μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα κινηθεί από τη Β-ΒΑ Ευρώπη προς την περιοχή μας θα προκαλέσει τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία και τις κεντρικές περιοχές της χώρας. Με το πέρασμα της διαταραχής, θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως ως τα 8 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Το Σάββατο (1/4) οι βροχές θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Παράλληλα, θα πέσει σταδιακά η ένταση των βοριάδων και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τέλος, την Κυριακή (2/4) θα επικρατήσει καλοκαιρία σε όλη τη χώρα. 

     
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30-3-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές - νυχτερινές ώρες στα ΒΑ. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 23 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στα ΝΔ. Άνεμοι ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 23 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στην Α. Στερεά - Εύβοια και την Πελοπόννησο. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη
Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 21 βαθμούς.

1 σχόλιο:

  1. Η άνοιξη είναι παρούσα παντού. Ωραίο το χιόνι για λίγο, αλλά οι μυρωδιές που αναδύονται τέτοια εποχή δε συγκρίνονται με την παγερή καπνιά του χειμώνα που στις πόλεις είναι και μολυσμένη από τα τζάκια. Λίγες βροχές λείπουν μόνο να κάνουν την νέα βλάστηση ακόμα πιο λαμπερή κσι γιατί η βροχή είναι ευλογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή