Βόρειο ρεύμα και ψυχρούλα

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα ΒΔ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειων ανέμων εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), οι βροχές που θα σημειωθούν στα ανατολικά και τα νότια θα είναι κατά κανόνα ασθενείς και μικρής διάρκειας και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς. Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι βόρειοι με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Με αυτές τις συνθήκες, δεν προβλέπονται αξιόλογες βροχές στη χώρα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Υπενθυμίζεται ότι το 2ο δεκαήμερο του Μαρτίου η κανονική (μέση) μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας είναι: στη Θεσσαλονίκη 13,6 βαθμοί, στην Αθήνα 15,1 βαθμοί και στο Ηράκλειο της Κρήτης 16,3 βαθμοί Κελσίου.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

     
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14-3-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ΝΔ. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 17 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών ή χιονοπτώσεων (ορεινά) μικρής διάρκειας. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου