Σταδιακή εξασθένηση των βοριάδων και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Ο ισχυρός συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο εξασθενεί με αποτέλεσμα το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) να πέσει σταδιακά και η ένταση των βοριάδων σε όλη τη χώρα. Κατά τα άλλα, οι βροχές θα περιοριστούν στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα και θα ανέβουν λίγο οι  μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας. Την Κυριακή (2/4) δεν προβλέπονται βροχές και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Α-ΝΑ 4 με 6 και στο Αιγαίο Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Τη Δευτέρα (3/4) τοπικές βροχές αναμένονται στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα πλην Θράκης. Από πλευράς εντάσεως, πιο σημαντικές θα είναι οι βροχές στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 4 με 6 μποφόρ και στις περιοχές των βροχών η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Την Τρίτη και την Τετάρτη (4-5/4) ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Καλό Σαββατοκύριακο και καλό μήνα, φίλοι μου
     

Σάββατο, 1 Απριλίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1-4-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ 3 με 4 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 4 έως 22 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στην Κρήτη και κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. η πρώτη δασική πυρκαγιά του 2017 και η ειρωνεία είναι ότι συνέβη στην Κύμη όπου πριν 2 μήνες ήταν θαμμένη στο χιόνι, δυστυχώς η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα! Δυστυχώς το μέλλον των χωρών της Μεσογείου διαγράφεται ζοφερό από κλιματικής άποψης http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2640092/se-exelixi-pirkagia-stin-kimi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς έτσι είναι. Να παρακαλάμε να βρέξει γερά τον Απρίλιο και το Μάιο, αλλιώς... Σε βάθος χρόνου βέβαια, η μοίρα της Μεσογείου είναι προδιαγεγραμμένη.

      Διαγραφή