«Ψευτολεονταρισμοί» του Μάρτη

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με συνέπεια την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Ένα βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται Α-ΝΑ. Με αυτές τι συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), δεν προβλέπονται αξιόλογες βροχές στη χώρα και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά. Το διήμερο Τετάρτη Πέμπτη (29-30/3) αναμένονται τοπικές βροχές στα νότια και κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Την Παρασκευή (31/3) υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στα κεντρικά, τα βόρεια και τη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. 
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου
  
     
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28-3-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στο Ιόνιο και τη Δ-ΝΔ Πελοπόννησο. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 20 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα νότια. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.

5 σχόλια:

  1. Ψευτονταηλίκια, δε λέω, αλλά τουλάχιστον έβαλε λίγο κρύο μετά την απότομη ζέστη που προηγήθηκε και ξελαμπικάρισε λίγο το κεφάλι μας. Και μακάρι να κράταγε κι άλλο, να έκανε και καμιά βροχή της προκοπής. Άμα αρχίσουμε από τώρα με 25άρια καήκαμε, στην κυριολεξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα χα. Πολύ εύστοχος ο τίτλος του σημερινού άρθρου, όπως συνήθως γίνεται με τον κο Ζιακόπουλο. Πραγματικά με έκανε και χαμογέλασα. Αντε να τελειώνουμε με αυτές τις καιρικές ανοησίες και να μπούμε στην κανονική άνοιξη, όπως ήταν οι προηγούμενες ημέρες. Καμιά βροχούλα για μένα είναι ευπρόσδεκτη. Αυτό το πράγμα πάντως, ένας βοριάς χωρίς φαινόμενα, νισάφι πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΛΟΣ Κ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΤΗ ΒΙΔΩΝΕΙ........ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είναι ο τελευταίος που φταίει κ. Ζιακόπουλε και φίλοι ομοϊδεάτες..εκτός από το ρεκόρ που κατέχει (1987) είναι και ο συνεπέστερος μήνας υετικά την τελευταία δεκαετία (2007 - 2017, μιλώ πάντα για 39' 33" Ν, 21' 45" Ε). η ελάχιστη βροχόπτωση που "έγραψε" είναι τα φετινά 44 mm. πολύ μακριά 2ος ο Φλεβάρης με ελάχιστο δεκαετίας 25 mm. από κοντά Οκτ. - Νοε. και μετά το χάος..(δε μιλάμε καθόλου για τον άλλοτε κραταιό Δεκέμβρη, πλέον ντροπή της μετεοκοινωνίας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θερμοκρασιακό και υετικό "πανόραμα" της Ευρώπης για το χειμώνα που μας πέρασε.

    http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/regional_monitoring/3ctan1.png

    http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/regional_monitoring/3cpnp1.png

    Τελικά, grosso modo, δεν ήταν και τίποτα το φοβερό για την Ελλάδα το φετινό κρύο συνολικά, όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται στον παραπάνω χάρτη, μετά από τοσους θερμούς χειμώνες που προηγήθηκαν. Υετικά, η πανευρωπαϊκή ανομβρία είναι έκδηλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή