Ισχυρές και εν δυνάμει επικίνδυνες καταιγίδες


Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει με βροχές και καταιγίδες τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους είναι έντονα, στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη) θα περιοριστούν βασικά στις ανατολικές και νότιες περιοχές και το βράδυ θα σταματήσουν σχεδόν παντού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Την Τετάρτη (29/8), η μέρα θα αρχίσει με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι βοριάδες θα φθάνουν στο Ιόνιο τα 4 και στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Την Πέμπτη και την Παρασκευή (30-31/8), δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι μόνο στη διάρκεια της ημέρας και στα κανάλια μεταξύ των νησιών του Αιγαίου θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Το Σαββατοκύριακο (1-2/9), υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στη Β-ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28-8-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανοιχτά του Ιονίου 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στο ΒΔ Αιγαίο και την Κρήτη ισχυρές. Άνεμοι Β 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες νωρίς το πρωί. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.

3 σχόλια:

  1. Αυτό το ΣΚ 25-26/8 άρχισε και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και αυτοί που ξεχώρισαν στην πρεμιέρα ήταν οι πάντα ευρηματικοί οπαδοί του Πανιωνίου, που είχαν αναρτήσει ένα πανό στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, καλώντας να σταματήσει η κακομεταχείριση των γαϊδουριών στα νησιά. Εκεί που τα χρησιμοποιούν για να μεταφέρουν τουρίστες σε δύσβατα μέρη και οι οπαδοί του Πανιωνίου ζητούν από όλους να μποϋκοτάρουν αυτή τη βάναυση για τα άτυχα ζώα πρακτική. Το πανό που σήκωσαν στον αγώνα με τον ΟΦΗ (2-2) ήταν, μάλιστα, γραμμένο στα αγγλικά για να περάσουν και στους ξένους το μήνυμά τους. Ένα διαφορετικό πανό από αυτά που βλέπουμε συνήθως στα γήπεδα είχαν και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη. Κατά τα άλλα τα περισσότερα γήπεδα ήταν άδεια, αφού τέλη Αυγούστου στην Ελλάδα δεν είναι για μπάλα, αλλά για μπάνια.

    Και στη Συρία είναι ώρα για μάσα, όπως φάνηκε και από τη συνάντηση του Ιρανού υπουργού Άμυνας Amir Hatami με τον πρόεδρο Bashar al - Assad, λεπτομέρειες της οποίας αποκαλύπτει το Reuters. To Iράν στήριξε τον Assad στον πόλεμο, που ο Hatami ελπίζει να τελειώσει σύντομα και να επιστρέψουν οι εκτοπισμένοι πολίτες της Συρίας σπίτια τους. Ο Αssad επιβεβαίωσε από την πλευρά του τις καλές σχέσεις που έχουν οι δύο χώρες, με το Ιράν να προθυμοποιείται να βοηθήσει τη Συρία να εξαλείψει τις τρομοκρατικές ομάδες και να επεκτείνει τον στρατιωτικό εξοπλισμό της, όπως είπε ο Hatami στον υπουργό Άμυνας της Συρίας Ali Abdullah Ayoud. Όλα αυτά δεν αρέσουν για ευνόητους λόγους στον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ John Bolton που ζήτησε από το Ιράν να απομακρύνει τις δυνάμεις του από τη Συρία.

    Ιρανοί αξιωματούχοι απάντησαν, όμως, ότι η στρατιωτική τους παρουσία στη Συρία οφείλεται σε πρόσκληση από την κυβέρνηση Assad και δεν σκοπεύουν να αποσυρθούν. Ειδικά τώρα, που το Ιράν θα βοηθήσει και θέλει να έχει ρόλο στην ανοικοδόμηση της Συρίας, όπως είπε ο Ηatami. Ειδικά τώρα, που αρχίζει η μάσα και όλοι θέλουν να πιάσουν καλή θέση στο τραπέζι, σε ελεύθερη μετάφραση. Είναι, όμως, ένα φαγοπότι που στοίχισε πολύ ακριβά, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο το Ιράν έχει 1.000 νεκρούς σε αυτόν τον πόλεμο, αρκετοί εκ των οποίων είναι μέλη της επίλεκτης μονάδας Φρουροί της Επανάστασης.
    https://www.reuters.com/article/us-iran-syria-defence-minister/iranian-defense-minister-arrives-in-syria-for-talks-tasnim-idUSKCN1LB04S?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.accuweather.com/en/weather-news/2018-europe-autumn-forecast-warmth-to-dominate-from-uk-to-ukraine-wildfires-to-remain-a-concern/70005760&ved=2ahUKEwjDsP2quY3dAhUNZlAKHezABwEQFjABegQICRAB&usg=AOvVaw3fK_tSQ4xnYzz8qNxeBnSW

    Για όσους θέλουν να δουν ας κάνουν αντιγραφή-επικόλληση τον παραπάνω σύνδεσμο.Είναι η εκτίμηση των Αμερικανών του accuweather για το φετινό φθινόπωρο η οποία βγήκε πριν λίγες μέρες κ στην ουσία μαζί με την Ιταλία κ την Τουρκία μας βάζει στις πιο υγρές κ καταιγιδάτες περιοχές της Ευρώπης.Με λίγα λόγια υποστηρίζει τη διατήρηση του καιρικού μοτίβου που είχαμε κ το καλοκαίρι με την ανομβρία να συνεχίζεται σε κεντροβορειοδυτικά τμήματα της Ευρώπης.Να τονιστεί ότι η εν λόγω Αμερικάνικη υπηρεσία τα πήγε αρκετά καλά για το φετινό καλοκαίρι στην εκτίμηση που είχε κάνει τον Μάη.
    (Η σελίδα είναι στα αγγλικά ενώ δείχνει κ αναλυτικό χάρτη της Ευρώπης με χρωματισμούς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ισχυρή νεροποντή στα Χανιά σήμερα με πολύ κλειστό καιρό ψυχρά (20-21 βαθμούς) και πλημμύρες στην πόλη και σε δρόμους....πολύ ισχυρή κακοκαιρία από αυτές που συμβαίνουν υπερβολικά σπάνια σε ένα μέρος με εντελώς άνυδρο καλοκαίρι...λογικά θα σπάσει το ρεκόρ βροχής για τον Αύγουστο θα δούμε...καλησπερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή