Σταθεροποιείται η θερμοκρασία και μαζεύονται οι βροχές


Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) η χώρα θα επηρεαστεί από το συνδυασμό των χαμηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια με αποτέλεσμα την επικράτηση Ν-ΝΑ ανέμων, οι οποίοι στα ανοιχτά του Ιονίου θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Αναφορικά με τα άλλα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού, τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στη Δ. Ελλάδα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Πέμπτη (4/10) βροχές τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας αναμένονται στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα πλην της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά Β-ΒΑ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Παρασκευή και το Σάββατο (5 & 6/10) το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η βαθμιαία ενίσχυση των ΒΑ ανέμων, οι οποίοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 6 και ίσως τοπικά τα 7 μποφόρ.   

Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3-10-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανές βροχές μετά το μεσημέρι στη Μακεδονία. Άνεμοι Ν 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι Α-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανές βροχές τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Πιθανές βροχές αργά το βράδυ. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς.

3 σχόλια:

  1. Καλοκαιράκι ήταν και σήμερα με τη λιακάδα. Και μάλλον και αύριο. Και μεθαύριο. Και πάει λέγοντας...

    Εκεί που πραγματικά πλησιάζει, όμως, το καλοκαίρι είναι στο νότιο ημισφαίριο. Και στη Νέα Ζηλανδία μία εταιρία μετά την επιτυχημένη πειραματική εφαρμογή της τετραήμερης εργασίας, αποφάσισε να την καθιερώσει, αμείβοντας τους 250 υπαλλήλους της σαν να δούλευαν για πέντε μέρες την εβδομάδα, όπως γράφει ο Guardian. To τετραήμερο εφαρμόστηκε πειραματικά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2018 και διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι της εταιρίας είχαν λιγότερο στρες, μεγαλύτερη επαγγελματική ικανοποίηση και καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και την προσωπική τους ζωή.

    Η εταιρία είναι η Perpetual Guardian και ασχολείται με καταπιστεύματα, διαθήκες και προγραμματισμό περιουσίας, ενώ ο ιδρυτής της Andrew Barnes ανέφερε ότι θα είναι προαιρετικό για τους υπαλλήλους το τετραήμερο, αλλά και όσοι δεν το επιλέξουν θα έχουν προνόμια, όπως να φεύγουν από τη δουλειά νωρίτερα για να γλιτώνουν την κίνηση και να είναι περισσότερο κοντά στα παιδιά τους. Ο ίδιος υποστήριξε ότι αποφάσισε να εφαρμόσει πειραματικά την τετραήμερη εργασία, όταν είδε πόσο αγχωμένοι ήταν κάποιοι υπάλληλοι, προσπαθώντας να διαχειριστούν την προσωπική τους και επαγγελματική τους ζωή. Ο Barnes αναρωτιόταν αν μία επιπλέον μέρα χωρίς δουλειά, θα έκανε το προσωπικό του πιο αφοσιωμένο και παραγωγικό και το εγχείρημά του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Δεν υπήρξε καμία επίπτωση στην παραγωγικότητα της εταιρίας.

    Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός για τις σχέσεις στον χώρο εργασίας Iain Lees-Galloway χαρακτήρισε το τετραήμερο "πολύ ενδιαφέρον" και δήλωσε ότι του αρέσει να συνεργάζεται με επιχειρήσεις που καθιερώνουν νέους τρόπους δουλειάς στο γραφείο. Τα στοιχεία που συνέλεξαν δύο ακαδημαϊκοί πριν και μετά το εγχείρημα έδειξαν ότι τον Νοέμβριο του 2017 μόνο το 54% του προσωπικού ένιωθε ότι μπορούσε να ισορροπήσει μεταξύ δουλειάς και των καθημερινών υποχρεώσεών του στο σπίτι, ενώ στη συνέχεια το ποσοστό αυτό ανέβηκε στο 78%. Τα επίπεδα στρες του προσωπικού μειώθηκαν επίσης κατά 7 μονάδες, η αφοσίωσή του στη δουλειά βελτιώθηκε σημαντικά και η ικανοποίηση από τη ζωή αυξήθηκε κατά 5%.
    https://www.theguardian.com/world/2018/oct/02/no-downside-new-zealand-firm-adopts-four-day-week-after-successful-trial
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο δυτική κυκλοφορία είχε όλο το καλοκαίρι τόσο βορειοανατολική πάει να μας κάνει τώρα με τη μόνη διαφορά ότι όλη η κεντρική Μεσόγειος θα κάνει παρέλαση βαρομετρικών κ εμείς λόγω των υψηλών πιέσεων στα ανατολικά βαλκάνια που θα δίνουν αυτοί οι άνεμοι παίζει να μείνουμε με το.....μη πω στο χέρι.
    Έχω πει γενικά μακριά από βοριάδες τέτοια εποχή.Η δυτική Ελλάδα κ ειδικά τα Επτάνησα λίγο τυχερά αν είναι στα επόμενα 24ωρα θα δει αξιόλογα φαινόμενα,τα ανατολικά με αυτά που δείχνουν σήμερα κάποια στοιχεία πολύ δύσκολα.Το μόνο καλό είναι ότι λόγω εποχικής μεταβλητότητας όλα μπορούν να ξαν'αλλάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή