Πώς μπορείς να μην αγαπάς τον καιρό και τη φύση;

Η απογευματινή καταιγίδα της 6ης Οκτωβρίου 2018 που σάρωσε τα Γιάννενα για περίπου 20 λεπτά, τραβηγμένη από το λόφο της Καστρίτσας. Οι πληροφορίες και η φωτογραφία από τον Δημήτρη Νάκο.
Καλή Κυριακή σε όλους!

4 σχόλια:

  1. Η καταιγίδα αυτή ήταν όντως εντυπωσιακή τόσο για τη ραγδαιότητα της όσο κ για τη φοβερή τοπικότητα του φαινομένου.Πολύ όμορφη κ αντιπροσωπευτική φωτογραφία.
    Να τονιστεί ότι σήμερα το σύστημα τής μεσογείου γλύφει αυτή την ώρα τα βδυτικά κ το Ιόνιο με μπόρες,καταιγίδες κ αστραπόβροντα κ μέσα στην ημέρα μακάρι να επηρεαστούν κ άλλα τμήματα του ηπειρωτικού κορμού γιατί τις προηγούμενες μέρες τα φαινόμενα ήταν ελάχιστα έως ανύπαρκτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όμορφη κυριακάτικη καλησπέρα σε όλους και στον δάσκαλο Κ.ζιακοπουλο. Πανέμορφη φωτογραφία. Μου έχουν λείψει αυτές οι βροχοκουρτίνες τις τελευταίες ημέρες. Σήμερα αγνάντευε το μάτι μας με την παρέα μου την θάλασσα στα νότια προάστεια της Αθήνας, και στο βάθος δυτικά-νοτιοδυτικά είχε καρφωθεί το βλέμμα μου στα αμόνια που είχαν απλώσει στην ατμόσφαιρα σαν κουνουπίδι από τίς καταιγίδες της Πελοποννήσου. Θαυμασμός!! Όμορφη βραδιά να έχουμε και όλες τις ημέρες όμορφες με υγεία. Φραγκισκος από παλαιό Φάληρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπως έτσι αγνάντευα και 'γω το μεσημερακι κάποια αμόνια(μανιτάρια τα λέω εγώ),που πέταξε δυτικά των Τρικάλων σε όλο το μήκος της Πίνδου που είναι ορατή απ'το χωριό μου. Κάποιες μπόρες πρέπει να έβγαλε σήμερα εδώ και κει.Το θέμα όμως είναι η προοπτική του καιρού δεν είναι αυτή που θέλουμε τουλάχιστον γι'αυτή την 'βδομάδα.Θα κάνουμε υπομονή τι άλλο μπορούμε να κάνουμε!

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Γιώργο. Πίνδος ...μεγάλη και τρανή, μια οροσειρά καιροφράχτης πού πολλάκις δίνει καιρό σε σχήμα >Π< / Όσον αφορά τα μανιτάρια Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας πού πολλές φορές μοιάζουν αρκετά. Πήρα τον πατέρα μού στην ταράτσα σήμερα και τα χαζεύαμε και ενθουσιάστηκε και με ρώτησε ακριβώς όπως τον διδάσκω στα λεγόμενα μού εάν αυτό το μανιτάρι [καταιγίδα] πού είναι στην Πελοπόννησο θα έρθει και εδώ Αθήνα. ... και του είπα με λύπη, άστο πατέρα δεν ευνοεί η ατμόσφαιρα, και μου λέει κάπου εκεί είναι η Αργολίδα, και του λέω ναι αλλά η κούλουρη Σαλαμίνα δεν θα μαυρίσει. Αχ αυτή η Αργολίδα όταν μας στέλνει τα γεροδεμένα φυντάνια τής, μαυρίζει όλος ο Σαρωνικός και βλέπεις φόντο τα βαπόρια και τούς κεραυνούς με μακρινές βροντές. Έχεις δικιο Γιώργη, να κάνουμε υπομονή τουλάχιστον. Κάτι ουσιαστικό διαφαίνεται από άποψη αλλαγής όπως γνωρίζουμε και βλέπουμε στα μοντέλα αλλά προσωπικά δεν χοροπηδάει η χαρά μου ακόμα και μετριάζει. Τουλάχιστον ας απολαύσουμε την κουτσή καλοκαιρία. Καλό ξημέρωμα να έχουμε και καλή εβδομάδα σε όλους. Φραγκισκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή