Χρόνια πολλά, φίλοι μου!

Ιερά Μονή της Παναγίας της Μολυβδοσκέπαστης.
Η Χάρη της και η Ευλογία της να μας προστατεύουν, αλλά κι εμείς να μη μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα!

 

23 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά με υγεία σε όλη την παρέα!
    Να ευχόμαστε να έρθουν σύντομα βροχές χωρίς ακραία φαινόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παπασταμάτης Μαρκόπουλο15 Αυγούστου 2024 στις 1:26 μ.μ.

    Χρόνια πολλά κι ευλογημένα σε όλους Έτσι είναι δάσκαλε.Ο Θεός δίνει την χάρη του αλλά κι εμείς πρέπει να κουνιίσουνε και τα χέρια μας,σε όλα τα θέματα.Η Παναγία να μας σκεπάζει.Φαίνεραι κάποια αλλαγή στο μέλλον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά και Ευλογημένα κύριε Ζιακόπουλε! Χρόνια πολλά και Ευλογημένα σε όλους τους φίλους του μπλογκ! Οι εορτάζοντες-ζουσες να χαίρεστε τα ονόματα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους με υγεια, και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες-ουσες.Αλλη μια καυσωνικη μέρα στην Ήπειρο. Κουράγιο αδέρφια! Τη Δευτερα τελειώνει το μαρτύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια Πολλά με υγεία και χαρά σε όλους-ες.Να χαίρεστε τα ονόματά σας όσοι γιορτάζετε και να σας χαίρονται.Απο Αύγουστο χειμώνα....που τέτοια τύχη!!!Ελληνικό καλοκαίρι μακρύ,ξηρό και ζεστό...γαϊδούροκαλοκαιρο.Γιαννης-Χαλκιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά Δάσκαλε και φίλοι του blog. Εύχομαι υγεία και ότι όμορφο επιθυμείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες ουσες η Παναγία βοήθεια κ σκέπη πάντοτε
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εύγε για τη φωτογραφία της Μολυβδοσκέπαστης ,δάσκαλε.
    Την επισκεφθήκαμε πριν μερικά χρόνια και η θαυμάσια εικόνα της παραμένει ανεξίτηλη στη μνήμη μας.
    Στον περίβολό της βρίσκεται ο τάφος μιας μεγάλης , νομίζω , μορφής της περιοχής σας ,ο Μητροπολίτης Σεβαστιανός. ------========== Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά και η Παναγία ας είναι μαζί μας...στα καιρικά αλλά και στα υπόλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βασίλειος Σωμαράκης15 Αυγούστου 2024 στις 6:01 μ.μ.

    Χρόνια πολλά στον κ. Ζιακοπουλο και σε όλους τους φίλους του μπλοκ. Εύχομαι η Παναγία να φέρει ένα καλό χειμώνα να αναπληρώσει κάπως την ξηρασία των τελευταίων μηνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά σύντροφοι....!!από αύριο γκρίνια καθώς διαβάζω το αίτιο της πυρκαγιάς..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαίτερος στους εορτάζοντες,απόν την πανηγυρίζουσα Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξένιας στο όρος Όθρυς,έτσι ακριβώς δάσκαλε να μην καθόμαστε και εμείς με" σταυρωμένα τα χέρια"Χρήστος με την ζέστη να μην έχει τελειωμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Χάρις τής Παναγίας μας σέ όλους μας και ή βοήθεια τής πάντα παρούσα 🙏🏻🙏🏻🙏🙏 Με εκτίμηση Παυλόπουλος Σταύρος 🙂🙂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μου άρεσε αυτό που είπατε "Η Χάρη της και η ευλογία της να μας προστατεύουν, αλλά και εμείς να μη μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα". Ο Αισωπος στους μύθους του το είχε ως "Συν Αθηνά και χείρα κινει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα σύντροφοι.τώρα που πέρασε η γιορτή λίγη γκρίνια,λοιπόν υπάρχουν ενδείξεις ότι στην Αττική η φωτιά ξεκίνησε από καλώδιο(πλεξούδα) της Δ.Ε.Η. , προσοχή μιλάμε για ενδείξεις που θα τις εξετάσει η ανάκριση.Ομως εμένα αυτό με επέστρεψε στο γνωστό θέμα δλδ την υπογειοποίηση του δικτύου της Δ.Ε.Η. ως ένα έργο εκ του ου ανευ.Εκείνο δε που με εξόργισε είναι ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη η υπογειιοποίηση αφορά το 60 τοις εκατό του δικτύου ενώ στην Ελλάδα το 11 τοις εκατό.
    Αυτό με έκανε να ψάξω γενικά ποια η σχέση μας με τις υποδομές και τις υπηρεσίες που απολαμβάνουμε από αυτές.Λοιπόν ενδεικτικά είμαστε τελευταίοι στις ταχύτητες δικτύου και στην μέση ταχύτητα των τραίνων.Και επειδή κάπου εδώ θα μου πέιτε ασε μας ρε “θωμά” και εσύ , ας γκαζώσουμε λίγο.
    Από την εξέταση της ροής των χρημάτων από την Ε.Ε. προς την Ελλάδα που είναι πολλά και η Ε.Ε. λατρεύει τις υποδομές ,διακρίνει κανείς ότι τα λεφτά πάνε σχεδόν εμμονικά σε κατασκευές οδών και Α.Π.Ε. Όλα τα άλλα αντικείμενα είναι σχεδόν αδιάφορα κυριολεκτώ.Μετά το πρώτο σοκ διαβάζω(όσο μπορούσα) και την δικογραφία που έγινε από την Ε.Ε. Για την μην εγκατάσταση τηλεδιοίκησης στους σιδηρόδρομους.Εκεί θα βρείτε δύο γνωστούς εργολάβους του δημοσίου που πέρναν χρήματα για μελέτες δεν υποβάλλανε τίποτα,πέρνανε παρατάσεις από την πολιτεία παράνομα . Ευτυχώς όλο το παραπάνω αφορά τουλάχιστον δύο κόμματα για να μην με κατηγορήσετε περί κομματικοποίησης κλπ. και φυσικά τα ΜΜΕ δεν λένε κουβέντα.
    Έτσι αυτο που αντιλήφθηκα και θέλω να το μεταφέρω είναι κάτι πολύ απλό η οικονομική ελίτ της Ελλάδας αποτελείται από δημόσιους εργολάβους των διοδίων-δύο διυλιστηρίων που έχουν κοινές αποθήκες καυσιμων-και κάποιους λαμαρινάδες με λαγνεία στις Α.Π΄.Ε. .Αυτοί ανδρώθηκαν από πολύ παλιά (π.χ. Τους δημόσιους εργολάβους τους έχουμε από την εποχή παππού Καραμανλή) και για να μην κουράζεστε πολύ, θα τους βρείτε ως “βασικούς μετόχους” στα Μ.Μ.Ε. είναι ήσυχοι και αόρατοι αλλά το μόνο τους χαρακτηριστικό είναι ένα βουλιμικό σύνδρομο και ο εναγκαλισμός τους με κάθε κυβέρνηση (επαναλάμβάνω το κάθε).
    Από αυτούς λοιπόν μαζί με την κάθε κυβέρνηση μην περιμένετε κανένα χαίρι ,και η ασφάλεια των υποδομών πάει περίπατο,η μόνη μας ελπίδα για κραδασμούς στο σύστημα και να γίνει κάτι διαφορετικό είναι κανένας Εισαγγελέας πιστός στην παράδοση Σαρζετάκη να πάρει ανάποδες κάποια στιγμή και να τους κάνει άνω κάτω.
    Και για να το χαλαρώσω τώρα που είπα για Εισαγγελέα έπρεπε να βλέπατε τις τράπεζες όσο είχε ισχύ ο νόμος Κατσέλη τι “ωραία” που περνούσαν ως αντίδικοι στα ελληνικά δικαστήρια, ήταν από τις πιο ωραίες/αγνωστες στιγμές της ελληνικής δικαιοσύνης.”θωμάς”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσυπογράφω ! Για την προτελευταία παράγραφο βέβαια πιστεύω πως αυτό θα συνέβαινε μόνο σε μια πολύ ωραία ελληνική ταινία με σενάριο και σκηνοθεσία του Φώσκολου και πρωταγωνιστή τον Νίκο Κούρκουλο!

      Διαγραφή
    2. “Η μακροπρόθεσμη λύση που θα βάλει τη χώρα στο σωστό δρόμο και θα θωρακίσει το δημοκρατικό μας πολίτευμα είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διάκριση των εξουσιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής) που ουσιαστικά δεν υφίσταται και ο δημοκρατικός έλεγχος των ΜΜΕ που με την υπάρχουσα κατάσταση και λειτουργία τους υπονομεύουν τη δημοκρατία μας. Στην επαγγελματική μου ζωή έχω γνωρίσει σπουδαίους δημοσιογράφους και ειλικρινά στενοχωριέμαι όταν τους βλέπω ή τους ακούω να μιλούν, όπως μιλούν. Οι περισσότεροι από αυτούς κρατούν την αξιοπρέπειά τους, αλλά εμένα αυτό δεν μου αρκεί.” (Απόσπασμα από το άρθρο «Ο μοναδικός δρόμος…» της 2ας Μαρτίου 1923).

      Διαγραφή
    3. Θεσσαλία, 2024, δεν έχουμε σιδηρόδρομο κι έτσι απαλλασσόμαστε από το άγχος της ταχύτητάς του. τι να λέμε, Νίκο, ας πούμε Χρόνια Πολλά.

      Διαγραφή
    4. Χρόνια πολλά συνονόματε., ..κύριε Μπίστα...να στε καλά και εσείς και σε εσάς κυριε Ζιακόπουλε....ευτυχώς που έχουμε αυτό το ελεύθερο βήμα και καταφέρνουμε και γράφουμε κάτι....η πλάκα είναι ότι σας κατηγορούν που και που για λογοκριτή..¨θωμάς"

      Διαγραφή
  16. Χρονια πολλα δασκαλε και σε ολους τους φιλους του blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρόνια πολλά κύριε Ζιακόπουλε και σε όλους τους φίλους του μπλογκ, αλλά και σε όσους είχαν την ονομαστική γιορτή τους!
    Καλά να περνάτε όλοι φίλοι μου, όπου και εάν είστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή