Καλοκαίρι στην Ελλάδα

Κορώνη με θέα προς τον Ταΰγετο, του Χριστόδουλου Χριστοδούλου
Η Καλαμάτα τη νύχτα, του Χριστόδουλου Χριστοδούλου

Καλοκαιρινό τοπίο, του Τρύφωνα

Φολέγανδρος, του Κωνσταντίνου Μπεσίνα

Φολέγανδρος του Κωνσταντίνου Μπεσίνα

Το "καζάνι του Θάνου" στη Μεταμόρφωση Ανθηρού (Δ. Αργιθέα), του Νίκου Παππά. 

Ηλιοβασίλεμα στη Ναύπακτο, του Φώτη Ματραλή

Ευρυτανία, του Φώτη Ματραλή.

Ιερά Μονή της Παναγίας Άνω Ξένιας στην Όρθρυ, του Χρήστου Τσαντήλα.

Κεντρική Εύβοια, 31-7-2024, του Λευτέρη Ελευθεριάδη



 Καλή Κυριακή, φίλοι μου!

7 σχόλια:

  1. Ευλογημένο ελληνικό καλοκαίρι.
    Η μήπως όχι? Οπως και να έχει πάλι έξω από τις όποιες βροχές μένουμε εδώ στην Ξάνθη. Αντε καλά Ιούλιο το καταλαβαίνω αλλά Ιούνιο και Αύγουστο χωρίς σχεδόν ίχνος βροχών εδώ στην Θράκη και πιο ειδικά στην Ξάνθη δε θυμάμαι. Αρχές δεκαετίας 90 είχαμε πάλι ξηρασία. Τυχαίο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να βγει απο αυτο το ιστολογιο έκτακτο,έρχονται καταιγίδες μέχρι την Τετάρτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντυπωσιακές όλες οι εικόνες και τελείως διαφορετικές Ελλάδα!Κατά τα λοιπά ικανοποιητικές βροχές φαίνονται στην Κεντροδυτική Μακεδονία...που όμως είναι ενταγμένες στην 'κανονικόητα" των τελευταίων 2 ετών,ο θερμός θόλος της ΝΔ Μεσογείου δεν έχει πάθει τίποτα ...ακόμα και στην Δυτική Μεσόγειο που είχε την πιο αξιόλογη μεταβολή φαίνεται να ανακάπτει και να μας αγκαλιάζει πάλι από Παρασκευή.Περιμένουμε."θωμάς"
    υ.γ. Οσον αφορά την λειψυδρία νομίζω ότι στην Κεντρική Μακεδονία(Κιλκίς ,Θεσσαλονίη) είχαμε κάποια αξιόλογα ποσά υετού κατά την διάρκεια του καλοκαιριου αλλά εκείνο που δυναμίτισε την κατάσταση ήταν ο καύσωνας που δεν υποχωρεί με τίποτα ,αρα ταχύτατη εξάτμιση,εκεί που καηκε ο τόπος με σημαντικό υετικο έλλειμα είναι νομίζω όλα τα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια, ειδικα Θεσσαλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα από τα πολύ ζεστά και ξερά (ο Πηνειός σχεδόν δεν υπάρχει) Τρίκαλα. Άρχισαν πάλι τα μερομήνια για πολύ βαρύ χειμώνα. Οπότε να περιμένουμε πάλι κάτι σαν χειμώνα όπως πέρυσι. Πάντως αν κάθε χρόνο λένε τα ίδια ίσως κάποτε στο μέλλον το πετύχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ βροχή αυτη την ώρα στα Γιάννενα με δυνατό αέρα και χαλάζι κατά διαστήματα από χιλιοστά βροχής δεν γνωρίζω διότι οι σταθμοί ειναι χαλασμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταιγιδάρα πριν λίγο στη Νεάπολη Βοΐου με 7-8 Μποφόρ άνεμο, 17,5 β. Κελσίου και πάνω από 20 mm βροχής και χαλαζιού-ρεβίθι. Απέναντι, νοτιοανατολικά, το όρος Βέλια, κορυφή Γρίβας 1763 μ., άσπρισε από το χαλάζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή