Μελτέμι υποβάθρου, ολίγη από ζέστη και καταιγίδες από… ράχη σε ράχη!

Άρχισε να μας λείπει, κυρά Βαγγελιώ!
Το φαράγγι "Πάντα Βρέχει" της Ευρυτανίας. Φωτ. Φώτης Ματραλής


Βαρομετρικό χαμηλό στα Β. Βαλκάνια, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται ανατολικά και δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την περιοχή μας. Έτσι, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα θα είναι οι ΒΔ άνεμοί με ένταση ως τα 6 μποφόρ (ΝΑ Αιγαίο- Καρπάθιο) και η ζέστη η οποία γενικά θα είναι ανεκτή (μέγιστες θερμοκρασίες 36 με 37 βαθμοί). Κατά τα άλλα, οι πιθανότητες εκδήλωσης απογευματινής αστάθειας είναι λίγες και περιορίζονται στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. 


Την Τετάρτη και την Πέμπτη (7 & 8/8), προβλέπεται ηλιοφάνεια και μόνο τα απογεύματα στα ηπειρωτικά θα αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με ένταση στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με τάση μικρής ενίσχυσης την Πέμπτη στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειώσει άνοδο κατά 1 με 2 βαθμούς.

38 σχόλια:

  1. -----Φώτη μου (μας) έφτιαξες τη διάθεση .Πού τα βρίσκεις όλα αυτά τα ωραία !!. Δεν το ΄ξερα. Τώρα " υποχρεούμαι " να προγραμματίσω ταξείδι να το δω εκ του σύνεγγυς .

    -------Χρήστο ,για την περιοχή μου εκπληρούται αρκούντως η υμετέρα "σκέψη ,εκτίμηση _ ευχή" .Λειτουργούσαμε στην περιοχή των τεσσαράκοντα και τώρα στην περιοχή των τριάκοντα και πέντε. Δεν το λες και αμελητέο.
    Το θέμα της εξαίρετης φωτό του φίλου μας του Φώτη αρφαλώς και θα σου είναι οικείο . ----=====Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε όλους.
      Επιβάλλεται αγαπητέ Πέτρο η επίσκεψη στο "Πάντα Βρέχει" για όποιον δεν το έχει επισκεφτεί.
      Φοβερή φυσική ομορφιά, συνεχείς καταρράκτες, παγωμένα νερά!
      Αρκεί να έχεις όρεξη και σχετικά καλή φυσική κατάσταση να το διανύσεις ολόκληρο.
      Εδώ στο κοντινό χωριό στα 1000μ υψόμετρο τη βγάζουμε με κοψίδια, κρασί, ησυχία και δροσερούς ύπνους μακριά από τις κάψες των πόλεων.
      Για την πορεία του Αυγούστου σύντομα θα πω την άποψή μου αλλά δυστυχώς καμία ουσιαστική ανάσα δροσιάς δεν φαίνεται σε σχέση με σήμερα για παράδειγμα που κάπως δρόσισε παντού.
      Το αντίθετο θα έλεγα.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας. Όταν σπούδαζα στην Ευρυτανία (1984-1987), δεν γνώριζε κανείς για το "πάντα βρέχει". Αργότερα, όταν διορίστηκα εκεί το 2001, το επισκέφθηκα.
      Το ίδιο συνέβη και με την παραλία Ναυάγιο. Όταν επισκέφθηκα τη Ζάκυνθο το 1985, δεν πήγαινε κανείς εκεί, παρότι το επεισόδιο είχε συμβεί το 1980. Αργότερα έγινε αξιοθέατο.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σας! Μάλλον θα λέμε μετά από τον Αύγουστο, συνεχίζουμε 32 Αυγούστου, 33 Αυγούστου κτλ..

      Διαγραφή
    4. Στην Καστανιά μένεις Φώτη;
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    5. Όχι Δημήτρη,από την όμορφη Καστανιά πέρασα πηγαίνοντας στο πήγαινε-έλα.
      Στη Ροσκά έμεινα τρία μόλις χιλιόμετρα από το "πάντα βρέχει" στα 1000μ υψόμετρο.
      Ένα χωριό επίσης πανέμορφο, ήρεμο και τίγκα στα έλατα με τα πολλά μελίσσια.
      Σήμερα το πρωί είχαμε 16 βαθμούς ενώ χθες το απόγευμα έριξε και μπόρα.
      Δυστυχώς γύρισα στην πόλη σήμερα και βρήκα ζέστη και υγρασία.
      Πολλά 36αρια και 37αρια σήμερα με αυξημένη υγρασία όχι μόνο στα δυτικά και βόρεια αλλά και στην ανατολική κυρίως χώρα.
      Κατά τα άλλα διανύουμε τις πιο δροσερές ημέρες υποτίθεται.
      Τέλος πάντων.
      Καλό ξημέρωμα.

      Διαγραφή
  2. Mε αφορμή το ερώτημα του κυρίου Χρήστου για την μεσοπρόθεσμη πρόγνωση του περί βαθέως καλοκαιριού, βρήκα την ευκαιρία να σημειώσω δύο προγνώσεις εκτιμήσεις καλύτερα του κ.Ζιακόπουλου και μετά να γράψω τον πόνο μου .Πάμε
    α)Θυμάστε την Αγία Παρασκευή την οποία και τα μοντέλα την επαλήθευαν για κάποιες μέρες αλλά τελικά το χαμηλό αντί να κινηθεί νότια βγαίνοντας Ιόνιο κινήθηκε ανατολικά δίνοντας βροχές και κρύο στην Ουκρανία αλλά και στην Τουρκία.Εμείς μία μέρα πριν είχαμε φθάσει απλά τις κανονικές τιμές με κάποια αστάθεια.
    β)Τον Δεκέμβρη του 2023 ο κ Ζιακόπουλος πάλι κάνει εκτίμιση για ψυχρή μεταβολή τα Χριστούγεννα και ενώ τα πετυχαίνει όλα (εξαρση του Αζορικού,πολύ ψυχρός Αυλώνας στα Βαλκάνια) το χαμηλό κινείται 120 περίπου χιλιόμετρα ΒΑ μας. και εμείς απλά το βλέπουμε στους χάρτες.
    Τι θέλω να πώ όλες οι εκτιμήσεις -προγνώσεις έχουν να παλέψουν πια με την άνοδο του υποτροπικού και μάλιστα αρκετά βόρεια των 100 χιλιομέτρων από εμάς ,αυτό για μένα είναι ορατό και διακριτό από τον Μάρτιο του 2022 ,αν δεν δώ μία κάθετη μεσηβρινή κατάβαση στην χώρα μας θεωρώ ότι παραμένουμε εντός του ίδιου θερμού κλωβού που μας ταλαιπωρεί για μήνες.
    Εννοείτε ότι το παρόν post δεν έχει καμμία διάθεση κριτικής για τις εκτιμήσεις του κ ΖΙακόπουλου ...αντίθετα τις χαίρομαι σαν μικρό παιδί και τουλάχιστον τα Χριστούγεννα μου δωσαν αρκετές φαντασιώσεις ,ακόμα και τον Μαρουσάκη αναγνωρίζω ότι δίνει εκτιμήσεις για βροχές μέσα στον Αυγουστο ...όποιος κάνει κριτική και μιλάει για λάθος προγνώσεις θεωρώ ....ότι μάλλον δεν έχει καταλάβει τίποτα....σε αναμονή λοιπον μίας σοβαρής κατά μεσηβρινό μεταβολής και ας είναι και στεγνή ,που για μένα λείπει εδώ και χρόνια."θωμάς"
    υ.γ. Πολύ προσοχή πλέον στην πρώτη μεταβολή όποτε και να ερθει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στυλίδα και Χαροκόπειο από το ΕΑΑ δίπλα σε εθνική και μέσα σε αυλή γεμάτη δέντρα και από την άλλη Σέρρες ΕΜΥ με το μικρό κλωβάκι μέσα σε αυλή γεμάτη δέντρα και περιορισμένο αερισμό. Όταν υπάρχει δυσκολία από τους παραπάνω σταθμούς για τα μπάζα βρίσκουμε και άλλους στον Αυλώνα, στην Φιλοθέη στο Πολύκαστρο για να χορτάσουν την αρρώστια τους τα θερμοτρολ της Ελλάδας αλλά και της Πορτογαλίας.

    Στα σοβαρά τώρα να πούμε ότι η θερμοκρασία από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς με μηχανικό αερισμό σε ανοιχτές περιοχές δείχνουν 36 με 37 βαθμούς κελσίου σήμερα σαν μέγιστη θερμοκρασία.

    Στην Θεσσαλία ο υδράργυρος φτάνει τους 37 βαθμούς κελσίου γύρω από τη Λάρισα και γύρω στους 36 βαθμούς κελσίου σε άλλες πεδινές περιοχές.

    Στην Λαμία και πάλι έχουμε αυτό τον άνεμο από τα ανατολικά που μετριάζει την κατάσταση κάθε μεσημέρι κρατώντας τον υδράργυρο σε λίγο καλύτερα επίπεδα από την Θεσσαλία. Αυτή την ώρα 35,2 βαθμούς κελσίου με υγρασία κοντά στο 34% στο σταθμό μου στη νέα μου κατοικία και πάνω κάτω εκεί κοντά είναι και ο σταθμός του αστεροσκοπείου που είναι σε ένα λοφάκι πιο πάνω μέσα στην πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη έχεις δίκιο. Δεν πιστεύω λέξη από τους σταθμούς σε Χαροκόπειο και Στυλίδα. Ειδικά για το Χαροκόπειο ξέρω πολύ καλά ότι είναι λάθος οι μέγιστες του. Δυστυχώς δεν έχω εντοπίσει πού βρίσκεται ο σταθμός. Απορώ με το ΕΑΑ, δεν καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά; Κάποτε είχα μιλήσει με τον Λαγουβάρδο και μου έδινε κάτι εξηγήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα

      Διαγραφή
    2. Ετοιμάζω αρθρακι με την πρώτη ευκαιρία γιατί όντως υπάρχει θέμα τοποθέτησης και με τους τρεις σταθμούς πιο πάνω.

      Διαγραφή
  4. Νομίζω ότι ιδιαίτερα το ανωτέρω υστερόγραφο του πάντα "ανήσυχου" ( και καλά κάνει) "Θωμά" είναι πολύ σημαντικό...... - ----======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναλύθηκαν και συνεκτιμήθηκαν τα στοιχεία από τα δύο μεγάλα προγνωστικά μοντέλα στην μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη τους καθώς κ ο μέσος όρος από το μεσοπρόθεσμο σύστημα πολλαπλού δείγματος και των δύο.
    Ο Αύγουστος κατά πάσα πιθανότητα θα βγει και αυτός θερμότερος των μέσων κλιματικών όρων περίπου δύο έως και τρεις βαθμούς κατά περιοχή!
    Ένα τραγικό καλοκαίρι τελικά θα επιβεβαιώσει την φήμη του.
    Από αστάθειες λίγα πράγματα αλλά φαίνεται ότι αυτόν τον μήνα τουλάχιστον αυτή θα δώσει το παρόν τα απογεύματα στην ορεινή ημιορεινή ζώνη κυρίως της Πίνδου με έμφαση το τρίτο 10ήμερο.
    Από πλευράς καύσωνα δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο η ακραίο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι και αυτόν τον μήνα η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά,θα αγγίζει σε πολλές των περιπτώσεων τους 38 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς.
    Καλύτερη η κατάσταση και πάλι γύρω από το Αιγαίο όπου συχνά πυκνά το μελτέμι θα ενισχύεται.
    Η διάρκεια θα είναι αυτή που θα ξανά κουράσει και θα δοκιμάσει τις αντοχές μας.
    Στα επιπλέον αρνητικά η αύξηση της σχετικής υγρασίας που λαμβάνει χώρα στην δυτική και ηπειρωτική χώρα κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα σε σχέση με τον Ιούλιο.
    Στα θετικά οι πιό χαμηλές ελάχιστες σιγά σιγά από δω και στο εξής λόγω μεγαλύτερης διάρκειας της νύχτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τώρα ονειρεύομαι βροχές τον Οκτώβρη που έρχεται εδώ στην Ξάνθη καθώς τα πάντα έχουν κατά ξεραθεί και ήδη δύο δήμοι εδώ βγάλαν ανακοίνωση για έλλειψη νερού και περιορισμούς στην χρήση του (όχι πότισμα μπαξεδων κλπ) Επίσης διάβασα ότι είμαστε από τους νομούς με την μεγαλύτερη λειψυδρία στην Ελλάδα. Που φτάσαμε και που οδεύουμε άραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεράστια είναι η ανομβρία-ξηρασία και στη Θεσσαλία καθώς ολόκληρος Πηνειός και δεν έχει ούτε σταγόνα.
      Απελπιστική η κατάσταση και στον αγροτικό τομέα όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές από εκεί.
      Ήταν αναμενόμενο ότι ένα τόσο ακραίο φαινόμενο όπως ο "Ντάνιελ" και λιγότερο ο "Ηλίας" μετέπειτα, θα αντιδρούσαν με μια τέτοια παρατεταμένη ανομβρία σε χειμώνα άνοιξη καλοκαίρι σερί.
      Προσωπικά δεν θέλω και ούτε χρειάζετε εννοείται να ξανά έρθει τέτοιο φαινόμενο διότι η ζημιά που προκαλεί είναι και μακροπρόθεσμη.

      Διαγραφή
    2. Συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τα μπάνια μας στην περιοχή μας ,στην ήρεμη και πεντακάθαρη θάλασσα του Κορινθιακού. Το αποδίδουμε στην σχεδόν αδιάκοπη και αδιάπτωτη φέτος παρουσία του μελτεμακίου.
      Αρκετές φορές συμπίπτουμε τρείς γενιές.
      Σκεπτόμενοι και λειτουργώντας αφαιρετικά , καταλήγουμε ότι ουδείς λόγος υπάρχει προς αναζήτηση αλλαχού της......ευτυχίας ή έστω ενός μικρού αποστάγματος αυτής.
      Εύχομαι παρόμοια συναισθήματα, προερχόμενα από παρόμοιες ή και διαφορετικές αφετηρίες ,να συνοδεύουν όλους φίλους αυτού του "διασκεδαστικού " συναπαντήματος.
      Υ.γ. Φώτη ευχαριστούμε . -----======Π.Α.

      Διαγραφή
  7. Δυστυχώς αυτό που γίνεται από πέρυσι των ιούλιο συγκεκριμένα είναι καρμπόν ίδια κυκλοφορία αν είναι δυνατόν μέσα σε ένα χρόνο μόνο των daniel είχαμε ο οποίος βέβαια έφερε τρομακτικές καταστροφές αλλά στο 80% της χώρας δεν απέδωσε τίποτα δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στα χρονικά όπως και το 23 αλλά και το 24 να έχουμε μέσα στην χειμερινή σεζόν μόνο μία βαρβάρα με ρηχή ψυχρή εισβολή απλώς έδωσε τα μέγιστα σε συνδυασμό με το χαμηλό και τα βόρεια προάστια της αττικής είδαν πάρα πολύ χιόνι ήταν και η μοναδική κακοκαιρία της σεζόν κάτι τέτοιο έγινε και φέτος με την αυγή που δεν έδωσε τίποτα από τα αναμενόμενα χιονοπτώσεις μόνο στην αττικο βοιωτία από τα 500 μέτρα αυστηρά και πάνω και ήταν επίσης η μοναδική κακοκαιρία της χρονιάς δεν υπάρχει ούτε για δείγμα ροή χαμηλών βαρομετρικών τα τελευταία 2 χρόνια από τον ατλαντικό και έχουμε έναν ατλαντικό ο οποίος την κυριολεξία βράζει μέσα στην ατυχία η μεσόγειος στάθηκε εντός εισαγωγικών τυχερή γιατί αυτές οι φωλιές των προηγούμενο μήνα στην αλγερία που έφτανε και τους 55 βαθμούς σε κάποια σημεία της ερήμου να μπορούσαν κάλλιστα με την κατάλληλη κυκλοφορία να δώσουν ρεκόρ ασύλληπτα σε οποιαχώρα της μεσογείου θα έβρισκαν στο πέρασμα τους είναι λογικό αυτό το πράγμα με την διάρκεια της ζέστης που κουράζει πολύ φοβάμαι ότι και το φθινόπωρο η ίδια ακριβώς κυκλοφορία με σταθερά πάνω από 30 βαθμούς θα συνεχιστεί κατά τα άλλα για κάποιους αρνητές δεν υπάρχει κλιματική κρίση όπως δεν υπήρχε και κορωνοϊός και η νεκροί στις μονάδες εντατικής θεραπείας ήταν ηθοποιοί της νέας τάξης πραγμάτων ειλικρινά αν και δεν είναι πολιτικό το blog αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα ψήφου ακόμα τι να πει κανείς βγάζω μία οργή βραδιν ό γιατί πλέον βλέπω να προσεγγίζει ο τενεκές το ελαιόλαδο τα 300 € και ύληψηδρία να μας χτυπάει την πόρτα και αυτή τη φορά θα είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα αν συνεχιστεί από το 88 με 90 τότε που θυμάμαι στο σπίτι μας είχαμε φέρει τον υδραυλικό και είχε τοποθετήσει τούβλο μέσα στο καζανάκι βέβαια εκείνες τις χρονιές είχαμε τρομερά μελτέμια τα καλοκαίρια και αλλεπάλληλες ψυχρές καταβάσης τους χειμώνας οι οποίες βέβαια αφορούσαν κυρίως τα ανατολικά και του αιγαίου αυτό το αίσχος με όλους τους μήνες να βγαίνουν πολύ πάνω του κανονικού δεν είχε ξανά συμβεί κάτι τέτοιο μιας και το έφερε η κουβέντα πολύ δυνατά καλοκαίρια του 87 και 88 που ήταν συνεχόμενα με άνω των 45 βαθμών σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας πέρασαν πάρα πολλά χρόνια για να δούμε ρεκόρ προς τα πάνω με βαριά καλοκαίρι νομίζω πρώτο καλοκαίρι ξανά ήταν το 98 που είχαμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες ένδειξη καθαρά ότι είναι πολύ πιο σίχνη η επανάληψη ακραίων καλοκαιριών δυστυχώς πλέον θα αποτελέσουν μία ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων τα ελαφρά καλοκαιριά που υπήρχαν και αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταύρο, μια πρόταση μόνο όλο το κείμενο ; Ούτε το νόημα δεν είναι εύκολο να βγάλομε.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με όλα αλλά βάλε και κάνα σημείο στίξης. Δυσκολεύτηκα πραγματικά προσπαθώντας να το διαβάσω.

      Διαγραφή
    3. Χτύπησες φλέβα πολιτιστικού χρυσού , Χρήστο. Ολα άριστα. Το έργο .Η μεταφορά του στη μικρή οθόνη.Ρεσιτάλ ηθοποιίας, σκηνοθεσίας ,σκηνογραφίας.Αμ εκείνη η μουσική του νεαρού Ζουγανέλη! .Απ τα πολύ αγαπημένα.......!. Να είσαι καλά. ----======Π.Α.

      Διαγραφή
    4. Ζητάω ταπεινά συγνώμη τόσο από τον αγαπητό δάσκαλο όσο και από τα υπόλοιπα μέλη του site δυστυχώς το κινητό που χρησιμοποίησα είναι της βάρδιας το οποίο είναι παλαιάς κοπής θα έλεγα οπότε ο correctoras έκανε αρκετά λάθη ορθογραφικά ευχαριστώ πολύ καλή παναγιά να έχουμε και το κυριότερο καλή υπομονή με τα σαραντάρια που έχουμε μπροστά μας σχεδόν όλο το μήνα

      Διαγραφή
  8. Τον δεκαπενταυγουστο τι καιρό θα κάνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ακρίβεια , αγαπητός Σπύρος χρησιμοποιεί μια περίοδο λόγου για 36 σειρές !!!.. Οι προτάσεις είναι όσα και τα ρήματα.
      Φίλε Σπύρο έχεις ενδιαφέροντα πράγματα να πεις , μόνο "σάξε" λιγάκι το γραπτό σου .
      Με εκτίμηση. -----======Π.Α.

      Διαγραφή
    2. Εμείς οι Γιαννιωτες βάζουμε και το"ι" σιαξε

      Διαγραφή
  9. Δε σώνει άλλο να ιδεί,
    παιδεύεται το μάτι: ζέστη και πάλι ζέστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πέμπτη 15 Αυγούστου και πιθανός καιρός :
    37 με 38 βαθμούς στα δυτικά κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και 35 με 36 στα ανατολικά.
    Τρεις βαθμούς χαμηλότερα στα παραθαλάσσια.
    Συνεχή απουσία φαινομένων πλην ίσως της βόρειας ΒΔυτικης ορεινής ημιορεινής ηπειρωτικής χώρας που θα σημειωθούν κάποιες πολύ τοπικές μπόρες και καταιγίδες το απόγευμα.
    Άνεμοι ξηροθερμικοί βόρειοι όχι πάνω από 4 με 5 μποφόρ στα ηπειρωτικά και στα πολύ ανατολικά έως 6.
    Στο εσωτερικό μόνο των Κυκλάδων και του Αιγαίου,τοπικά και 7 μποφόρ.
    Κατά τα άλλα άλλη μία ωραία μέρα σήμερα με 38άρια το μεσημέρι και αίσθηση δυσφορίας στο 42.
    Τρέλα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διάσπαρτες μπόρες στην περιοχή μας από το μεσημέρι με λίγες τοπικές καταιγίδες που έδωσαν μόνο σε ορισμένες περιοχές βροχή! Οι κεραυνοί άναψαν φωτιές στα Σέρρας! Από ότι βλέπω μάλλον στην Θεσσαλονίκη θα βρέξει καλά! Δρόσισε όμως από 34° στους 26°!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωστή, καλημέρα. Εδώ, Θεσσαλονίκη, ούτε δρόσισε, ούτε έβρεξε. Μόνο αυξήθηκε η υγρασία.

      Διαγραφή
    2. Κωστή ήμουν στις 6 του μηνός στα μέρη σας. Είδα ότι ήταν τα πάντα καταξερα και έμαθα ότι έχετε και εσείς πολύ μεγάλο έλλειμμα βροχών όπως και εμείς εδώ στην Ξάνθη.

      Διαγραφή
    3. Γνωρίζουμε καθόλου για την κατάσταση με τη φωτιά στον Όρβηλο;

      Διαγραφή
  12. Την Πέμπτη το βράδυ στο Καμάρι ,δίπλα στο Ξυλόκαστρο, όσοι πιστοί, είχαμε την ευ-τυχία και την ευ-λογία να παρακολουθήσουμε ένα μεγάλο ονειροπόλο ,αλλά όχι ονειροπαρμένο , Κρητικό , τον Λουδοβίκο των Ανωγείων σε μια εναλλακτική συναυλία.
    Το θέμα του η ομορφιά και η αγάπη.
    Μύθοι, ιστορίες ,μουσική,εικόνες ,αφήγηση ,χιούμορ ,αλλά και μοιρολόι, σε μια αγαστή συμπλοκή. Ωραίο ταξείδι.
    Όταν δίπλα σου έχεις και την συνοδοιπόρο της ζωής σου ,το ταξείδι μετουσιώνεται σε βάλσαμο ψυχής!.
    Με το καλό η αυριανή, η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μας.
    ----=============Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 37.4 θερμοκρασία από τον νέο αυτόματο της ΕΜΥ στην Λάρισα με παθητικό κλωβό αλλά λίγο καλύτερος από τα παλιά θερμοκαζανάκια (Σέρρες Πολύκαστρο Λαμία που τσιμπάνε πάνω από 1,5 με 2 βαθμούς κτλ),

    Κανένας όμως μηχανικά αεριζόμενος δεν έδωσε πάνω από 36.4-36.9 βαθμούς κελσίου στην πόλη και τις γύρω περιοχές που σημαίνει ότι ακόμα και αυτοί οι σταθμοί τσιμπάνε τουλάχιστον 3 με 5 δέκατα όπως αναφέραμε και πριν από λίγες μέρες για την κατάταξη των υπαρχόντων μετεωρολογικών σταθμών της χώρας. Έχω απορία να δω το βράδυ τι μέγιστη θα δώσει επίσημα η Λάρισα που νομίζω ότι θα είναι κοντά σε αυτό το νούμερο των 37 βαθμών και όχι χαμηλότερη.

    Να μην ξεχάσουμε να πούμε ότι έχουμε σταθμούς πια και μέσα σε διυλιστήρια, κλεισμένους από 3 γωνίες σε πανεπιστήμια, δίπλα σε χωματόδρομους δηλαδή σε πέτρα που καίει ο τόπος όταν ζεσταθεί όλα αυτά στην Αττική πάντα για να καλύψουμε τις ανώμαλες θερμο ορέξεις μας ειδικά αν είμαστε στην Πορτογαλία και ερχόμαστε στην Βούλα της Αττικής για διακοπές λίγες μέρες.

    Στη Λαμία πιο ομαλή κατάσταση αφού και πάλι παραμένει αυτό το ανατολικό ρεύμα κατά περιόδους σχεδόν κάθε απόγευμα με αέρα που κόβει την κάψα. Βέβαια σήμερα φτάσαμε τους 36,9 βαθμούς κελσίου στο μετεωρολογικό μου σταθμό που είναι στο ίσιωμα της πόλης γύρω στους 36 με 36,5 λίγο πιο πάνω στην πόλη. Αυτή την ώρα στους υποφερτούς 30,6 βαθμούς κελσίου την ίδια στιγμή που η Λάρισα φλέγεται ακόμα στους 35. Σκέψου τι παραμύθι πέφτει βγάζοντας την Λαμία πιο ζεστή από τη Λάρισα τα τελευταία 10 χρόνια με το νέο θερμοκαζανάκι της ΕΜΥ τη στιγμή που τώρα που το ζω και από κοντά δεν έχει καμία σχέση η μία πόλη με την άλλη. Μόνο κάποιες μέρες με λίβα ανεβαίνει απότομα η θερμοκρασία κάτι που δεν έχω συνηθίσει στη Λάρισα αλλά αυτές οι μέρες δεν είναι πάνω από 4-5 όλο το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα μας έρθει μαζεμένο και θα λέμε βόηθα Παναγιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 11 Αυγούστου σήμερα, εγώ πάντως έχω να πω ότι ο μήνας αυτός κυλάει με κανονικότητα… ζέστη βοριαδάκι, μελτέμια χωρίς εξάρσεις και τα βραδιά δροσίζει. Ο Ιούλιος ήταν καυτός και αναμφισβήτητα από τους πιο θερμούς. Το μόνο του «συν» είναι ότι δεν είχε νοτιάδες και υγρασία. Αυτό το μοτίβο συνεχίζεται και τον Αύγουστο. Ελάχιστες μέρες το φετινό
    Καλοκαίρι έλεγες ότι υπάρχει δυσφορία λόγω υγρασίας, δεν ξέρω πού οφείλεται αλλά ήταν και παραμένει ευτύχημα η χαμηλή υγρασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή