Ενισχυμένοι άνεμοι, τοπικές βροχές και λίγη σκόνη από την Αφρική

Βαρομετρικό χαμηλό στις ακτές Τυνησίας-Λιβύης κινείται προς την περιοχή μας. Το χαμηλό αυτό, στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη) θα μεταφέρει βορειοαφρικανική σκόνη κυρίως προς τη νότια Ελλάδα και θα προκαλέσει τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, θα ενισχύσει σημαντικά τους ανέμους οι οποίοι στα νότια πελάγη θα φθάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Εξαίρεση αποτελεί η βόρεια Κρήτη, όπου οι ισχυροί νοτιάδες θα έχουν τα χαρακτηριστικά λίβα, δηλαδή θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία και θα ελαττώσουν τη σχετική υγρασία. Την Τετάρτη και την Πέμπτη (4-5/6), ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με βασική ένταση τα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Παρασκευή και το Σάββατο (6-7/6), το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Η απογευματινή αστάθεια στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά θα είναι παρούσα και οι Β-ΒΔ μόνο στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα θα φθάνουν τα 6 μποφόρ.  

Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3-6-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές τις απογευματινές-βραδινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 5 με 7 μποφόρ και στα νότια Α-ΝΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 και στα νότια 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές κυρίως στο ανατολικό και βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 και στα νότια 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα βρέξει. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 24 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με βροχές από το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου