Σαββατοκύριακο των καταιγίδων

Η χώρα επηρεάζεται από ομαλό βαρομετρικό πεδίο με αποτέλεσμα την εξασθένηση των ανέμων. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ύπαρξη ψυχρών αερίων μαζών στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας ευνοούν την εκδήλωση όμβρων και καταιγίδων το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο), ο δείκτης δυσφορίας θα ανεβεί λίγο λόγω μικρής αύξησης της σχετικής υγρασίας. Την Κυριακή (15/6) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Πέρα από τη μεγάλη ένταση της βροχής, οι καταιγίδες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλάζι ή και ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια). Κατά τα άλλα, οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τη Δευτέρα (16/6)  οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην κεντρική και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Τρίτη και την Τετάρτη (17-18/6) το καιρικό ενδιαφέρον θα μονοπωλήσει η θερμοκρασία που θα πάρει την ανηφόρα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, την Τετάρτη οι μέγιστες τιμές της στην κεντρική και τη νότια ηπειρωτική Ελλάδα καθώς και στη βόρεια Κρήτη θα κυμανθούν μεταξύ 36 και 38 βαθμών.  

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-6-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες τις απογευματινές - βραδινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 33 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι Δ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στο ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Πιθανότητα όμβρων στα Β-ΒΔ. Άνεμοι ασθενείς και την ημέρα Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες τις απογευματινές - βραδινές ώρες. Άνεμοι ασθενείς και την ημέρα Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου