Επικράτηση Δ-ΒΔ ανέμων και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας

Βαρομετρικό χαμηλό στο Β. Αιγαίο κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Ένα άλλο χαμηλό στην Ιταλία κινείται και αυτό ανατολικά και την Παρασκευή (20/6) θα επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες κυρίως τη δυτική και βόρεια χώρα καθώς και τα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου. Οι άνεμοι θα γίνουν παντού Δ-ΒΔ με ένταση 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Το Σαββατοκύριακο (21-22/6) μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με βασική ένταση στα πελάγη τα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Η ηλιοφάνεια και η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας.     


Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19-6-2014


Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές νεφώσεις στο βόρειο Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου