Φρεσκαρίσματα των βοριάδων στο Αιγαίο και της αστάθειας στα ηπειρωτικά

Το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) η χώρα μας θα επηρεαστεί από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειου ρεύματος, το οποίο στο Αιγαίο θα φθάνει τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, ψυχρές αέριες μάζες στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας αποσταθεροποιούν τη δομή της με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 33 και στα νησιά τους 29 βαθμούς. Την Παρασκευή (13/6), η απογευματινή αστάθεια θα είναι και πάλι παρούσα στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία. Οι Β-ΒΔ άνεμοι μόνο στο ΝΑ Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Το Σαββατοκύριακο (14-15/6), θα είναι ζεστό και υγρό με Δ-ΝΔ ανέμους 3 με 5 μποφόρ και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.     


Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12-6-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β-ΒΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 33 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου