Επιμένει η αστάθεια στα ηπειρωτικά και το Α-ΒΑ Αιγαίο

Η περιοχή μας επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο και τα βορειοδυτικά Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση ΒΔ ρεύματος εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα, η δομή της ατμόσφαιρας πάνω από τη χώρα παραμένει ασταθής με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών όμβρων και μεμονωμένων καταιγίδων στα ηπειρωτικά και στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Το Σαββατοκύριακο (21-22/6) θα είναι γενικά δροσερό με ΒΔ ανέμους 4 με 6 μποφόρ και αρκετή ηλιοφάνεια. Πάντως, τις απογευματινές ώρες, κυρίως του Σαββάτου, στα ηπειρωτικά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι πιθανότητες είναι αυξημένες στη ΒΑ Ελλάδα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η νέα εβδομάδα θα είναι καλοκαιρινή με Β-ΒΔ ανέμους το πολύ 6 μποφόρ και αρκετή ζέστη. Δεν αποκλείεται στο δεύτερο μισό της εβδομάδας η θερμοκρασία να ανέβει στους 37 βαθμούς Κελσίου.


Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-6-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα ΒΑ και το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές κα σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές κα σποραδικές καταιγίδες στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου