Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη αναμένεται το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα) στη χώρα. Παράλληλα, θα επικρατήσουν Β-ΒΑ άνεμοι με μέγιστη ένταση στα ανατολικά τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο βοριά  περιοχές. Την Τρίτη (10/6) η αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα θα υποχωρήσει, αλλά σε ότι αφορά τους ανέμους και τη θερμοκρασία δεν προβλέπονται αξιόλογες αλλαγές. Την Τετάρτη (11/6) οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν λίγο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Κατά τα άλλα, σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν τις απογευματινές-βραδινές ώρες στα βόρεια. Το διήμερο Πέμπτη –Παρασκευή (12-13/6) θα περάσει με περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά, βόρειους ανέμους το πολύ 6 μποφόρ και ανεκτή ζέστη.

Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9-6-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 33 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους κατά περιόδους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και πιθανώς στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά ΝΔ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους. Πιθανότητα καταιγίδας στα Β-ΒΔ. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου