Μικρά σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας και της έντασης των βοριάδων

Με μικρές μεταβολές στη θερμοκρασία και στην ένταση των βοριάδων (μελτεμιών) θα συνεχιστεί ο καιρός στη χώρα μας τόσο το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα) όσο και τις πρώτες μέρες του Ιουλίου. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, οι μέγιστες της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας θα κυμανθούν μεταξύ 34 και 36 βαθμών, πράγμα που σημαίνει ότι η ζέστη θα είναι γενικά υποφερτή. Πάντως, προς το τέλος της εβδομάδας θερμές αέριες μάζες που θα μεταφερθούν από τη Β. Αφρική προς τη Δ. Μεσόγειο και την Ιταλία θα επηρεάσουν και τη δυτική Ελλάδα. Για την εξέλιξη αυτή θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά τις επόμενες μέρες.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30-6-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και πιθανώς στις δυτικές και βόρειες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 33 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και πιθανώς στο Β. Ιόνιο. Άνεμοι στα βόρεια ΝΔ 3 με 5 μποφόρ και στα νότια Δ-ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 15 έως 35 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στη Στερεά και τη Θεσσαλία κατά τόπους θα πυκνώσουν. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά Β-ΒΑ έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 35 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου