Επικίνδυνες καταιγίδες

Βαρομετρικό χαμηλό στο Β. Ιόνιο κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες τις περισσότερες περιοχές της χώρας, πλην των ανατολικών και νότιων νησιωτικών περιοχών της. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλάζι ή ισχυρούς ανέμους. Την εικόνα του σχεδόν φθινοπωρινού καιρού συμπληρώνουν οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες κυρίως στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Πάντως, στα πελάγη οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Την Τετάρτη (16/7), ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας (17-19/7), η αστάθεια στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά θα συνεχιστεί. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και οι βόρειοι άνεμοι μόνο ΝΑ Αιγαίο θα φθάνουν τα 7 μποφόρ.


Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15-7-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Δ. Στερεά ισχυρές. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Β 4 με 5 και τοπικά στο Ν. Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου