Καταιγίδες στα βόρεια, μαΐστρος στα δυτικά, ζέστη στα ανατολικά και δυσφορία στο Αιγαίο

Βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την κεντρική Μεσόγειο, κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα επηρεάσει με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες τη Δ-ΒΔ Ελλάδα και κυρίως τη Μακεδονία. Με το πέρασμα του μετώπου οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε ΒΔ εντάσεως 4 με 6 μποφόρ με αποτέλεσμα τη βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας, αρχής γενομένης από τις βορειοδυτικές περιοχές. Επισημαίνεται ότι στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα η τελευταία μέρα του Ιουλίου θα είναι αρκετά ζεστή με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 38 και πιθανώς τοπικά τους 39 βαθμούς. Την Παρασκευή και το Σάββατο (1-2/8) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι τοπικές καταιγίδες στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Β. Αιγαίο, και η δροσιά σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι Β-ΒΔ άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Την Κυριακή και τη Δευτέρα (3-4/8) οι όμβροι και οι καταιγίδες θα σταματήσουν σχεδόν παντού και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο. Κατά τα άλλα, το μελτέμι στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο είναι πιθανό να φθάσει τα 7 μποφόρ.       


Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31-7-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε Β-ΒΔ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πρόσκαιροι τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στη Θεσσαλία. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 38 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Παροδικές νεφώσεις στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ και στα νότια Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΝΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε Δ-ΒΔ έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικοί όμβροι και παροδικές καταιγίδες. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε ΒΔ. Θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου