Καθοριστική η επικράτηση Δ-ΒΔ ανέμων

Με υποφερτή ζέστη και βόρειους ανέμους το πολύ 6 μποφόρ (Αιγαίο) αρχίζει η νέα εβδομάδα. Την Τρίτη (8/7) το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας η οποία στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 37 βαθμούς. Κατά τα άλλα, από το απόγευμα και από βορρά προς νότο αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των βοριάδων στο Αιγαίο. Από την Τετάρτη (9/7) η εικόνα του καιρού στη χώρα σταδιακά θα αλλάξει και το αίτιο θα είναι η επικράτηση Δ-ΒΔ ανέμων οι οποίοι στα δυτικά και νότια πελάγη θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. Με αυτό το δεδομένο, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και άνοδο στις υπήνεμες περιοχές της υπόλοιπης χώρας. Εκτιμάται ότι το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη (9-10/7) στη Θεσσαλία, την Α. Στερεά και την Α. Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα φθάσει τους 38 και πιθανώς τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου. Από την Παρασκευή (11/7) και κυρίως από το Σαββατοκύριακο (12-13/7) η ζέστη θα υποχωρήσει παντού.      

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7-7-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στην Α. Μακεδονία και κυρίως στα ορεινά των Σερρών και της Δράμας. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 36 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου