Ζέστη κυρίως στα ανατολικά. Χωρίς προβλήματα ανέμων τα θαλασσινά ταξίδια

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη ευνοεί τη διατήρηση του Β-ΒΔ ρεύματος στη χώρα με μέγιστη ένταση τα 5 μποφόρ στις δυτικές και νότιες περιοχές της. Με αυτές τις συνθήκες, η ζέστη το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα είναι περισσότερο αισθητή στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, όπου οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν μεταξύ 35 και 37 βαθμών. Κατά τα άλλα, θερμικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα κυρίως στα βορειοανατολικά. Το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη (30-31/7) η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά 2 με 3 βαθμούς, αλλά, όπως συμβαίνει το φετινό καλοκαίρι, η ζέστη δεν θα κρατήσει πολύ. Την Πέμπτη στη ΒΔ Ελλάδα και την Παρασκευή (1/8) στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας. Στο διάστημα αυτό οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και καταιγίδες θα σημειωθούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια. Το Σάββατο (2/8) δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή του καιρού στη χώρα.    

  

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29-7-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα βορειοανατολικά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ΒΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 35 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 37 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα όμβρων στα ανατολικά. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου