Σαββατοκύριακο των ισορροπιών

Με υποφερτή ζέστη σε όλη τη χώρα και Δ-ΒΔ ανέμους το πολύ 6 μποφόρ (νότια πελάγη) θα περάσει το Σαββατοκύριακο (12-13/7). Κατά τα άλλα, οι συνθήκες για την εκδήλωση τοπικών καταιγίδων θα είναι ευνοϊκές βασικά το Σάββατο στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Τη Δευτέρα (14/7) όμβροι και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Τρίτη (15/7) στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και αργότερα στο Β. Αιγαίο ο καιρός θα είναι μάλλον φθινοπωρινός με όμβρους και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Το τριήμερο Τετάρτη-Παρασκευή (16-18/7) θα περάσει με μελτέμια εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και δροσιά σε όλη τη χώρα. Η αστάθεια θα περιοριστεί βασικά στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-7-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες στα βορειοανατολικά και πιθανώς το απόγευμα στις υπόλοιπες ορεινές περιοχές. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Ηπείρου το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ν. Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών όμβρων ή καταιγίδων στο ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα ΝΔ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου