Αστάθεια, δροσιά και διακριτικά μελτέμια

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) η χώρα θα επηρεαστεί από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο και τα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειων ανέμων εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, η δομή της ατμόσφαιρας πάνω από την περιοχή μας θα παραμείνει ασταθής με συνέπεια την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Την εικόνα του καιρού συμπληρώνουν οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες ιδιαίτερα στη Β-ΒΔ Ελλάδα, όπου νωρίς το πρωί η δροσιά, για να μην πούμε η ψύχρα, θα είναι αισθητή. Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί ως το Σάββατο (19/7), αλλά στη συνέχεια και για 2-3 ημέρες οι  καταιγίδες θα σταματήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο. Εκτιμάται ότι στις αρχές της νέας εβδομάδας η μέγιστη τιμή της θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς.



Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-7-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στο ανατολικό και βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στις Κυκλάδες. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών όμβρων το απόγευμα. Άνεμοι Β 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου