Αστάθειας συνέχεια…

Βαρομετρικά χαμηλά εξακολουθούν να επηρεάζουν με όμβρους και καταιγίδες τις περισσότερες χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Σε ότι αφορά την περιοχή μας, τα παραπάνω καιρικά φαινόμενα στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη) θα περιοριστούν βασικά στη ΒΑ Ελλάδα. Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η ζέστη θα είναι παντού υποφερτή. Την Παρασκευή και το Σάββατο (25-26/7) ο καιρός θα είναι τυπικά καλοκαιρινός με βόρειους ανέμους το πολύ 6 μποφόρ (Αιγαίο) και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Κατά τα άλλα, οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων τις απογευματινές ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια διαμερίσματα. Την Κυριακή και τη Δευτέρα (27-28/7) οι άνεμοι θα πέσουν στα 4 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι απογευματινές καταιγίδες θα περιοριστούν στα βόρεια.    


 Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24-7-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 και τοπικά στο Ν. Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με παροδικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.
Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου