Βοριάδες και δροσιά κυρίως στα ανατολικά

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Κύπρου εξακολουθεί, προς το παρόν, να επηρεάζει τη χώρα με αποτέλεσμα τη διατήρηση των πολύ ισχυρών βόρειων ανέμων στην Α. Ελλάδα με ένταση ως τα 8 μποφόρ (Αιγαίο). Η εξασθένηση των βοριάδων θα αρχίσει ουσιαστικά από το βράδυ του Σαββάτου (5/7) και την Κυριακή (6/7) η έντασή τους θα πέσει στα 5 με 6 μποφόρ. Όπως όμως συμβαίνει αυτή την εποχή, με την υποχώρηση του μελτεμιού θα ανέβει η θερμοκρασία. Επισημαίνεται ότι στη δυτική Ελλάδα η άνοδος της θερμοκρασίας θα αρχίσει νωρίτερα και το Σαββατοκύριακο θα είναι αρκετά ζεστό. Με βάση όλες τις ενδείξεις, αρκετά ζεστές θα είναι και οι τρεις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας με τη θερμοκρασία την Τρίτη και την Τετάρτη στο Ιόνιο και κυρίως την ηπειρωτική Ελλάδα να φθάνει τα όρια του καύσωνα (37-38οC). Στο Αιγαίο οι βόρειοι που θα έχουν ένταση 4 με 6 μποφόρ θα μετριάζουν την αίσθηση της ζέστης.   


Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5-7-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε Δ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 6 με 7 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου