Αστάθεια κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα

Βαρομετρικά χαμηλά προκαλούν τοπικούς όμβρους και καταιγίδες στις περισσότερες βαλκανικές χώρες. Στη χώρα μας, αυτού του είδους τα φαινόμενα αναμένονται το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της, στις οποίες θα σημειωθεί και πτώση της θερμοκρασίας. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ με ένταση το πολύ 6 μποφόρ στα Ν-ΝΔ πελάγη. Την Πέμπτη (24/7), οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν βασικά στη ΒΑ Ελλάδα, οι άνεμοι θα γίνουν ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή (25-27/7) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ, και οι απογευματινές καταιγίδες στη ηπειρωτική Ελλάδα, οι οποίες το Σαββατοκύριακο θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.   

  
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-7-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 και στα νοτιοδυτικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου