Βοριάδες και κρύο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια

Η από βορρά προς νότο ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην Α. Ευρώπη ευνοεί τη μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών προς την περιοχή μας. Έτσι, τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα είναι οι Β-ΒΑ άνεμοι εντάσεως ως τα 7 μποφόρ και οι χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως στην ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα. Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) θα σημειωθούν κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά τα φαινόμενα θα είναι μικρής διάρκειας και κατά κανόνα ασθενή. Την Τετάρτη (26/11) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η στροφή των ανέμων στα δυτικά σε Ν-ΝΑ και το ενδεχόμενο βροχών κυρίως στο Ν. Ιόνιο και τη Δ. Πελοπόννησο. Με βάση όλες τις ενδείξεις, την Πέμπτη και την Παρασκευή (27-28/11) τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα πλην Θράκης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Το Σαββατοκύριακο (29-30/11)  θα υπάρχει αρκετή συννεφιά στη χώρα, αλλά οι βροχές θα είναι ασθενείς και τοπικές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα δυτικά, κεντρικά και νότια.     


Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) νωρίς το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 12 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 17 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές κυρίως στο ΒΔ Αιγαίο, τις Κυκλάδες και τη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές και στην Πάρνηθα ασθενείς χιονοπτώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές κυρίως το πρωί. Λίγα χιόνια στον Χορτιάτη. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 11 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου