Βροχές: η μερίδα του λέοντος στη ΒΔ Ελλάδα

Βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την κεντρική Μεσόγειο, κινείται Α-ΒΑ και επηρεάζει τη χώρα με νοτιάδες εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και βροχές βασικά στη ΒΔ Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι στο Β. Ιόνιο και την Ήπειρο οι βροχές θα είναι ισχυρές και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Την εικόνα του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη) συμπληρώνουν οι τοπικές ομίχλες το πρωί και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Την Τετάρτη (19/11) οι βροχές θα επεκταθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας και κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Κατά τα άλλα, η μέρα θα αρχίσει με νοτιάδες, αλλά από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά οι άνεμοι θα αρχίσουν να στρέφονται σε Β-ΒΔ. Από την Πέμπτη ως το Σάββατο (20-22/11) τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ, και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.  

  
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στη Μακεδονία από το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά κυρίως μετά το μεσημέρι. Πιθανότητα τοπικών βροχών και στο Ν. Ιόνιο και τη Δ. Στερεά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Πιθανότητα βροχών το απόγευμα στη Δ. Θεσσαλία. Άνεμοι Ν 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 και το βράδυ τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ Θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις και το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου