Βελτίωση του καιρού. Νέες βροχές από τα μέσα της εβδομάδας

Η ατμοσφαιρική διαταραχή που επηρέασε τη χώρα τις τελευταίες μέρες απομακρύνεται σιγά-σιγά από την περιοχή μας με αποτέλεσμα τη βαθμιαία βελτίωση του καιρού και στην ανατολική και νότια Ελλάδα. Έτσι, το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα) στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, η θερμοκρασία θα φθάσει τους 22 βαθμούς και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ. Στα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού συγκαταλέγονται οι πρωινές τοπικές ομίχλες, οι οποίες τον Νοέμβριο παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα. Την Τρίτη (11/11) το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η σταδιακή επικράτηση Ν-ΝΑ ανέμων στα δυτικά με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Ιόνιο). Κατά τα άλλα, θα υπάρχει αρκετή συννεφιά, αλλά βροχές δεν προβλέπονται. Από την Τετάρτη (12/11) η κυκλοφορία στη χώρα θα γίνει κυκλωνική, πράγμα που σημαίνει ότι έρχονται στο προσκήνιο και πάλι οι βροχές, αρχής γενομένης από τη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή (13-14/11) προβλέπονται αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.


Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα παροδικών βροχών νωρίς το πρωί στα βορειοανατολικά. Τοπικές ομίχλες το πρωί. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 20 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 22 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Τοπικές ομίχλες το πρωί. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ΒΑ έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στο Α-ΝΑ Αιγαίο  και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι ΒΑ 3 με 4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ΒΑ έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου