Συννεφιά, ψύχρα και αξιόλογες βροχές κυρίως στα δυτικά

Η περιοχή μας επηρεάζεται από το συνδυασμό των χαμηλών πιέσεων στην κεντρική και την ανατολική Μεσόγειο με τις υψηλές πιέσεις στα βόρεια Βαλκάνια με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων στην ανατολική Ελλάδα και Ν-ΝΑ ανέμων στις δυτικές περιοχές. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) προβλέπονται νεφώσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα και τοπικές βροχές στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα πλην της Α. Μακεδονίας και της Θράκης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Με βάση όλες τις ενδείξεις, το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή (28-30/11) οι άνεμοι θα γίνουν νότιοι σε όλη τη χώρα με ένταση 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο. Κατά τα άλλα, δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές, οι οποίες, πάντως, το Σαββατοκύριακο θα είναι γενικά ασθενείς. Περισσότερες βροχές αναμένονται τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας. 


Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) στη δυτική κα την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 10 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και στα βουνά χιονοπτώσεις. Πιθανότητα καταιγίδων κυρίως στο Ιόνιο. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές, κατά κανόνα ασθενείς, και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από τις βραδινές ώρες. Άνεμοι ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι Α 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου