Μία εβδομάδα, δύο καιροί

Διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές κινούνται από τη δυτική Μεσόγειο ανατολικά-βορειοανατολικά και κατά περιόδους επηρεάζουν τη χώρα με νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Με αυτές τις συνθήκες ατμοσφαιρικές κυκλοφορίας, ως την Τετάρτη (19/11) οι επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι νοτιάδες με αποτέλεσμα τη διατήρηση των υψηλών θερμοκρασιών. Στη διάρκεια, όμως, του δεύτερου μισού της εβδομάδας η εικόνα του καιρού θα αλλάξει με την επικράτηση βόρειων ανέμων και τη βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας. Παροδικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στην ανατολική Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι  την Παρασκευή και το Σάββατο (21-22/11) στην κεντρική και τη βόρεια χώρα το κρύο θα είναι αισθητό, καθώς οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 15 βαθμούς.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου   

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία τις πρωινές ώρες.  Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι βελτίωση. Άνεμοι ΝΑ έως ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Άνεμοι ΝΑ έως ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στο ανατολικό και το βόρειο Αιγαίο. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Άνεμοι ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου