Στα Δωδεκάνησα η τελευταία παράσταση του χαμηλού

Το βαρομετρικό χαμηλό, που το τελευταίο διήμερο έδωσε σε αρκετές περιοχές της χώρας σημαντικά ύψη βροχής, κινείται προς τη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα, όπου στην αρχή του νέου εικοσιτετραώρου (Σάββατο) θα προκαλέσει και πάλι αξιόλογες βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Κατά  τα άλλα, στη χώρα θα επικρατήσουν Β-ΒΑ άνεμοι εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο) και στις προσήνεμες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας, των Κυκλάδων και της Β. Κρήτης θα σημειωθούν τοπικές βροχές που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Την Κυριακή (16/5) προβλέπεται αραιή συννεφιά η οποία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι πιο πυκνή και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Οι βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά θα εξασθενήσουν, ενώ στα δυτικά θα επιστρέψουν οι νοτιάδες με ένταση ως τα 5 μποφόρ. Από τη Δευτέρα ως την Τετάρτη (17-19/11) ο καιρός γενικά θα είναι ήπιος με ομίχλες το πρωί και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι νοτιάδες με ένταση το πολύ 6 μποφόρ. Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες θα σημειωθούν στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα κυρίως τη Δευτέρα και την Τετάρτη. Την Πέμπτη και την Παρασκευή (20-21/11) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η επικράτηση Β-ΒΔ ανέμων και η πτώση της θερμοκρασίας η οποία στη Β-ΒΑ Ελλάδα θα είναι αισθητή.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου   


Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών βροχών στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση αργότερα. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 6 έως 21 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.
Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα περιοριστούν στα νότια. Στη Β. Κρήτη οι ασθενείς βροχές είναι πιθανό να συνεχιστούν ως το πρωί της Κυριακής. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά ΝΑ ως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ Θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. κ.Ζιακοπουλε βλεπω εχει γινει τελικα μια αλλαγη σε οτι αφορα στον καιρο της Κυριακης.Εχθες μας λεγατε πως γενικα δεν προβλεπονται βροχες για εκεινη τη μερα.Σημερα γραφετε για βροχες στα βορειοδυτικα.Θα δειτε πως το Σαββατο θα γραψετε για καταιγιδες στα βορειοδυτικα και για τοπικες βροχες στο υπολοιπο Ιονιο οπως και στην δυτικη στερεα την δυτικη και βορεια θεσσαλια την δυτικη μακεδονια εως και τα δυτικα της κεντρικης μακεδονιας.Δεν το βλεπετε αυτο απο εχθες?Μου κανει εντυπωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλές οι βροχές της Κυριακής κ. Ζιακοπουλε, σε αντίθεση με αυτά που μας "υποσχεθηκατε" την Πέμπτη (προβλέπεται καλός καιρος) και την Παρασκευή (βροχές στα ΒΔ).Φαινόταν όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή