Υγρό, μουντό και σχετικά ζεστό το Σαββατοκύριακο

Δύο είναι τα μεγάλης κλίμακας βαρομετρικά συστήματα που επηρεάζουν την Ευρώπη: το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Ισπανία που κινείται αργά ανατολικά και προκαλεί ισχυρούς Ν-ΝΑ ανέμους στη δυτική και τη νότια Ευρώπη και ο σιβηρικός αντικυκλώνας (υψηλές πιέσεις) που καλύπτει τις υπόλοιπες περιοχές της ηπείρου μας και κρατάει εκεί χαμηλές τις θερμοκρασίες. Στη χώρα μας το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) με τους νοτιάδες, οι οποίοι στο Ιόνιο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ, θα ανέβουν η θερμοκρασία και η σχετική υγρασία και θα δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για το σχηματισμό ομιχλών μεταφοράς. Οι βροχές θα είναι τοπικές και ασθενείς, εκτός από τη ΒΔ Ελλάδα όπου το απόγευμα θα σημειωθούν αξιόλογες από πλευράς εντάσεως βροχές. Την Κυριακή (30/11) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η στροφή των ανέμων στη ΒΑ Ελλάδα σε Α-ΒΑ και η αύξηση των πιθανοτήτων για βροχή στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Η θερμοκρασία στα δυτικά και νότια θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας (1-3/12) προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, αρχής γενομένης από τη ΒΔ Ελλάδα.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι Ν 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά από το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 20 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Ν 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών. Άνεμοι Ν 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου