Στις επικίνδυνες για πλημμυρικά φαινόμενα περιοχές και η Αττική

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό Δ-ΝΔ της Σικελίας, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα επηρεάσει σταδιακά τη χώρα, αρχής γενομένης από τη δυτική Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δ. Στερεά και τη Δ. Πελοπόννησο οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες, που είναι πιθανό κατά τόπους να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα, θα αρχίσουν από το απόγευμα, ενώ τις βραδινές - νυχτερινές ώρες τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Α. Στερεά, την Α. Πελοπόννησο και τη Δ. Κρήτη. Παράλληλα, θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί Ν-ΝΑ άνεμοι εντάσεως 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Το Σάββατο (8/11) έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στη Β-ΒΑ Ελλάδα, το Αιγαίο και τις νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα γίνει άστατος. Την Κυριακή (9/11) αναμένεται βελτίωση, αν και δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πέσουν στα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (10-11/11) ο καιρός θα είναι ήπιος με τοπικές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες.


Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7-11-2014


Βόρεια Ελλάδα: Βροχές στη Μακεδονία κυρίως από το απόγευμα. Τη νύχτα καταιγίδες. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 και το βράδυ 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Ν-ΝΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Τις βραδινές-νυχτερινές ώρες καταιγίδες. Άνεμοι ΝΑ 3 με 5 και αργότερα 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές τις απογευματινές-βραδινές ώρες στις δυτικότερες περιοχές. Άνεμοι ΝΑ 4 με 6 και αργότερα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές από το απόγευμα. Τις βραδινές-νυχτερινές ώρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι ΝΑ 4 με 5 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ Θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Βροχές κυρίως από το βράδυ. Αργά τη νύχτα καταιγίδες. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 και αργότερα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου