Λίγες βροχές, πολλά τα 30άρια της θερμοκρασίας


Βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική κινείται αργά Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα επηρεάσει με βροχές κυρίως τη ΒΔ Ελλάδα. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 31 βαθμούς (ανατολικά και νότια). Την Παρασκευή (31/5), στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το ΒΔ Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Το Σάββατο (1/6), τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Δ-ΒΔ χώρα και κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και θα πέσουν λίγο οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας. Την Κυριακή και τη Δευτέρα (2-3/6) ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι δυτικών διευθύνσεων άνεμοι μόνο στα νότια πελάγη θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα θα πέσει λίγο ακόμα.

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30-5-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς στη Δ. Στερεά. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά Θεσσαλίας και κεντρικής Στερεάς το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις κυρίως στα νότια. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς.
 
Ν. Θεσσαλονίκης:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς.

7 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σε όλους τους φίλους της παρέας. Μετά κόπων και βασάνων καταφέρνω επιτέλους να ξαναγράψω. Εργασιακός οργασμός -ελέω πανελλαδικών εξετάσεων- δεν μου έχει επιτρέψει όχι μόνο να γράψω, αλλά ούτε και να παρακολουθήσω καλά καλά το blog. Σήμερα "ρέφαρα" λίγο από το χαμένο έδαφος, μιας και διάβασα αρκετές από τις προηγούμενες αναρτήσεις και τα σχετικά σχόλια. Και καθώς ο καιρός εδώ στην περιοχή μας δεν παρουσιάζει εδώ και αρκετές ημέρες ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η είδηση που διάβασα είναι ότι είχαμε υποψήφιο στις εκλογές τον Χριστόδουλο. Να του ευχηθώ κι εγώ τα καλύτερα, λοιπόν. Κατά τα άλλα ευτυχώς λείπουν οι πολλές σκόνες -όπως και οι βροχές βέβαια- εδώ στην Αττική. Μακάρι το μοτίβο να διατηρηθεί, αν και συμμερίζομαι τον φόβο του Βαγγέλη για... κακό καιρικό timing! Να είστε όλοι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή επιτυχία Ιπποκράτη, πέρασα και γω από τη θέση σου 3 χρόνια πριν και είχα το blog εδώ για παρηγοριά.Τι θα σε ενδιέφερε να σπουδάσεις;

      Διαγραφή
    2. Νομίζω Σταύρο ότι ο Ιπποκράτης είναι καθηγητής κ όχι μαθητής.

      Διαγραφή
    3. Να είσαι καλά. Είμαι στην αντίθετη θέση εδώ και αρκετά χρόνια και διδάσκω φιλολογικά μαθήματα. Σε κάθε περίπτωση πάντως το blog και η καιρικηή παρατήρηση είναι παρέα και παρηγοριά στα όμορφα, αλλά και στα δύσκολα.

      Διαγραφή
  2. Δεύτερο 20άρι σερί ελάχιστη για φέτος στη Θεσσαλονίκη. Τέλος η άνοιξη λοιπόν και μπαίνουμε στο καλοκαίρι, όπερ σημαίνει ότι πλησιάζουμε προς τον επόμενο χειμώνα Γιώργο Λ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πλησιάζουμε....
      τρόπος του λέγειν....
      Εχουμε ακόμα μπόλικο δρόμο....

      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
  3. Eίπα και γω ρε παιδιά...νόμισα για κάποιες ώρες ότι δεν είμαι ο μοναδικός κάτω των 22 που διαβάζει το μπλογκ εδώ και 5 χρόνια.Δε πειράζει, δεν αλλάζουν αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή