Τριήμερο περιορισμένης αστάθειας


Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη), η χώρα θα βρίσκεται υπό την επίδραση υψηλών πιέσεων με αποτέλεσμα την καλοκαιρία σχεδόν σε όλες τις περιοχές της. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 23 βαθμούς. Την Παρασκευή (10/5), τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας αναμένονται στη Β-ΒΑ Ελλάδα και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Το Σάββατο (11/5), είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι το απόγευμα στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Την Κυριακή (12/), στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα αρχίσουν από το μεσημέρι στη ΒΔ Ελλάδα και στη συνέχεια θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη (13-14/5), στις περισσότερες περιοχές της χώρας (εξαιρείται η ΝΑ νησιωτική Ελλάδα) προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από το πολύ νερό, οι καταιγίδες είναι πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι ή/και από ισχυρούς ανέμους.

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9-5-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανοί όμβροι το απόγευμα-βράδυ κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 22 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους το απόγευμα αυξημένες. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους το απόγευμα αυξημένες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα, η σκόνη, η υγρασία και η πρωτοφανής παρουσία σε πληθυσμό και ποικιλία εντόμων έχουν αρχίσει να δημιουργούν τα πρώτα προβλήματα στα πυρηνόκαρπα και στις κληματαριές. Για να τα σώσω, αφού πέρυσι έχασα όλα τα ροδάκινα και τα μισά σταφύλια, ο γεωπόνος συστήνει συστηματικό ράντισμα με επαναλήψεις, αφού σταθεροποιηθεί ο καιρός.
    Αυτό το τελευταίο είναι που προβληματίζει, ποιον να ρωτήσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φυτοπροστασια ειναι πολυ βασική οταν ασχολησε με καρποφόρα δέντρα.Οι βροχές που έπεσαν το προηγούμενο διάστημα θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για πρωτογενείς μολύνσεις κυρίως Περονοσπορου που ειναι απο τους μεγαλύτερους εχθρούς στα αμπέλια.Σωστά σου ειπε ο γεωπόνος να ψεκασεις με επαναλήψεις.Διαφορετική προσέγγιση το σαπισμα των καρπών.

      Διαγραφή
    2. Δημήτρη καλημέρα, σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.
      Το αμπέλι είναι μπελάς και θέλει αμπελουργό, όπως λένε οι παλιοί.
      Προσπαθώ κάθε χρόνο να βρίσκω χρόνο να ασχολούμαι με τα κλήματα. Δεν είναι πάντα εφικτό με τις υποχρεώσεις αλλά και τα παιχνίδια του καιρού, που τελικά σε θέλει κάθε εβδομάδα να ψεκάζεις. Εκτός των άλλων, κάνω εφαρμογή μόνο με θειάφι, θειοχαλκίνη και γαλαζόπετρα. Δεν ψεκάζω με αλλά φάρμακα, γιατί είναι επιτραπέζια σταφύλια και καταλήγουν στο τραπέζι της οικογένειας μου και των φίλων μου.

      Διαγραφή
  2. Αποφοίτησα το 2001 χωρις να ασχοληθώ με τα γεωπονικά όμως θυμάμαι αρκετά πράγματα.Ένας καλός γεωπόνος θα πρέπει να εχει φορέσει γαλοτσες αλλιώς θα παραμείνει μέτριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή