Αστάθεια ως την Παρασκευή


Βαρομετρικά χαμηλά εξακολουθούν να επηρεάζουν τη Ν-ΝΑ Ευρώπη, με αποτέλεσμα τη διατήρηση του άστατου καιρού τόσο στην Ιταλία όσο και στο μεγαλύτερο της Βαλκανικής Χερσονήσου. Στη χώρα μας, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Την Παρασκευή (17/5), ο καιρός θα είναι και πάλι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Το Σάββατο (18/5), μόνο στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Την Κυριακή (19/5), ο καιρός θα είναι ζεστός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Ιόνιο). 

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16-5-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 23 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στην ορεινή Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές νωρίς το πρωί στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.

5 σχόλια:

  1. Καλησπέρα φίλοι.
    Άστατος ο καιρός λοιπόν αυτές τις ημέρες κυρίως όμως εκεί που αναμένονταν,δλδ στο Ιόνιο κ τα βδυτικά ηπειρωτικά κ όχι στην υπόλοιπη χώρα ενώ κ θερμοκρασία συνεχίζει να είναι χαμηλή για την εποχή στα πιο δυτικά κεντρικά κ βόρεια διαμερίσματα επίσης της χώρας.
    Η Παρασκευή εκτιμώ ότι θα είναι η πιο δυνατή ημέρα αστάθειας κ καταιγίδων,όχι μόνο στα δυτικά αλλά κ σε όλα τα ηπειρωτικά με τη θερμοκρασία να σημειώνει περεταίρω πτώση συνοδεία δυτικών ανέμων.
    Σας είχα πει πριν μέρες να μη βιαζόμαστε κ να μη προδικάζουμε τον καιρό από την Κυριακή κ μετά(35ρια κ τέτοια διάβασα σε πολλά σάιτ)κ τελικά κανένα κύμα ζέστης ειδικά για την εποχή δε φαίνεται να έρχεται!
    Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει φυσιολογική άνοδο κ Κυριακή Δευτέρα ίσως πιάσουμε 30ρια στα νότια κ σε ευάλωτες στο νδυτικό ρεύμα περιοχές ενώ λόγω κ της συννεφιάς που φαίνεται να κυριαρχεί σε πολλές περιοχές στα παραθαλάσσια δεν αποκλείεται να συνεχίσει να "βγάζει" κ ψύχρα σε συνδυασμό τις δυνατές αύρες.
    Από εκεί κ πέρα οι τιμές πάλι θα πέσουν σε ευχάριστα επίπεδα παντού ενώ στα ΔΒδυτικά εκ νέου δεν αποκλείεται κ η επόμενη εβδομάδα να κυλήσει σε δροσερά για την εποχή επίπεδα.
    Υ.Γ. Γιώργο Λ κάτι πήγανε να κάνουν τα γραφόμενά σου τελικά στον καιρό...
    Υ.Γ2 Ζέστη θα κάνει κυρίως στα ανατολικονότια ηπειρωτικά(δυτικό ρεύμα συνεχώς)όμως λόγω της αρκετής συννεφιάς που μάλλον θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα,λίγο η απουσία του ήλιου λίγο το ενισχυμένο αεράκι θα κάνουν εκεί τις συνθήκες ευχάριστες αλλά μη ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στα τέλη Μαΐου οπότε όλα καλά.
    Οι Ηπειρώτες τώρα,νομίζω ότι θα αργήσουν ακόμη να φορέσουν για τα καλά τα κοντομάνικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι κάτι πήγανε να κάνουν, πολλά κάνανε Φώτη! Δες μόνο τον τζίφο και το ευρωπαϊκό τι δείχνανε στην αρχή και τι δείχνουν τώρα. Πρέπει να συνεχίσω ...εντατικές πρόβες εν όψει του χειμώνα, γιατί εκεί είναι που μας καίει!

      Διαγραφή
    2. .....Καλημέρα και από Κιάτο,Γιώργο,και το καλοκαίρι και το καλοκαίρι (ας είναι δροσερό)!!!

      Διαγραφή
  2. Αν και ο χειμώνας αργεί,στα μοντέλα δεν χρειάζεται να δίνουμε σημασια 10 μέρες πριν.
    πχ:έως λίγες μέρες πριν έδειχναν θερμή εισβολή για τις 21 μαίου και τώρα σχεδον την μάζεψαν.
    μπορεί αύριο να δειξουν 40αρια για τις ημέρες των εκλογών.
    συμπερασμα και μύνημα προς όλους:απλώς να καθήσουμε και να περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν δίνουμε σημασία. Αλλά εδώ δεν επρόκειτο για πρόγνωση αλλά για ...αντιπρόγνωση - βουντού! Αν δεν είσαι νέος στο μπλογκ, θα γνωρίζεις την ιστορία με τη "μαυρόγατα", τα ξόρκια και τις μαγγανείες εδώ μέσα. Χρονολογείται ήδη από τον χειμώνα 2017-18, τουλάχιστον.

      Διαγραφή